Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do APS 98

Recommended Posts

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kabina prawie identyczna tylko szyba bezbarwna gładka , brodzik też niski i płytki

kabina..jpg

A późno przychodzę bo ostatnio bardzo późno wracam do domu

Już padam na twarz , dzisiaj pierwszy dzień od dawna gdzie prosto z pracy jadę do domu :rolleyes:

Zamówiłam wczoraj płytki do łazienki :D

Musiałam je klepnąć bo już zaczynałam kombinować :oops:

a tak zamówione i koniec nic już nie można zmieniać , mąż się cieszy bo chyba już miał mnie dość w tej materii :-x

jakby nie było to od miesiąca męczę go tą łazienką :rolleyes:

Pozdrawiamy ciepło na Święta!

Już dawno mnie u Was nie było, a tu widzę, idziecie jak burza!

Trzymam kciuki za dalsze prace:)

A na Święta życzę miłości, ciepła, radości, spełnienia marzeń, bo przecież marzenia się spełniają!:)

http://www.softpedia.com/screenshots/Christmas-Time-Animated-Screensaver_1.jpg

Życzenia można składać w wielu językach:

Angielski- Merry Christmas & Happy New Year

Benglski - Shuvo Baro Din - Shuvo Nabo Barsho

Czeski - Prejeme Vam Vesele Vanoce a Stastny novy rok

Grecki - Kala Christougenna Ki'eftihismenos O Kenourios Chronos

Hawajski - Mele Kalikimaka & Hauoli Makahiki Hou

Koreański - Sung Tan Chuk Ha

Macedoński - Srekan Bozik I Nova Godina

Mandaryński - Kung His Hsin Nien bing Chu Shen Tan

Rosyjski - Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva i s Novim Godom

Swahili - Krismas Njema Na Heri Za Mwaka Mpya

Włoski - Buon Natale e Felice Anno Nuovo

Łacina - Pax hominibus bonae voluntatis

ja zloze prosto po polsku

Polski

SZCZĘŚCIA, ZDROWIA, POWODZENIA W DNIU BOŻEGO NARODZENIA. BECZKĘ PIWA, WIADRA

WÓDKI BY ODGONIĆ WSZYSTKIE SMUTKI. 100 CAŁUSÓW NA DODATEK BY SMACZNIEJSZY

BYŁ OPŁATEK ORAZ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU

Życzy Arek z rodzinką

Życzę http://stara.gorpol.pl/choinka01.jpgCi Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.

Dziękujemy wam bardzo za dziennik budowy:) Jest przewodnikiem dla przyszłych niedoświadczonych, jak my w ów dziedzinie:) My również zamierzamy budować w/w domek. W związku z tym chcielibyśmy zwrócić się do Was z podzieleniem się spostrzeżeniami, mianowicie mamy do Was kilka pytań:

1) ile zł wyniósł was stan surowy, z wyszczególnieniem: okna, drzwi, murarz, pokrycie dachu - materiał +robocizna.

2) Jak długo trwałą budowa, począwszy od wykopania fundamentów do przykrycia dachu? Będziemy Wam bardzo wdzięczni:) Z niecierpliwością oczekujemy na odpowiedź!!! Pozdrawiamy:)

Dziękujemy wam bardzo za dziennik budowy:) Jest przewodnikiem dla przyszłych niedoświadczonych, jak my w ów dziedzinie:) My również zamierzamy budować w/w domek. W związku z tym chcielibyśmy zwrócić się do Was z podzieleniem się spostrzeżeniami, mianowicie mamy do Was kilka pytań:

1) ile zł wyniósł was stan surowy, z wyszczególnieniem: okna, drzwi, murarz, pokrycie dachu - materiał +robocizna.

2) Jak długo trwałą budowa, począwszy od wykopania fundamentów do przykrycia dachu? Będziemy Wam bardzo wdzięczni:) Z niecierpliwością oczekujemy na odpowiedź!!! Pozdrawiamy:)

Witaj Słońce :)

Cieszę się że nasz dziennik może wam w jakiś sposób pomóc .

Muszę przyznać ze domek nie jest popularny i niestety ciężko znaleźć o nim jakieś informacje w internecie .

Na forach roi się od domów w truskawkach , winorośli itp a o APS 98 ani słowa . :(

Oczywiście w miarę możliwości służę pomocą i radą .

My domek budujemy systemem gospodarczym co znacznie obniża koszty , przez całą budowę przewinęli się tylko 1 murarz, ekipa od dachu , ekipa od tynków i wylewek reszta własnymi siłami .

Domek jest bardzo funkcjonalnie rozmieszczony i jest to dom raczej duży , znacznie większy niż myśleliśmy .

My dokonaliśmy klika zmian ,

PARTER

- likwidacja ścianki dzielącej salon i kuchnię

- likwidacja bocznego wejścia do kuchni

- zrobienie schowka (spiżarki pod schodami )

- otwarty wiatrołap ( jeśli sie nie sprawdzi to go zamkniemy )

- poszerzyliśmy kotłownie o 30 cm kosztem garażu i teraz ma 160 cm szer zamiast 130 cm )

PODDASZE

- likwidacja garderoby w pokoju nr 3 ( jest teraz znacznie większy)

- powiększenie łazienki kosztem pralni

Teraz kiedy dom już stoi widzę że jeszcze kilka rzeczy zrobilibyśmy inaczej

Jeśli chodzi o koszty to wysyłam Ci je na priva . :D

Pozdrawiam

Ania

DZięki Aniu za informacje na priva. Powiedz mi proszę, ile wydaliście na hydraulikę (super rozwiązanie z ogrzewaniem podłogowym oraz podświetlanymi schodami) oraz elektryka? Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:), owocnego urządzania. Jednak co najważniejsze, to mnóstwo dla Was zdrówka:)

Pozdrawiam,

Mela