slonce0506 31.01.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Aniu, teraz patrzysz na to wszystko zupełnie z innej perspektywy od środka, możesz wszystkiego dotknąć od środka. Interesuje mnie jakich zmian teraz dokonałabyś w adaptacji domu, wspomniałaś iż zmieniłabyś co nie co, a mianowicie co takiego? Powiedz mi czy szerokość korytarzy jest wystarczająca?, pisałaś iż poszerzyliście kotłownię. Czy wobec tego, wydłużyliście długość garażu o to, co poszerzyliście kotłownię, czy garaż pozostał bez zmian? Bardzo cenię sobie twe sugestie.Pozdrawiam, z niecierpliwością oczekuję na twą odpowiedźManuela:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 01.02.2011 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Cześ Manuela To nie jest do końca tak jak piszesz bo jeszcze nie mieszkamy w domu i tak naprawdę ciężko powiedzieć co bym zmieniła , myślę że po przeprowadzce będę mogła powiedzieć więcej , ale na dzień dzisiejszy na pewno przesunęłabym o ok 30 cm w lewo wejście do pokoju na parterze i dzięki temu mogłabym powiększyć łazienkę o te 30 cm ( w przypadku gdy zlikwidowaliśmy boczne wejście do kuchni byłoby to fajne rozwiązanie) Druga rzecz jaką bym zmieniła to ściana dzieląca pokoje balkonowe na poddaszu , otóż mamy taką jaka jest w projekcie tzn, łamaną , teraz zrobiłabym prostą . Ale teraz to dupa zbita , bo przecież nie będę demolować świeżo wybouwanych ścian Co do kotłowni to poszerzyliśmy ją o 30 cm kosztem garażu nie powiększając go . Co do korytarzy to dla mnie są ok i nic bym w nich nie zmieniała Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 01.02.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Gratuluję prundu. :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonce0506 09.02.2011 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Aniu, Dzięki za odpowiedź od serca:) Pozdrawiam, Manuela:) Cześ Manuela To nie jest do końca tak jak piszesz bo jeszcze nie mieszkamy w domu i tak naprawdę ciężko powiedzieć co bym zmieniła , myślę że po przeprowadzce będę mogła powiedzieć więcej , ale na dzień dzisiejszy na pewno przesunęłabym o ok 30 cm w lewo wejście do pokoju na parterze i dzięki temu mogłabym powiększyć łazienkę o te 30 cm ( w przypadku gdy zlikwidowaliśmy boczne wejście do kuchni byłoby to fajne rozwiązanie) Druga rzecz jaką bym zmieniła to ściana dzieląca pokoje balkonowe na poddaszu , otóż mamy taką jaka jest w projekcie tzn, łamaną , teraz zrobiłabym prostą . Ale teraz to dupa zbita , bo przecież nie będę demolować świeżo wybouwanych ścian Co do kotłowni to poszerzyliśmy ją o 30 cm kosztem garażu nie powiększając go . Co do korytarzy to dla mnie są ok i nic bym w nich nie zmieniała Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 12.02.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 świetnie się czyta twój dziennik! Wy piękni, młodzi i piękny domek! trzymam mocno kciuki, żebyście jak najszybciej mogli w nim zamieszkać! I mam kilka pytań Gdzie zamawialiście drzwi wejściowe ( są przepiękne ) i jaki jest ich koszt? Jaki koszt zrobienia drogi dojazdowej? u nas też trzeba będzie "czymś" wysypać... Super że podawałaś wszystkie koszty, bardzo to jest pomocne zwłaszcza jak się jeszcze nie zaczęło budowy i ciężko sobie zaplanowac koszty... A jakie koszty wykończenia? Bedę zaglądać często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 13.02.2011 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 świetnie się czyta twój dziennik! Wy piękni, młodzi i piękny domek! trzymam mocno kciuki, żebyście jak najszybciej mogli w nim zamieszkać! I mam kilka pytań Gdzie zamawialiście drzwi wejściowe ( są przepiękne ) i jaki jest ich koszt? Jaki koszt zrobienia drogi dojazdowej? u nas też trzeba będzie "czymś" wysypać... Super że podawałaś wszystkie koszty, bardzo to jest pomocne zwłaszcza jak się jeszcze nie zaczęło budowy i ciężko sobie zaplanowac koszty... A jakie koszty wykończenia? Bedę zaglądać często Witaj No muszę przyznać że dawno żaden post mi tak nie poprawił humoru , zwłaszcza jego wstęp Wy piękni, młodzi i piękny domek! w każdym radzie dziękuję za komplement . Cieszę się że nasz dziennik Ci się podoba i że jednak jest ktoś kto czyta to co czasem napisze . Jeśli chodzi o koszty to faktycznie na początku bardzo skrupulatnie zamieszczałam je w dzienniku , jednak z pewnych względów przestałam je upubliczniać co nie znaczy że nadal ich skrupulatnie nie notuję Jaki koszt zrobienia drogi dojazdowej? u nas też trzeba będzie "czymś" wysypać... Nas zrobienie drogi kosztowało stosunkowo niedużo , bo za całość tj kruszywo i koparkę zmieściliśmy się w 2 tys zł. Wszystko dlatego że trafiła nam się okazja kupienia 75 ton kruszonego asfaltu w naprawdę super cenie , dlatego nie zastanawialiśmy się ani sekundy. Gdzie zamawialiście drzwi wejściowe ( są przepiękne ) i jaki jest ich koszt? Drzwi szukaliśmy dość długo ale nie dlatego że jesteśmy wybredni tylko że cenowo tej wielkości drzwi były bardzo drogie , w końcu udało nam sie znaleźć na allegro bardzo ładne drzwi za dużo niższą cenę , które dodatkowo idealnie pasują do stolarki okiennej . tutaj jest link do aukcji z tymi drzwiami , w rzeczywistości drzwi są znacznie ładniejsze niż na zdjęciu http://allegro.pl/drzwi-zewnetrzne-wa-wa-140-205-zloty-dab-od-reki-i1444961828.html Pozdrawiam i oczywiście zapraszam ponownie Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.02.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Cześć moja młodsza imienniczko Gdzieżeś się tak długo podziewała? A zdjęcia widoków to gdzie? Mam pytanie natury technicznej ; Jak zamierzacie schować murłatę? A... i umywalka ładniutka, będzie pasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 13.02.2011 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witaj Atijka Faktycznie ostatnio trochę zaniedbałam forum , ale to dlatego że w pracy nowy rok zaczął się mega pracowicie i nie bardzo mam czas na forum , a jak już wracam do domu to po całym dniu spędzonym przed kompem nie bardzo chce mi się chce otwierać laptopa Co do pytania natury technicznej , to my planujemy zakryć murłatę bloczkiem z betonu komórkowego o takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.02.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Dzięki za odpowiedź techniczną To teraz można tak sobie o pierdołach jeszcze. Nie dziwię Ci się, że po całym dniu przed kompem, nie chce Ci się w domu laptopa otwierać. Ale teraz jak już zaczynacie dalej działać w domku, to proszę o systematyczną relację:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 14.02.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 He he wstawiałaś zdjęcia z wakacji więc wiem co "mówię" Dziękuję bardzo za odp. faktycznie tanio was wyniosła ta droga no i link do aukcji na pewno się przyda ,bo też mi się marzą takie... A jaki macie kolor stolarki? orzech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.02.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam krajankę za Wisły .Widzę ,że dużo robicie sami tak jak My,jesteście troszkę dalej od nas my przed wylewkami mamy prawie ocieplone poddasze z folią bez płyt i trochę zgromadzonego materiału .Budujemy od 28 kwietnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 15.02.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam krajankę za Wisły .Widzę ,że dużo robicie sami tak jak My,jesteście troszkę dalej od nas my przed wylewkami mamy prawie ocieplone poddasze z folią bez płyt i trochę zgromadzonego materiału .Budujemy od 28 kwietnia . Witaj Szukam , szukam ale nie mogę znaleźć Twojego dziennika, czy można gdzieś zobaczyć fotki z Twojej budowy ? Faktycznie zaczęliśmy podobnie bo by 7 kwietnia z tym ze my mieliśmy już gotowe fundamenty , które zrobiliśmy półtorej roku wcześniej . A można wiedzieć gdzie budujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 15.02.2011 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 A jaki macie kolor stolarki? orzech? Cała stolarka jest bardzo niespotykanym kolorze a tak poważnie to nie byliśmy oryginalni i zarówno okna jak i drzwi są w kolorze "złoty dąb" i jestem bardzo zadowolona bo super wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.02.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 (edytowane) Witaj Szukam , szukam ale nie mogę znaleźć Twojego dziennika, czy można gdzieś zobaczyć fotki z Twojej budowy ? Faktycznie zaczęliśmy podobnie bo by 7 kwietnia z tym ze my mieliśmy już gotowe fundamenty , które zrobiliśmy półtorej roku wcześniej . A można wiedzieć gdzie budujecie ? Nie mam dziennika .Byliście szczęściarzamy ,że mieliście fundamenty my zalaliśmy ławy 30 kwietnia a od pierwszego maja deszcz deszcz deszcz .A budujemy gmina Liszki blisko miasta Kraka mamy do granicy miasta 1,5 km . Edytowane 15 Lutego 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.02.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 http://images35.fotosik.pl/446/07328254ac81c254.jpg to mój domek teraz już są drzwi i brama . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 15.02.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 (edytowane) No to faktycznie nie tak daleko od nas budujecie, O deszczach nawet mi nie mów bo jak sobie przypomnę to to mi ciśnienie skacze , przez tą pogodę opóźniło nam się tyle rzeczy że wolę nie pamiętać Domek bardzo ładny , szkoda że nie prowadzisz dziennika, mogłabym na bieżąco śledzić postępy . Edytowane 15 Lutego 2011 przez Pawciuniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.02.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 (edytowane) U nas przez 2 tygodnie prawie nic się nie działo .A ile kasy poszło bo droga rolna podmokło wynajmowaliśmy kopare ,żeby z drogi asfaltowej zwiozła nam pustaki horror . Edytowane 15 Lutego 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 18.03.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 :wiggle: Czeeeee jak fajnie domowo już z kafelkami, bardzo ładna kotłownia się wyłania , a i garaż niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 18.03.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 No fajnie , fajnie , najważniejsze ze się ruszyło to teraz już poleci a jest co robić oj jest ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 18.03.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 czasami ogrom pracy mnie przeraza. Też tak masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts