uuki 08.05.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witam, przed nami trudna decyzja wyboru okien dachowych. Kompletnie nie wiem, co wybrać, wiem tylko, że nie stać mnie na najwyższą półkę. Do kupienia są 4 okna o wymiarach 78x118. Problem, jaką wybrać firmę, i czy zdecydować się na plastik czy drewno. Dach ma 45st. pochyłu. PS. Teść upiera się, żeby wybrać firmę 4look, ale nie jestem przekonany, zwłaszcza, że o ich oknach praktycznie nie ma żadnych opinii. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 08.05.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Zobacz tutaj: http://www.oknadachowe.net/sklep,0,1,0,okna-dachowe,0,0.htmlBardzo dobry sklep, sam u nich kupowałem rok temu, ceny mieli najlepsze a wybór bardzo szeroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 09.05.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Firma 4Look jest dość młoda na rynku dlatego mało opinii. Czytając opis i parametry techniczne, wygląda na dobry produkt,szczególnie gwarancja 20 lat robi wrażenie. Ważne by szyba była hartowana. Tu uważaj, gdyż z tańszych okien,nie wszyscy producenci takie mają, a w przypadku gradu może zdarzyć się niemiła niespodzianka. Choć patrząc na cennik 4look, to taniej kupiłem Fakro. Ja osobiście wybrałem Fakro,model podstawowy z nawiewnikiem, ale tylko dlatego, że chciałem okna drewniane. Rozglądając się w necie,można znaleźć tanio i Veluxy i Fakro i koniecznie trzeba się potargować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
westbud 10.05.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Monti2008- firma 4look posiada za równo okna z szyba hartowaną, jak również ze zwykłą. Okno 4look:Szyba hartowana zewnętrzna, nawiewnik V7- 974,78 + kołnierz 242,78 = 1217,56 Szyba zwykła okno bez nawiewnika- 913,78 + kołnierz 242,78 = 1156,56 Taniej kupiłeś Fakro, ale drewno a nie plastik, a to jest zasadnicza różnica. uuki przy zakupie 6 okien transport jest gratis jak się nic nie zmieniło, jeszcze skontaktuj się z biurem, bo mieli taką opcje niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 10.05.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 mam ROTO już 9 rok -zero kłopotów nooo... jest kłopot.... jak gołąb narobi trzeba umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 12.05.2010 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Jareko, a czy czasem masz może również solary z tej firmy? Zastanawiamy się również nad oknami na dach i skłaniam się ku opcji zintegrowania okienek z solarami - z tego co się orientowałem takie układy ma właśnie Roto czy Velux. Będę wdzięczny za jakieś opinie na ten temat - czy warto wchodzić w taki system czy zamontować normalnie solar na dachówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.05.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 chałupa którą budowałem dla siebie pod koniec lat 80-tych jest zacofana technologicznie pod każdym względem z perspektywy dzisiejszych rozwiązań. A, że pozostawiłem ją swojej byłej zonie to nie zamierzam w nią inwestować Nie ma solarów i tylko z nowinek z tamtych lat ma podlogówkę - to jest rewelacja )) Zas dom w którym teraz mieszkam nie jest moja własnością i... podobnie aż tak w niego nie inwestuje. wymieniłem tylko dach i... odeszła mi ochota na jakiekolwiek w nim prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 12.05.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Szkoda , a może ktoś z forumowiczów coś podpowie w tym temacie? - solarki Velux/Roto? A generalnie okienka jakie dachowe byś polecił? Roto? No i ewentualnie dlaczego + - Pozdrawiam i z góry dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
westbud 14.05.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Ja mam 2 rok okna 4look i jak na razie wszystko ok nawet przy mrozach 20 stopniowych wszystko grało. Co do solarów posiadam 4 panele- zakupione wraz z kotłem gazowym- wszystko zmawiane przez Gaspol, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts