atija 09.09.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Hej Aniu myślę , że z tą profesjonalną ekipą tynkarską to dobry pomysł. Trudno by Wam było samodzielnie wykonać ładne tynki. Kabelki i rurki pikne, że ach... i och... Drzwi mioodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 09.09.2010 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Hej Aniu myślę , że z tą profesjonalną ekipą tynkarską to dobry pomysł. Trudno by Wam było samodzielnie wykonać ładne tynki. Kabelki i rurki pikne, że ach... i och... Drzwi mioodzio Z tymi tynkami masz rację , po namyśle doszliśmy do wniosku że tynki to zbyt poważna sprawa żeby je spieprzyć Mimo że od wielu tygodni , cały wolny czas poświecaliśmy na "doktoryzowanie " się na temat tynków , to jednak sama wiedza i teoria nie wystarczą . No cóż na tynkach chyba jednak nie zaoszczędzimy , ale za to liczę na to że będziemy mieć tynki wykonane idealnie i szybko Z drzwi jesteśmy baardzo zadowoleni, mimo przejść i tak się opłacało je kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 20.09.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Hej Z tynkami to się zrobi już tak fajnie , domowo jeśli można to podaj proszę cenę za m2. Tak z ciekawości pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 21.09.2010 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Hej Z tynkami to się zrobi już tak fajnie , domowo jeśli można to podaj proszę cenę za m2. Tak z ciekawości pytam Cena za m2 z materiałem to 22 zł . W naszych rejonach najtańsze ekipy mają takie ceny dlatego jak zobaczyłam ile ty płaciłaś za tynki to bardzo się zdziwiłam . Ale cóż nie ma co żałować , najważniejsze żeby tynki były solidnie wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 08.10.2010 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 (edytowane) Stare powiedzenie mówi : ( I tu sobie powiększe ) "UMIESZ LICZYĆ LICZ NA SIEBIE , TWOJE SZCZĘŚCIE INNYCH J.....E " w myśl tego powiedzenia staramy się żyć i z myślą o nim budujemy nasz dom . Nikogo nie prosimy o pomoc na nic i na nikogo nie liczymy . Oczywiście mamy to szczęście że moi rodzice mieszkają na miejscu i chętnie garną się do pomocy , tak bez proszenia sami z siebie , nie oczekując nic w zamian za co jesteśmy niewymownie wdzięczni . W sytuacjach problemowych i ciężkich ( a zdarzyło się ich sporo ) nikogo nie obarczamy swoimi problemami, nie kłopocimy , bo i po co , jesteśmy dorośli i sami musimy zmierzyć się z losem i udaje się . Nikomu nie wchodzimy w drogę i nie rzucamy kłód pod nogi , żyjemy ze sobą i dla siebie , więc w czym problem ? Wydawałoby się że w niczym , ale nie . Zawsze znajdą się tacy , którym wszystko przeszkadza , którzy mają wieczne żale i problemy , tacy którzy nie widzą nic poza czubkiem własnego nosa i swoim interesem , nie interesują ich inni , bo po co, oni są najważniejsi . Ranią swoich bliskich (nie mnie, przecież ja nie jestem "bliska" zresztą nigdy nie byłam) i nie myślą o konsekwencjach , nie doceniają cudzej pracy i wysiłku . Dzisiaj przelała się czara goryczy , bo najbliższa mi osoba została bardzo skrzywdzona , a krzywd wyrządzonych najbliższym się nie wybacza ........ Dalej będziemy żyć jak dotychczas (swoim życiem ) w myśl w/w zasady z tą różnicą że dotkliwie odczuliśmy co ona tak naprawdę oznacza , mądrzejsi o nowe doświadczenia . Wiem że to dziennik budowy a nie blog , ale gdzieś musiałam dać upust swoim emocjom ( Przeniosłam z dziennika bo traf chciał ze akurat od tego wpisu zaczynała się trzecia strona dziennika i tak jakoś dziwnie to wyglądało ) Edytowane 15 Października 2010 przez Pawciuniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 13.10.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 ładna bramę macie no i zaraz to chyba już wprowadzać sie będziecie:D no może jak tynki przeschną . Jaki macie jeszcze plan na ten rok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 13.10.2010 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 ładna bramę macie no i zaraz to chyba już wprowadzać sie będziecie:D no może jak tynki przeschną . Jaki macie jeszcze plan na ten rok?? Hej , Już się nie możemy doczekać przeprowadzki ale spokojnie jeszcze masa pracy przed nami . Jeśli chodzi o plany na ten rok to : - ogrzewanie podłogowe ( w tym tygodniu ) - wylewki ( ekipa wchodzi w poniedziałek ) - dokończenie elektryki tzn . uzbrojenie rozdzielni - pewnie w tym roku Enion podłączy nam prąd A poza tym to się zobaczy , chcielibyśmy ocieplić i zabudować poddasze , i zamontować parapety wewnętrzne (które wcześniej trzeba zamówić ) Ale co ostatecznie wyniknie z naszych planów to się zobaczy . pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 14.10.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Cześć Imienniczko. Pewnie , że się robi fajnie. Domek przestaje być pustakowy i chudziakowy Tynki i wylewki ubierają go w piękną suknię, której brakuje już tylko dodatków aby kreacja była gotowa. Zamiast świecidełek dostanie kafelki i panele, ale za to dla każdego inwestora piękniejsze niż brylanty Aaa.... tak mi się metaforą gada :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 15.10.2010 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Widzę ze ktoś tu w bardzo dobrym humorze Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 15.10.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Staram się. Aniu, może jestem już stara i się czepiam. Ale jakoś nie pasuje mi do Twojej młodej , ładnej buźki drugi człon Twojego motta. A zwłaszcza ostatni wyraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 15.10.2010 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Aniu, może jestem już stara i się czepiam. Żartujesz chyba jaka znowu stara? co Ci przyszło do głowy Ale na pewno jesteś mądrzejsza , fakt nie popisałam się i przyznaje Ci rację. Postanawiam się poprawić Całuję Cię mocno Kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 15.10.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Oooooo.... teraz jest znacznie lepiej Czasami emocje przesłaniają nam rozsądek i wtedy przydają się forumowe koleżanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 22.10.2010 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Temat niebudowlany ale nie mniej ważny czyli nasze Zwierzaczki W tym tygodniu pochorowała się nasza Nelka , oczywistą oczywista w tej sytuacji było zabranie jej na wizytę do weterynarza . Dla nas to było oczywiste ale nie ze wszystkimi tak jest . Dużo jest jeszcze ludzi którzy trzymają swoje psiaki na krótkich łańcuchach , w często skandalicznych warunkach . Sukcesem jest jeśli psy są zaszczepione przeciwko wściekliźnie. O szczepieniu na choroby zakaźne mało kto słyszał . Jeżdżenie z psem na wizyty kontrolne , odrobaczanie itp są przez wielu ludzi traktowane jako dziwactwo i fanaberie. Ale ...... Wczoraj zobaczyłam że coś zaczyna się zmieniać w naszym społeczeństwie . W związku z tym że mamy 2 psiaki , u weterynarza jesteśmy często , nigdy nie było szczególnych kolejek . A wczoraj osłupiałam jak zobaczyłam ile ludzi czeka w kolejce Nie liczyłam dokładnie ale w ciągu godziny zgromadziło się ok 30 osób. I wcale nie przyprowadzali drogich, rasowych psów czy kotów (oczywiście nie mam nic przeciwko rasowym zwierzakom:) ) w większości były zwykłe kundelki i koty "dachowe" Wróciłam bardzo podbudowana , bo ludzie wreszcie zaczynają rozumieć że o zwierzęta trzeba dbać . Uwielbiam zwierzaki i za każdym razem serce mi pęka jak widzę ich cierpienie . Dlatego się cieszę że świadomość ludzi ciągle rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 25.10.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Hejka Drogi to Ci szczerze zazdroszczę. Taka ładna, równiutka U mnie masakra, ale sama nie będę już wywalała kaski, skoro jest wspólna. Nie i już..... Te pierwsze zakupy płytek też sprawiły Ci taką radochę jak mi? Wybieraliśmy do kotłowni, najtańsze, a ja cieszyłam się jak gwizdek Jak już są tynki i wylewki to już się chce mieszkać, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 25.10.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Hejka Drogi to Ci szczerze zazdroszczę. Taka ładna, równiutka U mnie masakra, ale sama nie będę już wywalała kaski, skoro jest wspólna. Nie i już..... No droga teraz u nas jak autostrada A tak poważnie to musieliśmy zrobić tą drogę bo już była totalna masakra, poza tym udało nam się ją zrobić dość tanim kosztem , gdyż kruszywo na drogę kupiliśmy po bardzo okazyjnej cenie Te pierwsze zakupy płytek też sprawiły Ci taką radochę jak mi? Wybieraliśmy do kotłowni, najtańsze, a ja cieszyłam się jak gwizdek Jak już są tynki i wylewki to już się chce mieszkać, prawda? Jak ty znasz życie zakup płytek sprawił mi nieopisaną radość , płytki też najtańsze za 10,99 z praktikera chociaż muszę przyznać że są naprawdę bardzo ładne . Dzisiaj po pracy popędziłam do Krakowa do praktikera i udało mi się dokupić płytki do wspomnianej w dzienniku pralni ,zaszalałam i do pralni wzięłam 2 kolory , kremowe i brązowe . Baa zaszalałam do tego stopnia że dokupiłam nawet Uwaga 43 szt dekorów za bagatela 0,99 gr/ szt . (normalnie 1 szt kosztuje 13,30 i 7,50 w zależności od rodzaju) Udało mi się też dopisać dzisiejsze zakupy do środowego transportu I tym sposobem mam piękne płytki do pralni, kotłowni,garażu i spiżarki ( na ściany i podłogę ) za 1130 zł Chyba się opłaca pozdrawiam serdecznie Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 26.10.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 No to miałaś farta z tymi płytkami. Takie okazje trzeba łapać Kiedy wchodzi kafelkarz? A może mąż sam będzie działał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 26.10.2010 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Faktycznie z płytkami się nam super trafiło Nie będzie żadnego kafelkarza mężuś sam będzie flizował Ma już pewne doświadczenie w tej dziedzinie więc będzie miał okazję się wykazać Na pewno pralnia, garaż , kotłownia i spiżarka nie zobaczy fachowca , a jak tyle machnie to i może na łazienkę się załapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 26.10.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 To super. Kupę kasy zaoszczędzicie. Tylko jak z czasem ? Uda mu się pogodzić to z pracą zawodową? Bo u nas to porażka. Podłubie trochę i musi jechać. i tak w kółko. Powiedziałam BASTA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 26.10.2010 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Flizowanie planujemy dopiero na wiosnę w tym roku nie ma szans , tynki schną powoli , wylewki dopiero co zrobione , płytki kupione teraz bo trafiła się okazja , a akurat takie rzeczy mogą poleżeć . Pewnych rzeczy nie da się przyspieszyć a i oddech też trzeba złapać . Zresztą muszę przyznać że to ile nam się udało zrobić w tym roku dla nas jest ogromnym sukcesem , biorąc pod uwagę że na budowie gościły tylko 3 profesjonalne firmy , chociaż z tym profesjonalizmem byłabym ostrożna , zwłaszcza jeśli chodzi o wylewkarzy Poza tym Paweł ma dobre godziny pracy 7-15 w domu jest ok 15/30 Twój mąż ma nieciekawie ale na szczęście ma żonę która dba o to żeby się nie wykończył przed przeprowadzką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 08.11.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Wstawiaj foty. Z przyjemnością popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts