Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 473
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

piękny domek, całe mnóstwo detali które są zdecydowanie w moim klimacie :)

a ściana z kominkiem i sam kominek po prostu cudo!!!

Byłabym wdzięczna jak byś podesłała namiary na wykonawcę bo ja też planuję mieć piaskowiec i też chciałabym, żeby był on możliwie jak najbardziej jasny :)

Witam.

Gratuluje pięknego domu!!!

cudo…

Mamy pytanie do Was??? chodzi mi o ta obudowę kominka z czego jest zrobiona i czy była bardzo droga??:) nie mam pojęcia gdzie mam nawet takiej szukać:) Widziałam u Ciebie białe listwy czy to są te gotowe plastikowe. Jak je mocowaliście na kleju czy na listwach do sciany???

Serdecznie dziękuję i pozdrawiam

Anjazzielonego, no pewnie, że po mnie - wszystko co dobre ma po mnie;) Budowa niestety powolutku (już pisałam o psychopatycznym wykonawcy...),ale coś się zmienia i bardzo chciałabym wrzucić jakieś nowe fajne foty.

lwek witam serdecznie!

mirekbaso obudowie kominka z pisałam trochę wcześniej:) A listwy mamy sosnowe, pomalowane na biało i przyklejone do ściany

Balbina200 dziękuję. Mnie także podoba się kominek;) Obecnie prezentuje się tak:

[

Został już ostatecznie zaimpregnowany, a ściana na której się znajduje została pomalowana (i znowu myślałam, że kolor będzie nieco inny, tymczasem idealnie dopasował się do kominka:eek:)

Wczoraj też dodałam trochę motylków do Marianowego pokoju

Edytowane przez Duluni

Witaj Duluni,

nareszcie się doczekałam... Tylko, że teraz chcę jeszcze :) PIĘKNIE! Fantastycznie prezentują się schody. U mnie bardzo powoli też się montują. Są stopnie, nie ma poręczy bo jest z nią spory problem - nie ma do czego przymocować na górze. Też będziemy robić białe tralki, ale podstopnice nie będą malowane na biało. Mam nadzieję, że to będzie pasować. A z jakiego drewna są wasze schody?

Pozdrawiam!

ane3ka1 stopnie i poręcze schodów są dębowe, a tralki sosnowe. Nasze schody wciąż spędzają nam sen z powiek. Na początku przy wylewaniu schodów zapomniano o jednym stopniu, potem drewno na stopniach zaczęło zawijać się jak naleśniki, potem okazało się, że są tak pokręcone, że trudno przymocować tralki itd, itp... Jeszcze nie są zeszlifowane i polakierowane i brakuje listew przy ścianie, ale widać już światełko w tunelu...