Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego nie mogę umieścić postu

aquarius

Recommended Posts

Szanowni Forumowicze,

działy dzienników budowy zostają w starej i nowej formule.

Tylko od wyboru danego forumowicza bedzie zależało, czy wybierze dziennik: w nowej formule - blog lub starą formułę - dziennik na forum.

Zgodnie z Waszymi sugestiami, każdy będzie mógł wybrać w sposób, w jakiej formule chce prowadzić i pisać swój dziennik.

Redakcja

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cóż ... ja nadwyraz spokojny i cierpliwy człowiek jestem ...ale wszystko ma swoje granice ...

Była nowa odsłona forum - ok . Tłumaczylam sobie, że trzeba nadążać za zmianami ...

Ale przemeblowanie mi dziennika w taki sposób ...

Uszanujcie troszkę nasz czas co ? My chcemy tu sobie wzajemnie pomagać ...

Buduję sama dom - nie mam czasu na rozgryzanie "jak napisać post w dzienniku" ...

Jeżeli bedzie dostępny w starej postaci - bedę pisać dalej. Jeżeli bedę go szukać godzine ...jak wczoraj ... dam sobie spokój ...

Edytowane przez AgaJeżyk

Teraz też "widzę" stary dziennik. Podejrzewam, że Panowie IT grzebią w systemie na bieżąco - może należałoby ustalić godziny w których różne cuda mogą się dziać bo wiadomo, że coś się robi na forum. Zawsze to mniej jadu by się w ludziach wyzwalało

A od czego zależy jak widać dziennik? Godzinę temu po kliknięciu w link dziennika (u kogokolwiek) lądowało się na liście dzienników. Ale podejrzewam, że to efekt zmian w locie ?

Nic nie rozumiem. Mam w domu dwa komputery. Jeden ze starym W2000 i IE 6.0. Drugi z XP i najnowszą wersją Opery. Na obu klikam w to samo miejsce: z poziomu głównej strony forum w dział "Dzienniki Budowy dzień po dniu".

I na tym starym wchodzę w "stare dzienniki budowy", podczas gdy na nowym wrzuca mnie w nowe dzienniki, te blogowe. Co jest?...

J.

Ten stary jest ukochanym komputerem żony i wszelkie problemy z nim się dziejące są winą nowszego softu, który jej czasem na nim instaluję, więc w życiu się nie odważę :)

Poza tym... w ten sposób uzyskałbym dostęp do nowych dzienników, a ja własnie chcę mieć stare

J.

No własnie w tym sęk, że albo na pewien czas przestały być, albo na tym jednym komputerze u mnie w domu, tego typu link, podobnie jak i bezpośrednie kliknięcie w "dzienniki budowy dzień po dniu" kierowało do nowych dzienników. Cache czyściłem - to tak dla jasności.

J.

Droga Administracjo,

Coś zmienilliście w piątek (prawdopodobnie), od tego czasu pod Operą z forum nie da się normalnie korzystać. Nie ładuje się większość aktywnych ikonek, przy edycji postu nie ma np żadnych elementów wspomagających edycję, emotikonek itp.:

http://lh3.ggpht.com/_UD9j3sBeSEQ/TBSzRUwt7rI/AAAAAAAADOE/MDuDyfJ8cxI/s800/Forum%20muratora.JPG

Podobnie wyglądają same strony forum, nie ma widocznych odnośników pozwalających przejść np. do ostatniego nieprzeczytanego postu, a wiele z tych widocznych po prostu nie działa, tzn przenosi do strony, która się nie ładuje.

Krótko mówiąc - wiem, chcieliście dobrze, miało być lepiej, ale możeby naprawdę wziąć sobie do serca, to co w różnych słowach, czasem uprzejmych, czasem żołnierskich, wielu z nas już wam sugerowało:

- działa dobrze - nie dotykać! To naczelna zasada każdego technicznego pracownika, niezależnie od branży, w informatyce też się sprawdza znakomicie

- jeśli koniecznie chcecie żeby coś, co działa dobrze było lepsze - może warto byłoby najpierw popracować nad wersją testową, nawet publiczną, ale niech to będzie równoległe działająca Beta i do ogólnego użytku implementowac już wszechstronnie przetestowany produkt, anie takie g..no, jak obecne.

- no i wreszcie - warto czasem mierzyć siły na zamiary, nie tylko własne, ale i ludzi, którzy potem z tego będą korzystać. Skrypt obecnego forum, sądząc po objawach, najwyraźniej przerasta was samych, wielu z forumowiczów również bardzo na niego narzeka, że jest mało czytelny, trudny dla nich w obsłudze i przepełniony zupełnie dla nich nieprzydatnymi bajerami. Może warto i to wziąć pod uwagę?

J.

Szanowni Forumowicze!

Chciałbym od Was uzyskać informację w jaki sposób usprawnić widok mojej strony. Na dzisejszy dzień wygląda to tak że w dzienniku i komentarzach po lewej stronie widoczne są wpisy, a 1/3 strony w jej przawej części widoczny jest mój profil. Widzę że inni Użytkownicy nie mają takiego układu. Na ich stronach widzę tylko same posty.

Jak to zrobić?

Dzięki i pozdrawiam

No własnie w tym sęk, że albo na pewien czas przestały być, albo na tym jednym komputerze u mnie w domu, tego typu link, podobnie jak i bezpośrednie kliknięcie w "dzienniki budowy dzień po dniu" kierowało do nowych dzienników. Cache czyściłem - to tak dla jasności.

No było tak, trwało to niecałe pół doby

winiłbym system - jeszcze pod koniec 2008 roku korzystałem z Win98 i tam tez przeglądarki reagowały z opóźnieniem na aktualizacje stron (a od lat czyszczę wszystko po każdej sesji, do tego sytuacja miała miejsce w Operze)

Coś zmienilliście w piątek (prawdopodobnie), od tego czasu pod Operą z forum nie da się normalnie korzystać. Nie ładuje się większość aktywnych ikonek, przy edycji postu nie ma np żadnych elementów wspomagających edycję, emotikonek itp.:

Sprawdziłem dziś i faktycznie część rzeczy dostępnych w edycji nie działa; kolejna zepsuta rzecz :bash:

ale generalnie, co do uwag ogólnych nt. Opery - nie radzi sobie od początku nowego FM; tu nastąpiło moje rozstanie Opery z FM

>> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157699-Opera-10.51-nie-otwiera&p=4128192&viewfull=1#post4128192

Chciałbym od Was uzyskać informację w jaki sposób usprawnić widok mojej strony. Na dzisejszy dzień wygląda to tak że w dzienniku i komentarzach po lewej stronie widoczne są wpisy, a 1/3 strony w jej przawej części widoczny jest mój profil. Widzę że inni Użytkownicy nie mają takiego układu. Na ich stronach widzę tylko same posty.

Jak to zrobić?

Zdaje mi się, że wszyscy maja taki układ dziennika-bloga

inaczej jest ze "starymi" dziennikami i komentarzami prowadzonymi w dwóch działach na Forum

http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzie%C5%84-po-dniu

http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?33-Dzienniki-budowy-komentarze

inaczej jest ze "starymi" dziennikami i komentarzami prowadzonymi w dwóch działach na Forum

http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzie%C5%84-po-dniu

Zgadzam się :yes: Zdaje Ci się! Widzę że są dzienniki założone tydzień dwa temu i są zupełnie inne.

przecież dokładnie właśnie to opisałem

Chyba się nie zrozumieliśmy

Wskazałem Ci inny dziennik również założony tak jak mój w maju 2010. Jeżeli dobrze zrozumiałem to właśnie to miałeś na myśli pisząc o starych i nowych.

We wskazanym dzienniku Niwy ja widzę tylko i wyłącznie Jej wpisy i wpisy innych następujące jedne pod drugimi. Natomiast na moim dzienniku i komentarzach na 1/3 całego widoku jest umieszczony ::::::::::

Jędruśki

Dodaj do znajomych

Oznacz jako przeczytane

Chcę usunąć subskrypcję

May 2010

nieopodal Łodzi

70

Wpisy w Dziennikach Budowy:

2

Znajdź wpisy użytkownika Jędruśki

Zawiera wyrażenie: Szukaj tylko w tytułach

Szukaj tylko w tytułach

Zaawansowane wyszukiwanie

Kategorie Dzienników

Ostatnie komentarze

Jędrusiawe wspominki

by Jędruśki

Jędrusiawe wspominki

by Jędruśki

Komentarze dla Jędruśków

by Niwa

Komentarze dla Jędruśków

by Niwa

Ostatnie wpisy

Komentarze dla Jędruśków

14-05-2010 11:51

Komentarze dla Jędruśków

14-05-2010 11:51

Jędrusiawe wspominki

09-05-2010 22:30

Jędrusiawe wspominki

09-05-2010 22:30

Ostatnio odwiedzili

AGP-ON

15.06.2010

anulkawj

10.06.2010

lucjanmarek

16.06.2010

Madzia 1976

13.06.2010

maks69

10.06.2010

meg60

09.06.2010

Niwa

11.06.2010

papuch

12.06.2010

Vidia

12.06.2010

Z-35

13.06.2010

Archiwum < Czerwiec 2010 >

Mo Tu We Th Fr Sa Su

24 25 26 27 28 29 30

31 1 2 3 4 5 6

7 8 9 10 11 12 13

14 15 16 17 18 19 20

21 22 23 24 25 26 27

28 29 30 1 2 3 4

Widoczny dla mnie i dla innych! JAK SIĘ TEGO POZBYĆ?