Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz dom ...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochane a ja nawet z takiej wypasionej dmuchanej korzystałam, pomyłka.:bash: Koszulę trzeba nałożyć pozapinać klamrami mankiety, kołnierzyki, i nie wiem jak się fachowo nazywa to z dziurkami i guzikami...mi wyprasowanie koszuli zajmuje ok 6 minut, zapięcie i odpiecie koszuli z dmuchawca nieco więcej, tak więc nie chcę nic poza dobrym żelazkiem.:) No może kiedyś kupię sobie mały magiel jak wygram w totka, bo uwielbiam spać w wyprasowanej poscieli ale nie mam czasu na taki luksus;)

Śmiejcie się ze mnie śmiejcie... kible w całym domu myję, podłogi odkurzam i szoruję, ale niczego, no niczego bardziej nie cierpię jak prasowania!!! I dlatego od 14 z hakiem lat użytkuję suszarkę... żeby było niewygniecione też się trzeba trochę namęczyć, bo jedno pranie trzeba wysuszyć w co najmniej dwóch, trzech kupkach... wiele rzeczy tylko podsuszam przez 10 minut i takie rozprostowane ale jeszcze wilgotne wrzucam na wieszak i do garderoby...:)

Anetko ...pościel ...prasuje ...dobrowolnie ...samodzielnie ...len albo płótno lekko podkrochmalone ...i pryskam lawendą ... nawet gdybym miała prasować do 2 w nocy i spać godzinę ...na tym punkcie świruje ...:) ...nawet na wczasy zabieram swoją ...jak to mówia każdy ma jakiegos bzika bo w wymiętej kiecce na ulicę wyjde a poduszka musi mieć to coś :)

• 2 weeks później...
Nadrabiam wielomiesięczne zaległości w lekturach i westchnieniach nad domami - trafiłam więc i tu :) Zerknęłam na (chyba) drugi post - było o bieli, czerni, szarości i wariacjach ich temat, więc czytałam dalej. I warto było! Diabeł tkwi w szczegółach - jest super.

mycha73 co u Ciebie taka cisza, wiem, że masz czwartą klasę ( ja też z młodym siedzę dłużej, nauka całą parą.... czytamy Akademię Pana Kleksa tzn. on czyta ;) ) kurcze skończyło się już lelum polelum... Nie wiem jak Wy, ale my mieliśmy już egzamin z matematyki sprawdzający wiedzę wyniesioną z poprzednich lat :). A co z nowości...pozdrawiam gorąco chociaż pogoda nie jest zbyt łaskawa.....