admin1719498882 10.06.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Szanowni Forumowicze, działy dzienników budowy zostają w starej i nowej formule. Tylko od wyboru danego forumowicza bedzie zależało, czy wybierze dziennik: w nowej formule - blog lub starą formułę - dziennik na forum. Zgodnie z Waszymi sugestiami, każdy będzie mógł wybrać w sposób, w jakiej formule chce prowadzić i pisać swój dziennik. Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 10.06.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 (edytowane) Cóż ... ja nadwyraz spokojny i cierpliwy człowiek jestem ...ale wszystko ma swoje granice ... Była nowa odsłona forum - ok . Tłumaczylam sobie, że trzeba nadążać za zmianami ... Ale przemeblowanie mi dziennika w taki sposób ... Uszanujcie troszkę nasz czas co ? My chcemy tu sobie wzajemnie pomagać ... Buduję sama dom - nie mam czasu na rozgryzanie "jak napisać post w dzienniku" ... Jeżeli bedzie dostępny w starej postaci - bedę pisać dalej. Jeżeli bedę go szukać godzine ...jak wczoraj ... dam sobie spokój ... Edytowane 10 Czerwca 2010 przez AgaJeżyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 10.06.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 no to dziękuje widzę ze mój dziennik w starej wersji działa poprawniePozdrawiam Redakcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 10.06.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Też znalazłam ...już nie będę marudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.06.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Teraz też "widzę" stary dziennik. Podejrzewam, że Panowie IT grzebią w systemie na bieżąco - może należałoby ustalić godziny w których różne cuda mogą się dziać bo wiadomo, że coś się robi na forum. Zawsze to mniej jadu by się w ludziach wyzwalało A od czego zależy jak widać dziennik? Godzinę temu po kliknięciu w link dziennika (u kogokolwiek) lądowało się na liście dzienników. Ale podejrzewam, że to efekt zmian w locie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admin1719498882 10.06.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Wszystko powinno działać poprawnie. Prosze o sygnał gdyby były jakieś przestoje, problemy lub po prostu chcielibyście zgłosić sugestie. Jesteśmy po to by pomagać a nie żeby utrudniać. Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.06.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Znów "stara wersja" znikła... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.06.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Nic nie rozumiem. Mam w domu dwa komputery. Jeden ze starym W2000 i IE 6.0. Drugi z XP i najnowszą wersją Opery. Na obu klikam w to samo miejsce: z poziomu głównej strony forum w dział "Dzienniki Budowy dzień po dniu".I na tym starym wchodzę w "stare dzienniki budowy", podczas gdy na nowym wrzuca mnie w nowe dzienniki, te blogowe. Co jest?... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.06.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Być może IE6 ma kłopot z ogarnięciem strony To staroć, ale niektórym taka kaleka nawet nieźle służy http://di.com.pl/news/31871,0,IE6_sluzy_firmom_do_blokowania_Facebooka.html Zainstaluj na tym starym np. Chrome i przetestuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.06.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Ten stary jest ukochanym komputerem żony i wszelkie problemy z nim się dziejące są winą nowszego softu, który jej czasem na nim instaluję, więc w życiu się nie odważę Poza tym... w ten sposób uzyskałbym dostęp do nowych dzienników, a ja własnie chcę mieć stare J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.06.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 no przeca stare są po staremuhttp://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzie%C5%84-po-dniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.06.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 No własnie w tym sęk, że albo na pewien czas przestały być, albo na tym jednym komputerze u mnie w domu, tego typu link, podobnie jak i bezpośrednie kliknięcie w "dzienniki budowy dzień po dniu" kierowało do nowych dzienników. Cache czyściłem - to tak dla jasności. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.06.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Droga Administracjo, Coś zmienilliście w piątek (prawdopodobnie), od tego czasu pod Operą z forum nie da się normalnie korzystać. Nie ładuje się większość aktywnych ikonek, przy edycji postu nie ma np żadnych elementów wspomagających edycję, emotikonek itp.: http://lh3.ggpht.com/_UD9j3sBeSEQ/TBSzRUwt7rI/AAAAAAAADOE/MDuDyfJ8cxI/s800/Forum%20muratora.JPG Podobnie wyglądają same strony forum, nie ma widocznych odnośników pozwalających przejść np. do ostatniego nieprzeczytanego postu, a wiele z tych widocznych po prostu nie działa, tzn przenosi do strony, która się nie ładuje. Krótko mówiąc - wiem, chcieliście dobrze, miało być lepiej, ale możeby naprawdę wziąć sobie do serca, to co w różnych słowach, czasem uprzejmych, czasem żołnierskich, wielu z nas już wam sugerowało: - działa dobrze - nie dotykać! To naczelna zasada każdego technicznego pracownika, niezależnie od branży, w informatyce też się sprawdza znakomicie- jeśli koniecznie chcecie żeby coś, co działa dobrze było lepsze - może warto byłoby najpierw popracować nad wersją testową, nawet publiczną, ale niech to będzie równoległe działająca Beta i do ogólnego użytku implementowac już wszechstronnie przetestowany produkt, anie takie g..no, jak obecne.- no i wreszcie - warto czasem mierzyć siły na zamiary, nie tylko własne, ale i ludzi, którzy potem z tego będą korzystać. Skrypt obecnego forum, sądząc po objawach, najwyraźniej przerasta was samych, wielu z forumowiczów również bardzo na niego narzeka, że jest mało czytelny, trudny dla nich w obsłudze i przepełniony zupełnie dla nich nieprzydatnymi bajerami. Może warto i to wziąć pod uwagę? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 14.06.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Szanowni Forumowicze!Chciałbym od Was uzyskać informację w jaki sposób usprawnić widok mojej strony. Na dzisejszy dzień wygląda to tak że w dzienniku i komentarzach po lewej stronie widoczne są wpisy, a 1/3 strony w jej przawej części widoczny jest mój profil. Widzę że inni Użytkownicy nie mają takiego układu. Na ich stronach widzę tylko same posty. Jak to zrobić?Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 15.06.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 No własnie w tym sęk, że albo na pewien czas przestały być, albo na tym jednym komputerze u mnie w domu, tego typu link, podobnie jak i bezpośrednie kliknięcie w "dzienniki budowy dzień po dniu" kierowało do nowych dzienników. Cache czyściłem - to tak dla jasności. No było tak, trwało to niecałe pół doby winiłbym system - jeszcze pod koniec 2008 roku korzystałem z Win98 i tam tez przeglądarki reagowały z opóźnieniem na aktualizacje stron (a od lat czyszczę wszystko po każdej sesji, do tego sytuacja miała miejsce w Operze) Coś zmienilliście w piątek (prawdopodobnie), od tego czasu pod Operą z forum nie da się normalnie korzystać. Nie ładuje się większość aktywnych ikonek, przy edycji postu nie ma np żadnych elementów wspomagających edycję, emotikonek itp.: Sprawdziłem dziś i faktycznie część rzeczy dostępnych w edycji nie działa; kolejna zepsuta rzecz ale generalnie, co do uwag ogólnych nt. Opery - nie radzi sobie od początku nowego FM; tu nastąpiło moje rozstanie Opery z FM >> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157699-Opera-10.51-nie-otwiera&p=4128192&viewfull=1#post4128192 Chciałbym od Was uzyskać informację w jaki sposób usprawnić widok mojej strony. Na dzisejszy dzień wygląda to tak że w dzienniku i komentarzach po lewej stronie widoczne są wpisy, a 1/3 strony w jej przawej części widoczny jest mój profil. Widzę że inni Użytkownicy nie mają takiego układu. Na ich stronach widzę tylko same posty. Jak to zrobić? Zdaje mi się, że wszyscy maja taki układ dziennika-bloga inaczej jest ze "starymi" dziennikami i komentarzami prowadzonymi w dwóch działach na Forum http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzie%C5%84-po-dniu http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?33-Dzienniki-budowy-komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 16.06.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Zdaje mi się, że wszyscy maja taki układ dziennika-bloga inaczej jest ze "starymi" dziennikami i komentarzami prowadzonymi w dwóch działach na Forum http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzie%C5%84-po-dniu http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?33-Dzienniki-budowy-komentarze Zgadzam się Zdaje Ci się! Widzę że są dzienniki założone tydzień dwa temu i są zupełnie inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 16.06.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Zgadzam się Zdaje Ci się! Widzę że są dzienniki założone tydzień dwa temu i są zupełnie inne. OK, jeśli tak, to podaj linki do różniących się wyglądem układu strony dzienników-blogów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 16.06.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Bardzo proszę http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160610-Niwa-z-Bryz%C4%85-po-oporach-bez-brawury-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 16.06.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Bardzo proszę http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160610-Niwa-z-Bryz%C4%85-po-oporach-bez-brawury-) przecież dokładnie właśnie to opisałem Zdaje mi się, że wszyscy maja taki układ dziennika-bloga inaczej jest ze "starymi" dziennikami i komentarzami prowadzonymi w dwóch działach na Forum http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzie%C5%84-po-dniu http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?33-Dzienniki-budowy-komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 16.06.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Chyba się nie zrozumieliśmyWskazałem Ci inny dziennik również założony tak jak mój w maju 2010. Jeżeli dobrze zrozumiałem to właśnie to miałeś na myśli pisząc o starych i nowych. We wskazanym dzienniku Niwy ja widzę tylko i wyłącznie Jej wpisy i wpisy innych następujące jedne pod drugimi. Natomiast na moim dzienniku i komentarzach na 1/3 całego widoku jest umieszczony :::::::::: AVATAR Jędruśki Dodaj do znajomych Oznacz jako przeczytane Chcę usunąć subskrypcję Zarejestrowany:May 2010 Skąd:nieopodal Łodzi Posty:70 Wpisy w Dziennikach Budowy:2 Znajdź wpisy użytkownika Jędruśki Zawiera wyrażenie: Szukaj tylko w tytułach Szukaj tylko w tytułachZaawansowane wyszukiwanie Kategorie Dzienników Ostatnie komentarze Jędrusiawe wspominkiby Jędruśki Jędrusiawe wspominkiby Jędruśki Komentarze dla Jędruśkówby Niwa Komentarze dla Jędruśkówby Niwa Ostatnie wpisy Komentarze dla Jędruśków 14-05-2010 11:51 Komentarze dla Jędruśków 14-05-2010 11:51 Jędrusiawe wspominki 09-05-2010 22:30 Jędrusiawe wspominki 09-05-2010 22:30 Ostatnio odwiedzili AGP-ON 15.06.2010 anulkawj 10.06.2010 lucjanmarek 16.06.2010 Madzia 1976 13.06.2010 maks69 10.06.2010 meg60 09.06.2010 Niwa 11.06.2010 papuch 12.06.2010 Vidia 12.06.2010 Z-35 13.06.2010Archiwum < Czerwiec 2010 > Mo Tu We Th Fr Sa Su24 25 26 27 28 29 3031 1 2 3 4 5 67 8 9 10 11 12 1314 15 16 17 18 19 2021 22 23 24 25 26 2728 29 30 1 2 3 4 Widoczny dla mnie i dla innych! JAK SIĘ TEGO POZBYĆ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts