Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do APS 98

Recommended Posts

Aniu, teraz patrzysz na to wszystko zupełnie z innej perspektywy od środka, możesz wszystkiego dotknąć od środka. Interesuje mnie jakich zmian teraz dokonałabyś w adaptacji domu, wspomniałaś iż zmieniłabyś co nie co, a mianowicie co takiego? Powiedz mi czy szerokość korytarzy jest wystarczająca?, pisałaś iż poszerzyliście kotłownię. Czy wobec tego, wydłużyliście długość garażu o to, co poszerzyliście kotłownię, czy garaż pozostał bez zmian? Bardzo cenię sobie twe sugestie.

Pozdrawiam, z niecierpliwością oczekuję na twą odpowiedź

Manuela:)

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześ Manuela :)

To nie jest do końca tak jak piszesz bo jeszcze nie mieszkamy w domu i tak naprawdę ciężko powiedzieć co bym zmieniła , myślę że po przeprowadzce będę mogła powiedzieć więcej , ale na dzień dzisiejszy na pewno przesunęłabym o ok 30 cm w lewo wejście do pokoju na parterze i dzięki temu mogłabym powiększyć łazienkę o te 30 cm ( w przypadku gdy zlikwidowaliśmy boczne wejście do kuchni byłoby to fajne rozwiązanie)

Druga rzecz jaką bym zmieniła to ściana dzieląca pokoje balkonowe na poddaszu , otóż mamy taką jaka jest w projekcie tzn, łamaną , teraz zrobiłabym prostą .

Ale teraz to dupa zbita , bo przecież nie będę demolować świeżo wybouwanych ścian :rolleyes:

Co do kotłowni to poszerzyliśmy ją o 30 cm kosztem garażu nie powiększając go .

Co do korytarzy to dla mnie są ok i nic bym w nich nie zmieniała

Pozdrawiam

Ania

Aniu, Dzięki za odpowiedź od serca:) Pozdrawiam, Manuela:)

Cześ Manuela :)

To nie jest do końca tak jak piszesz bo jeszcze nie mieszkamy w domu i tak naprawdę ciężko powiedzieć co bym zmieniła , myślę że po przeprowadzce będę mogła powiedzieć więcej , ale na dzień dzisiejszy na pewno przesunęłabym o ok 30 cm w lewo wejście do pokoju na parterze i dzięki temu mogłabym powiększyć łazienkę o te 30 cm ( w przypadku gdy zlikwidowaliśmy boczne wejście do kuchni byłoby to fajne rozwiązanie)

Druga rzecz jaką bym zmieniła to ściana dzieląca pokoje balkonowe na poddaszu , otóż mamy taką jaka jest w projekcie tzn, łamaną , teraz zrobiłabym prostą .

Ale teraz to dupa zbita , bo przecież nie będę demolować świeżo wybouwanych ścian :rolleyes:

Co do kotłowni to poszerzyliśmy ją o 30 cm kosztem garażu nie powiększając go .

Co do korytarzy to dla mnie są ok i nic bym w nich nie zmieniała

Pozdrawiam

Ania

świetnie się czyta twój dziennik! Wy piękni, młodzi i piękny domek! trzymam mocno kciuki, żebyście jak najszybciej mogli w nim zamieszkać!

I mam kilka pytań :p

Gdzie zamawialiście drzwi wejściowe ( są przepiękne :yes:) i jaki jest ich koszt?

Jaki koszt zrobienia drogi dojazdowej? u nas też trzeba będzie "czymś" wysypać...

Super że podawałaś wszystkie koszty, bardzo to jest pomocne zwłaszcza jak się jeszcze nie zaczęło budowy i ciężko sobie zaplanowac koszty...

A jakie koszty wykończenia?

Bedę zaglądać często :p

świetnie się czyta twój dziennik! Wy piękni, młodzi i piękny domek! trzymam mocno kciuki, żebyście jak najszybciej mogli w nim zamieszkać!

I mam kilka pytań :p

Gdzie zamawialiście drzwi wejściowe ( są przepiękne :yes:) i jaki jest ich koszt?

Jaki koszt zrobienia drogi dojazdowej? u nas też trzeba będzie "czymś" wysypać...

Super że podawałaś wszystkie koszty, bardzo to jest pomocne zwłaszcza jak się jeszcze nie zaczęło budowy i ciężko sobie zaplanowac koszty...

A jakie koszty wykończenia?

Bedę zaglądać często :p

Witaj :D

No muszę przyznać że dawno żaden post mi tak nie poprawił humoru , zwłaszcza jego wstęp

Wy piękni, młodzi i piękny domek!
:rotfl: w każdym radzie dziękuję za komplement .

Cieszę się że nasz dziennik Ci się podoba i że jednak jest ktoś kto czyta to co czasem napisze .

Jeśli chodzi o koszty to faktycznie na początku bardzo skrupulatnie zamieszczałam je w dzienniku , jednak z pewnych względów przestałam je upubliczniać co nie znaczy że nadal ich skrupulatnie nie notuję :p

Nas zrobienie drogi kosztowało stosunkowo niedużo , bo za całość tj kruszywo i koparkę zmieściliśmy się w 2 tys zł.

Wszystko dlatego że trafiła nam się okazja kupienia 75 ton kruszonego asfaltu w naprawdę super cenie , dlatego nie zastanawialiśmy się ani sekundy.

Drzwi szukaliśmy dość długo ale nie dlatego że jesteśmy wybredni tylko że cenowo tej wielkości drzwi były bardzo drogie , w końcu udało nam sie znaleźć na allegro bardzo ładne drzwi za dużo niższą cenę , które dodatkowo idealnie pasują do stolarki okiennej .

tutaj jest link do aukcji z tymi drzwiami , w rzeczywistości drzwi są znacznie ładniejsze niż na zdjęciu

http://allegro.pl/drzwi-zewnetrzne-wa-wa-140-205-zloty-dab-od-reki-i1444961828.html

Pozdrawiam i oczywiście zapraszam ponownie :)

Ania

Witaj Atijka :D

Faktycznie ostatnio trochę zaniedbałam forum , ale to dlatego że w pracy nowy rok zaczął się mega pracowicie i nie bardzo mam czas na forum , a jak już wracam do domu to po całym dniu spędzonym przed kompem nie bardzo chce mi się chce otwierać laptopa :rolleyes:

Co do pytania natury technicznej , to my planujemy zakryć murłatę bloczkiem z betonu komórkowego

o takim

bloczek..jpg

Witam krajankę za Wisły .Widzę ,że dużo robicie sami tak jak My,jesteście troszkę dalej od nas my przed wylewkami mamy prawie ocieplone poddasze z folią bez płyt i trochę zgromadzonego materiału .Budujemy od 28 kwietnia .

Witaj :)

Szukam , szukam ale nie mogę znaleźć Twojego dziennika, czy można gdzieś zobaczyć fotki z Twojej budowy ?

Faktycznie zaczęliśmy podobnie bo by 7 kwietnia z tym ze my mieliśmy już gotowe fundamenty , które zrobiliśmy półtorej roku wcześniej .

A można wiedzieć gdzie budujecie ?

Witaj :)

Szukam , szukam ale nie mogę znaleźć Twojego dziennika, czy można gdzieś zobaczyć fotki z Twojej budowy ?

Faktycznie zaczęliśmy podobnie bo by 7 kwietnia z tym ze my mieliśmy już gotowe fundamenty , które zrobiliśmy półtorej roku wcześniej .

A można wiedzieć gdzie budujecie ?

Nie mam dziennika .Byliście szczęściarzamy ,że mieliście fundamenty my zalaliśmy ławy 30 kwietnia a od pierwszego maja deszcz deszcz deszcz .A budujemy gmina Liszki blisko miasta Kraka mamy do granicy miasta 1,5 km .

Edytowane przez Renatamama3

No to faktycznie nie tak daleko od nas budujecie, :)

O deszczach nawet mi nie mów bo jak sobie przypomnę to to mi ciśnienie skacze , przez tą pogodę opóźniło nam się tyle rzeczy że wolę nie pamiętać :mad:

Domek bardzo ładny , szkoda że nie prowadzisz dziennika, mogłabym na bieżąco śledzić postępy .

Edytowane przez Pawciuniu

• 1 month później...