root 07.05.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam. Stoję przed wyborem orynnowania.PVC raczej nie, stal powlekana Lindab na razie prowadzi i już się miałem zdecydować gdy znalazłem na all... ofertę na rynny tytanowo cynkowe firmy Plastmo.Czy ma ktoś może doświadczenie z tymi rynnami ?Czy w przypadku tytan cynku firma produkująca rynny ma znaczenie ?Czekam na wycenę, ale najprawdopodobniej będzie ona niewiele wyższa od stalowego Lindaba.Co wybrać ?? ROOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 07.05.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Wybierz cynk ,porządnie polutowane będą służyły długo. Rynny stalowe mają złączki z gumą , a ta wiadomo. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 07.05.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Czy rynny cynkowe są lepsze niż tytanowo-cynkowe? Jak się ma rynna miedziana do tych dwóch ? Czy lepiej łączyć przez lutowanie czy przez klejenie? pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root 08.05.2010 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Mam wycenę:Tytan cynk - 2600 zł. Lindab stalowy - 3100 zł.O co chodzi ??Dlaczego teoretycznie dużo lepszy materiał wychodzi taniej ??Czy tytan cynk wygląda bardzo brzydko ??Nie widziałem takich rynien jeszcze "na żywo".Co wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bresland 08.05.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 tak wygląda daszek nad wejściem pokryty blachą tytan-cynk po kilkunastu latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 09.05.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Ten daszek to chyba surowy tytan-cynk. Rynny które widziałem takie bardziej jakby powlekane były. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bresland 09.05.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Daszek nie był nigdy malowany. Jak był nowy wyglądał bardziej jak by był z nierdzewki, ale teraz wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszgazda 10.04.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Mam wycenę: Tytan cynk - 2600 zł. Lindab stalowy - 3100 zł. O co chodzi ?? Dlaczego teoretycznie dużo lepszy materiał wychodzi taniej ?? Czy tytan cynk wygląda bardzo brzydko ?? Nie widziałem takich rynien jeszcze "na żywo". Co wybrać ? Zadzwoń do doradcy Rheinzink by ci polecił kilka budów w twojej okolicy, a przy okazji zweryfikujesz z nim wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts