Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do APS 98

Recommended Posts

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziś zadzwonię do niego bo wczoraj miałam odbiór kamienia na drogę a dziś też nie lepiej z czasem rano pan od wyceny schodów ale warto było wkońcu cena normalna a później jadę oglądnąć płytki do Wieliczki w 2 gatunku ale cena 70 % taniej więc może są ok jak twierdzi sprzedawca ale trzeba je zobaczyć bo i tak 50 zł m2 .Synek ma biały tydzień poprostu Horror mam w tym tygodniu .

Schody drewniane dębowe ,11 stopnic prostych 3 zabiegowe i jeden duży stopień ,barierka i tralki 2800 ale do samodzielnego malowania i montażu ma mi wycenić ile z robocizną .A Płytki w Hebanie przed Wieliczką pan tak mi podał w pierwszej rozmowie telefonicznej ,że w Wieliczce on z Zakopanego więc wybaczam mu ,płytki ogladnełam są ok .Powiem Ci ,że żona tego kafelkarza jakaś nawiedzona odbiera i wię wydziera do telefomu o jakiś zdradach i rozłancza może jeszcze jutro spróbuję. Edytowane przez Renatamama3

Cześć , fajnie że udało Ci się skontaktować , bo bo Twoim ostatnim wpisie rozmawiałam ze szwagrem i on mu przekazał że dałam numer do niego w sprawie flizowania ale nie udało Ci się porozumieć z jego żoną . I z tego co wiem to miał oddzwonić do Ciebie. W takim razie życzę owocnych rozmów :)

Oddzwonił i będziemy jutro rozmawiać miał by troszkę pracy u mnie lazienka ,wiatrołap ,kuchnia ,jadalnia i salon zobaczymy najbardziej chodzi mi o łazienkę .Jak tam prace idziecie do przodu ja wczoraj zaczełam układać u córy w garderobie płytki m powiedział ,że jak na pierwszy raz to nawet poziomy czymałam dziś kończę ale najgorsze bo docinanie .

Jak będziesz po rozmowie to daj znać czy się dogadaliście , ciekawa jestem co Ci powie .

My walczymy cały czas głównie z gładziami :bash: masakra jakaś ale już tylko został do położenia jeden pokój i wiatrołap .

Oczywiście wszystko do czyszczenia , ale pocieszam się że jak już zrobimy gładzie to będzie z górki .

Malowanie idzie szybko :rolleyes:

Widzę że ty też zdolna bestia jesteś jak nawet płytki kładziesz , Super !

Renia tak nic nie mówię ale jakieś fotki mogłabyś wrzucić bo sam opis to jednak nie to samo :)

A chętnie zobaczę wasze postępy .

A powiedz mi czy od razu podał Ci cenę za zakres prac zleconych ,wiedziałaś przed .No układam u córy jeszcze docinki ale kurcze nie spytałam jak się tnie tą masznką i klops więc ,że miałam rozrobiony klej poszłam układać naszą garderobę też zostały tylko docinki muszę zabrać aparat ,żeby pstryknąć zdjęcia ,może jutro bo dziś popołudniu jadę odebrać płyteczki .

Cenę za pracę znałam oczywiście wcześniej , w końcu po to się z nim umawiasz żeby zobaczył co miałby robić i omówić wszystkie szczegóły .

Ja nie uznaję takiego czegoś ze podaje ci cenę za metr a przychodzi do wypłaty to okazuje się ze jeszcze za zabudowę , jeszcze za dekory i nie wiadomo za co jeszcze .

A tak podaje Ci cenę za wszystko i ona nie ma prawa się zmienić .

Mi nie podał od razu tylko chyba za dwa dni bo mówił że musimy sobie to przeliczyć na spokojnie .

Ale jestem z całości bardzo zadowolona .

Co do kładzenia płytek to też trochę położyłam na ścianach w kotłowni i pralni ale docinki robił mąż , ale widzę ze ty podeszłaś do tematu full profesjonalnie :D

No właśnie mój sąsiad tak się przejechał za metr 35 zło obliczył za łazienkę 800 zł a oni do niego 1900 więc oczy wystawił ,powiedzieli mu wiercenie na jeden kontakt 15 ma ich kilka ,stelaż osobno wanna itd .Muszę .Bo malować będę sama mąż na 2 mc wylatuje 3 czerwca mam nadzieję ,że zrobimy skosy w płytach i zagipsujemy .Ja przez te 2 mc poczyszczę tynki z tych grubszych drobinek piasku zagruntuje i pomaluje zakładam ,że min 3 pokoje dzieciaków klatkę i korytarz.

Gładzie robimy bo chcialiśmy mieć gładkie ściany a jednak tynki cementowo-wapienne nawet po ich wyczyszczeniu z piachu nie są gładkie (przynajmniej te nasze),

No i tak gładzimy te nasze ściany już kilka ładnych tygodni , no ale jak się chce mieć gładko to trzeba się urypać :x Chociaż prawdę mówiąc już rzygamy tymi gładziami :evil: