Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Skoro dzisiaj jest 7 maja, to znaczy, że wczoraj był 6 maja, i że właśnie minął rok od rozpoczęcia naszej budowy, a to oznacza, że :

po pierwsze primo powinniśmy tam mieszkać od Bożego Narodzenia!

po drugie primo od Wielkanocy

po trzecie od wczoraj i nadal nic i nawet trudno mówić o terminach...

Wobec tego postanowiłam sobie założyć małą galerię i śledzić krok po kroczku drobne zmiany, które mam nadzieję przybliżą nas do PRZEPROWADZKI !

Tak wszystko wyglądało rok temu, a tak mniej więcej wygląda teraz (zdjęć zewnętrza nie robię, gdyż brak tynków i ogólny bałagan sprawia, że nie jest to obiekt fotogeniczny)

Edytowane przez Duluni
nie wyświetla się zdjęcie

• Odpowiedzi 473
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobrze, a teraz skupmy się na wnętrzu, które miało być jasne, przestronne, prześwietlone słońcem (takie lubię), a wyszło jak zawsze...

Przedpokój:

Dom%252520III%252520030.jpg

Łazienka dolna (toaleta, jeszcze "robotnicza" i ogólny bałagan):

kwiecie%2525C5%252584%2525202010%252520007.jpg

Salon/salonik:

kwiecie%2525C5%252584%2525202010%252520024.jpg

Kuchnia:

kwiecie%2525C5%252584%2525202010%252520011.jpg

Na parterze jest jeszcze garaż, pokoik, schowek - nie obfotografowane...

Edytowane przez Duluni

Dziękuję! Balsam na moją duszę, ponieważ ostatnio jestem w stanie, że absolutnie nic mi się nie udało i nie podoba, tym bardziej, że w przedziwny sposób wymarzone rzeczy okazują się klapą, albo wyglądają nie do końca zgodnie z oczekiwaniami:confused:

Pokażę jeszcze pokoje na poddaszu:

główna sypialnia

pokój gościnny

i najmniejsza pralnia

Edytowane przez Duluni

Hej!

Pięknie u Ciebie! Ja tam zazdroszczę, że na takim etapie nie musisz się wprowadzać. Ja żyłam w totalnym syfie przez 2 miesiące. To, co masz teraz to luksus. Ale u nas to zawsze na wariackich papierach...

Już podziwiałam pokój córy na wnętrzach. Teraz jestem zachwycona resztą. Mam pyanie odnośnie jednej lampy, tej szarej. Kupiłaś ją może w L&M za około 300? Chyba firmy Globus. Jeśli tak, to jest to lampa, o której marzę. Pasowałaby idealnie do mojej sypialni. Jakie światło daje? Jesteś z niej zadowolona?

pozdrawiam ciepło

dopioni

Dopioni

Dziękuję za dobre słowo:) Powiem, tak chętnie bym się wyprowadziła ponieważ od ponad pół roku mieszkamy w warunkach mocno zastępczych (bez kuchni, a co gorsza zmywarki). Miał to być etap przejściowy... Niestety brak schodów, a raczej barierek i poręczy jest argumentem przeciw przeprowadzce.

Lampa to faktycznie rzeczona z LM, tylko, że fioletowa. Prezentuje się fajnie, niestety nie wiem jakie daje światło ponieważ wiszą one nadal bez żarówek i ... jakoś nie było okazji, żeby sprawdzić czy działałają:sick:

Edytowane przez Duluni

Witaj

Z przyjemnością zajrzałam do Ciebie :)

Czy możesz mi napisać jaką masz lampę u siebie w górnej sypialni?

Ja podobną wypatrzyłam do wiatrołapu (zdjecie umiesciłam gdzieś u mnie z zapomnianym dawno dzienniku ;) i jestem ciekawa czy to jest ta sama?

Jesli tak to ciekawa jestem jak prezentuje się na żywo?

Masz może lepsze zdjęcie (zbliżenie) ?

Będę wdzięczna.

PS moja starsza córcia tez ma 3,5 roczku i Twoja tapeta w motylki mnie urzekła :)