DoniaSuzzi 07.05.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witajcie Po raz kolejny chciałam Was poprosić o pomoc w aranżacji moich wnętrz. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ani nawet pół ekspertem. Coś tam w domu już naskrobaliśmy, niektóre wybory były trafne, inne mniej. Teraz chcemy 'sklecić' dom w jedną całość, ponieważ niedługo się przeprowadzamy Nie chciałam zakładać dziennika budowy, bo praktycznie cała budowa za nami, a zakładanie tematu, dla każdego pomieszczenia osobno nie ma sensu Na pierwszy ogień idzie klatka schodowa (zdjęcie poniżej). Schody są sosnowe, ściany to kolor Caramel firmy Beckers. Tralki są tymczasowe, wkrótce będę bardziej nowoczesne (coś w tym stylu, jak na załączonym zdjęciu). Macie jakieś pomysły na aranżację? Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dopioni 07.05.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Ja bym balustrad nie zmieniała (duży koszt), tylko pomalowała na biało, podobnie ze stopniami i podstopnicami. Trochę niefajnie, że ten kaloryfer tak centralnie... Ściany również białe, bądz szare i czarno-białe fotografie po prawej i lewej stronie i będzie pięknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.05.2010 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 A ja wystrój klatki dopasowałabym do pomieszczeń, z którymi się ona wiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 08.05.2010 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Bardzo Wam dziękuję dziewczyny za wypowiedzi Dopioni -Stopni nie możemy raczej wybielić, bo na dole wszystkie drzwi będą właśnie sosnowe. Szafa również będzie sosnowa + wszystkie parapety w domu są takie. Fakt kaloryfer troszkę burzy całość .. Jolisko - Klatka schodowa spaja ze sobą 'przedpokój' do reszty pokoi na górze oraz kawałek między salonem, a przedpokojem na dole. Jeszcze nic nie jest zaaranżowane, mamy tylko podłogi oraz pomalowane ściany (wszystkie prawie jednakowe - kremy), także praktycznie jeszcze nic nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaros 09.05.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Ja bym przede wszystkim pomyślała o oryginalnej zabudowie kaloryfera - rzuca się w oczy o wiele bardziej niż tralki. Kolor schodów bardzo mi się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foksi 09.05.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Całkowicie popieram kasiaros trzeba jakoś ładnie zabudować ten kaloryfer ( może jako półkę na całą szerokość klatki ale nie do samej podlogi bo kaloryfer jest wysoko) Coś na kształ poziomego pasa o wysokości tego grzejnika. Nad nim jakaś fajna lampa. Dobrze wyglądają te z kierunkowym oświetleniem punktowym. Na ścianach galeria zdjęć lub obrazów , albo może jakiś fajny ciepły kolorystycznie tynk strukturalny. ( niekoniecznie na całej ścianie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 09.05.2010 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 (edytowane) Dziękuję Wam bardzo za odzew! Poszperałam troszkę w internecie i znalazłam coś takiego (załączyłam w zdjęciach). Przepraszam jeśli użyłam zdjęcia czyjegoś wnętrza, ale mam kilkadziesiąt zapisanych na swoim komputerze i już nie wiem, które jest czyje Czy Waszym zdaniem nadaje się takie oświetlenie jak na pierwszym zdjęciu? Co do zabudowy - bardzo podobają mi się takie nowoczesne rozwiązania (choć jedno zamieszczone zdjęcie -4 to nie kaloryfer, ale sam pomysł zabudowy bardzo mi się spodobał). Może coś takiego + fototapeta, czy to samo w sobie już jest ok? Podobają mi się fototapety miast/mostów. Podobają mi się również tapety na szafach wnękowych (taką planujemy w przedpokoju sosna + bardzo delikatna tapeta biała, chcemy by przypominały styl drzwi japońskich, tyle,że zamiast papieru, właśnie taką jasną tapetę). Może gdyby obudować czymś kaloryfer, na co da się położyć taką tapetę, powoli zaczęłyby się scalać pomieszczenia w domu? Co o tym wszystkim myślicie? Sama w życiu bym nie wymyśliła pomysłu z zabudową kaloryfera! (serio! ) Dzięki wielkie dziewczyny Edytowane 9 Maja 2010 przez DoniaSuzzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaros 09.05.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Twoje pomysły zaczynają nabierać kształtu;) Szafa w stylu japońskim z naklejoną jaśniutką tapetą, do tego w takim samym stylu zabudowany kaloryfer to juzżma ręce i nogi, byle by inne wnętrza do nich przylegające nie odbiegały zbyt mocno stylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 10.05.2010 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Racja, Kasiaros tylko z jakiego tworzywa obudować kaloryfer, żeby dało się nakleić taką tapetę jak na szafie? Kompletnie się na tym nie znam czyli obudowa + oświetlenie (co powiecie o tym co wkleiłam w poprzednim poście?). Coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaros 11.05.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Przesyłam link - może tu coś znajdziesz - http://www.obudowy-kaloryferow.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 12.05.2010 00:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Kasiaros, dziękuję bardzo! Zrobiłam bardzo, BARDZO amatorską aranżację klatki schodowej. Kaloryfer zabudowany szybką (taką jak moje drzwi + sona, z której są schody). a nad tym listwa z sześcioma halogenami. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.05.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Wolę nie pisać, co myślę o tych halogenach ... Masz szansę na wysmakowaną, oszczędną w treści a bogatą w formie klatkę schodową - nie zepsuj tego. Teraz zauważyłam, że podłogę masz połączoną ze schodami dość szeroką i wysoką listwą - nie boisz się, że ktoś (np. dziecko) zmierzając na schody, potknie się na niej? Ja na pewno zaliczyłabym kilka lotów po wybiciu się z tego progu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 12.05.2010 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 (edytowane) Jolisko - jakie oświetlenie proponujesz? Szczerze powiedziawszy kompletnie nie mam na nie pomysłu. Co do listwy, w rzeczywistości nie jest on wysoka, raczej trudno o nią zahaczyć, i o ile w ogóle się da Edytowane 12 Maja 2010 przez DoniaSuzzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 12.05.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam szczerze to co teraz pokazałas to dla mnie wyglada jak plazma na klatce schodowej, ja bym zabudowała ale na cała szerokosc tej sciany ten kaloryf (swoja droga jaka ja bylam madra ze niedopuscilam do tego u siebie i mam w scianie mate grzejna ) i ta listwa halogenow jest tez do bani sorry , naprawde mozna na tej klatce stworzyc cos fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 12.05.2010 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 (edytowane) Nikola79 - Tylko najgorsze jest to, że każdy krytykuje, a nikt nic konkretnego nie proponuje. Ja podkreśliłam na początku, że nie znam się na aranżacji wnętrz i zwracam się o pomoc. Jednak zamiast niej otrzymuje tylko krytykę. Właściwie to nie pamiętam, kiedy ktoś doradził - jak co zrobić, żeby było dobrze. Jedyne co na razie przeczytałam pytając się na forum o coś, to 'osobiście mi się to nie podoba', 'sorry fatalne' itp... Edytowane 12 Maja 2010 przez DoniaSuzzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 12.05.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 wiesz co mi jest jakos ciezko cos doradzic bo ja musze jakos "czuć" to wnetrze , klatke mamy bardzo podobna tylko kurde u Ciebie ten kaloryfer strasznie zawadza, ja w tym miejscu mam duza naklejke na scianie z boku mam obrazki czarno biale i kinkiet , dlatego pasuje cos wymyslic wlasnie zeby ten kaloryf zakryc jakas obudowe , wtedy z boku jakies fajen ramki ze zdjeciami i bedzie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 12.05.2010 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Czyli wiem, że nic nie wiem Ale i tak dzięki za wypowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.05.2010 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Doniu, kaloryfer wisi na takiej wysokości, że trudno cokolwiek sensownego radzić na podstawie jednego ujęcia, wyprowadzenie światła centralnie nad nim też nie pomaga. Prosiłam Cię o info, jak są urządzone hole, z którymi wiąże się klatka... Gdybym zafundowała sobie takie cudo, to 1) zryłabym ścianę na etapie budowy, kiedy już było widać, gdzie wypadnie grzejnik; 2) jeśli rycie nie wchodziłoby w grę, kupiłabym pionowy dekoracyjny grzejnik. A teraz? Jeśli grzejnik ma spełniać swoją funkcję - bo chyba po to go zamontowaliście - to nie może być całkowicie zabudowany, a tylko takie rozwiązanie teraz ukryje jego niefortunne położenie. Światło dałabym jedno, minimalistyczne w formie - płaski kinkiet i tyle, nie ma powodów, by przyciągać wzrok bogatą lampą do grzejnika. I żadnych ozdób na tej ścianie Skąd jest to światło widoczne na suficie: z okna dachowego czy lampy sufitowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aba-m 13.05.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witaj Doniu, kaloryfer jest, wiec trzeba cos z nim zrobic - zdjac, zaslonic, odslonic? kinkiet dalabym zdecydowanie jeden, pewnie nowoczesny, bo w tym kierunku idzie Twoja wymiana tralek zaslanianie - byla juz mowa o zabudowie, dodatkowo w sprzedazy jest wiele metalowych konstrukcji, normalnie wieszanych na scianach, moze w Twoim przypadku sprawdzily by sie na kaloryferze? odslanianie - dla bardziej odwaznych - mozna wokol kaloryfera namalowac super rame:) albo zamowic u lokalnego artysty sosnowa, rzezbiona rame? ostateczna decyzja i tak Twoja Doniu, bo to Twoj korytarz;) http://ecx.images-amazon.com/images/I/51p-4yWS4sL._SL500_SX182_SH35_.jpg http://ecx.images-amazon.com/images/I/41e-zx9jGzL._SL500_SX182_SH35_.jpg http://www.lampy-lux.pl/photo/530304810P0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 17.05.2010 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 (edytowane) Dzięki dziewczyny za porady Górny oraz dolny hol są poniżej na zdjęciach. Na dole, drzwi będę wymienione na sosnowe (takie jak są schody). Podłoga na dole nie jest wymarzona, ale to nie była niestety nasza decyzja Światło na klatce pada z okna - również załączam zdjęcie. Tak szukam po sieci jakiejś ciekawej zabudowy kaloryfera i znalazłam coś takiego (4 zdjęcie). Co o tym sądzicie? Wiadomo, że drzewo zamiast tego, byłoby sosnowe. I kolejne 5 zdjęcie z podświetleniem (może bez tego wzoru), ale to już chyba wyższa szkoła jazdy. Nic innego póki co, co mi się podoba nie znalazłam. Co do światła macie rację w zupełności. Może warto by dać oświetlenie na klatce schodowej i na górze w holu z tej samej linii? Może macie jakieś propozycje? Edytowane 17 Maja 2010 przez DoniaSuzzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts