christof333 07.05.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 W jakim banku najlepiej otworzyć konto walutowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LINDA71 07.05.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 a w jakim celu potrzebujesz konta walutowego bo to dosyc wazne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 07.05.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 W takim, w którym operacje które chcesz wykonywać będą najtańsze. Ostatnio otworzyłem rachunek w CHF w BZWBK - prowadzenie bez opłat i wypłaty gotówki bez prowizji. Na tym mi zależało, przelewów nie robię. Konto jest absolutnie darmowe. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
christof333 07.05.2010 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Konto będzie potrzebne na przelewy z zagranicy do kraju.Słyszałem o Getin bank ponoć darmowe prowadzenie i wypłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LINDA71 07.05.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 sprawdz BZ WBK i Deutsche Bank, - wazne jest tez to czy zaplacisz prowizje za wyplatę w kasie, bo przelewy są drogie. Warto sie dowiedziec z jakiego banku zagranicznego będa szly przelewy - bo im wiecej banków posreniczących tym dluzej idzie przelew. No i istotna jest karta - czy bank wyda karte do konta wlutowego. Bz chyba wydaje. co do getinu - nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.05.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Sprawdź też Citibak. Kiedyś miałem u nich różne konta walutowe jako zabezpieczenia podczas wyjazdów zagranicznych. Może się sprawdzi jako międzynarodowy bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marechek 04.01.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Proponuję poczytać na ocenbank.pl/forum Toczą sie tam ciekawe dyskusje na temat prowadzenia kont walutowych oraz ogólnie dyskusje na temat finansów, kredytów, lokat itp. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 05.01.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Multibank i mbank - bezplatne.Z ta roznica, ze z multibanku mozesz wybrac obca walute, a z mbanku tylko zlote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalt 14.07.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Miałam kiedyś konto walutowe w Pekao SA. Było to konto dla waluty Euro. Akurat było za darmo ale tylko i wyłącznie dlatego, że miałam już inne konto za które słono płaciłam. Krótko mówią płaciłam ale pośrednio Od jakiegoś czasu nie jest mi już ono potrzebne - więc prawdopodobnie przy okazji wybiorę się aby zamknąć. Poszukaj jeszcze na tym forum kredytowym (kategoria z kontami osobistymi) http://www.forum-kredytowe.pl/f129/ tam znajdziesz sporo kompetentnych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tessau 10.09.2015 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Sorry, że odgrzewam - ale również będę potrzebował rachunku bankowego - zwykłego i walutowego. W jakim banku mają najkorzystniejsze warunki - jeżeli chodzi o te dwie opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.09.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Sorry, że odgrzewam - ale również będę potrzebował rachunku bankowego - zwykłego i walutowego. W jakim banku mają najkorzystniejsze warunki - jeżeli chodzi o te dwie opcje. Ja mam obydwa w BZ WBK. Jeśli chodzi o walutowe (mam USD) to jest spoko, natomiast złotówkowe zdecydowanie odradzam, zdzierstwo, co chwila podnoszą opłaty. Nie polecam. Żona z kolei ma w ING konto, które od kilku lat jest ciągle za darmo, nie ma opłat za wypłaty z obcych bankomatów, ale nie wiem jak u nich wygląda opcja konta walutowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts