Andrzej87 07.05.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam Wynajmuję garaż z dachem o powierzchni około 35 m2, pokrycie stanowi zwykła nietermozgrzewalna papa, która ma już kilkanaście lat. Łączenia są wzdłuż spadu, czyli z góry na dół prowadzone. Zdjęcie dachu: http://img41.imageshack.us/img41/1040/img0472c.jpgPrzecieka on w bardzo wielu miejscach, nie sposób ich zlokalizować gdyż woda płynie po deskach i tam gdzie może to kapie. Wydaje mi się, że najbardziej przecieka na łączeniach papy, gdyż w wielu miejscach papiaki już nie trzymają, odleciały i są szczeliny na łączeniach. Chciałem naprawić dość tanio, gdyż tylko wynajmuję. Chciałbym na miejsca łączeń nakleić pasy papy termozgrzewalnej.Czy to ma sens? Jeżeli tak, to czy jest różnicą jaką termozgrzewalna papę kupić, a może wystarczy zwykła, papiaki i lepik? Na co powinienem zwrócić uwagę przy tej naprawie?Może macie jakieś inne rozwiązania budżetowe.Umowa kończy się za 2 lata, to jest minimum, żeby naprawa była skuteczna. Pozdrawiam i z góry dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek_m 07.05.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 u siebie położyłem na papę włókninę i posmarowałem dysperbitem - 2 lata i bez kropelki w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 07.05.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Są środki do konserwacji dachu np. dacholeum, zabezpieczy całą powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CANADA WATERPROOF SYSTEM 10.06.2018 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 (edytowane) Guma CWS R rozwiąże problem, na łączeniach guma/ pasek geowłokniny ./ guma , wszystko na zimno , bez rozpuszczalników i jezeli to kwestia połaczeń to sprawa będzie na lata załatwiona. wydajnośc na połaczenia to ok 3-4 metry z litra . reszta informacji na naszej stronie zapraszam Edytowane 12 Czerwca 2018 przez CANADA WATERPROOF SYSTEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts