OGC 06.05.2009 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Na pewno lepiej sie w silikatach wierci i mocuje kołki niż w porothermie Czy ja wiem ... Mam doświadczenie tylko z silikatami i też trzeba się nakombinować jaki kołek wsadzić. Przecież one są też drążone (no chyba, że ktoś robi z pełnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 06.05.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Na pewno lepiej sie w silikatach wierci i mocuje kołki niż w porothermie Czy ja wiem ... Mam doświadczenie tylko z silikatami i też trzeba się nakombinować jaki kołek wsadzić. Przecież one są też drążone (no chyba, że ktoś robi z pełnych). Mamy cały dom z Silki w stanie surowym zamkniętym. Z wierceniem nie ma problemu, wiartarka udarowa i po problemie. Gorzej z wbiciem gwoździa Moim zdaniem ściana wewnętrzna 8 cm to jakaś pomyłka, jesli już to 12 cm. Mój sąsiad budował z porothermu a ściany wewnętrzne właśnie z Silki. Myślę, że to dobre rozwiązanie. Jak ma coś popękać to i tak popęka bez względu na to z czego będą ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 06.05.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Jak ma coś popękać to i tak popęka bez względu na to z czego będą ściany. No takim stwierdzeniem to już robimy "zabobony". Oczywiste jest chyba dla kazdego że połączenie takich samych materiałów jest mniej narażone na spękania niż różnych - z oczywistych i intuicyjnych powodów. Swoją drogą czy naprawdę w porotermie 12 jest taki problem z montażem na ścianach (od obrazków po meble wiszące), czy to jedynie kwestia doboru "technologi wieszania"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts