Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Konto walutowe jaki bank?!

christof333

Recommended Posts

sprawdz BZ WBK i Deutsche Bank, - wazne jest tez to czy zaplacisz prowizje za wyplatę w kasie, bo przelewy są drogie. Warto sie dowiedziec z jakiego banku zagranicznego będa szly przelewy - bo im wiecej banków posreniczących tym dluzej idzie przelew. No i istotna jest karta - czy bank wyda karte do konta wlutowego. Bz chyba wydaje. co do getinu - nie wiem

• 7 months później...
  • 3 years później...

Miałam kiedyś konto walutowe w Pekao SA. Było to konto dla waluty Euro. Akurat było za darmo ale tylko i wyłącznie dlatego, że miałam już inne konto za które słono płaciłam. Krótko mówią płaciłam ale pośrednio :)

Od jakiegoś czasu nie jest mi już ono potrzebne - więc prawdopodobnie przy okazji wybiorę się aby zamknąć. Poszukaj jeszcze na tym forum kredytowym (kategoria z kontami osobistymi) http://www.forum-kredytowe.pl/f129/ tam znajdziesz sporo kompetentnych użytkowników.

• 1 year później...
Sorry, że odgrzewam - ale również będę potrzebował rachunku bankowego - zwykłego i walutowego. W jakim banku mają najkorzystniejsze warunki - jeżeli chodzi o te dwie opcje.

Ja mam obydwa w BZ WBK. Jeśli chodzi o walutowe (mam USD) to jest spoko, natomiast złotówkowe zdecydowanie odradzam, zdzierstwo, co chwila podnoszą opłaty. Nie polecam. Żona z kolei ma w ING konto, które od kilku lat jest ciągle za darmo, nie ma opłat za wypłaty z obcych bankomatów, ale nie wiem jak u nich wygląda opcja konta walutowego.