kicikici 23.05.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Mycha świetnie! Dużą masz tą kuchnię Poza tym moje klimaty, wzór frontów mamy bardzo zbliżony:) - zastanawiam się czy nie odpuścić sobie uchwytów i zrobić takie niewidoczne na przycisk z bluma, ale sama nie wiem...Pstryczki oglądałam, ale mnie przypadły do gustu bardzo te natynkowe - takie mocno wystające i z takim pokrętełkiem jak Twoje z Manufactum, ale one były niestety z bakelitu i my już mieliśmy zamontowane inne puszki, nienatynkowe:( To zmusiło mnie do dalszych poszukiwań, aż tarfiłam na wrocławską firmę Nota Bene i tam znalazłam hiszpańskie Fontinii - cena okropna (uważam, że przesadna) i 4 tyg. oczekiwania, ale sama widziałaś, że było warto:yes: A Oficerowi, po prostu wierciłam dziurę w brzuchu, żeby się zgodził Ale widzę, że nie tylko fronty i pstryczki nas łączą...masz, jak się dobrze domyślam, moje salonowe krzesła:yes: - czyż to nie są queen pedrali??? Moje upatrzone to transparentne szare:cool: - waham się jeszcze między victoria ghost, ale pedrali jakoś bardziej do mnie mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 23.05.2010 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 kicikici - dziękuję za miłe słowa Ja robię uchwyty - bo moje fronty są bardziej proste i myślę, że uchwyty dodadzą kuchni charakteru. Twoja kuchnia jest bardziej stylizowana i faktycznie bez uchwytów już wygląda super. A krzesełka to oczywiście Queen Pedrali Co prawda od zawsze chciałam Ghosty ale przez ostatni rok - półtora zrobiły się tak "modne" (są w każdym piśmie wnętrzarskim, na wystawach sklepowych i w reklamach jako dekoracja) że sobie odpuściłam. Nie powiem - cały czas są dla mnie piękne ale te moje też mi się podobają. Trochę się ich naszukałam - w Poznaniu ich nie ma ale w końcu od czego mamy internet Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 24.05.2010 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 MagdaBartek - moje płytki to Ceramiche Grazia, tutaj zobaczysz dostępną kolorystykę: http://www.ceramichegrazia.it/Prodotti/NEWCLASSIC.pdf Nie wiem skąd jesteś - ja je kupowałam w Poznaniu w Terrano na Obornickiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anila2005 24.05.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 fajny pstryczek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 25.05.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Mycha a jak z jakością krzeseł i wykonaniem, bo ja też będę w ciemno zamawiać z netu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolaartur 25.05.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Ślicznie się robi mycha , a jak zaombinowałaś z portalem nad kuchenką - stolarz robił? Fajnie wyszło:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 25.05.2010 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 kicikici - kochana to ja specjalnie żeby sprawdzić jakość i wykonanie krzeseł wysłałam męża do Szczecina aby to obadał - a Ty mi się pytasz ??? . Przeca firma co ma Pedrali jest w Szczecinie :D:D Małżonek mój, jako istota nader praktyczna, obadał krzesła organoleptycznie - kładąc nacisk na sprawdzenie czy aby Queeny zbyt łatwo się nie rysują ... test przeszły pomyślnie . A mówiąc krótko - jakość i wykonanie - dla mnie bomba a przy tym bardzo wygodne i stabilne. Nie kupowałam ich jednak w tej firmie w Szczecinie bo w necie znalazłam bardzie atrakcyjne cenowo. Tu masz linka do tej firmy w Twoim mieście: http://www.allegro.pl/item1048025377_pedrali_krzeslo_queen_650_rozne_kolory.html . Ale teraz widzę, że i oni mają je w b. dobrej cenie karola&artur - całą kuchnię robił mi stolarz. Ale dopiero teraz jak zaczynam sobie ją zagospodarowywać i ustawiać różne duperelki - zaczyna nabierać charakteru i klimatu . A jak Twój szary kolorek ? bo na zdjęciach wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolaartur 25.05.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Jestem z niego meeeega zadowolona! Warto było przemalować . Nie jest całkiem szary ani beżowy, ciepła szarość - uwielbiam ten kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 25.05.2010 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Jestem z niego meeeega zadowolona! Warto było przemalować . Nie jest całkiem szary ani beżowy, ciepła szarość - uwielbiam ten kolorek Cieszę się, że się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 26.05.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Mycha, coraz piękniej, bateria jest absolutnie cudna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 26.05.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 cudnie u Ciebie, mycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 26.05.2010 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 (edytowane) MagdaBartek - powodzenia w szukaniu monah - naszą Królową. No dobra tej - teraz powiem całą prawdę ... wstyd to już dłużej ukrywać ... na Twoją galerię natknęłam się zaraz na początku mojej bytności na FM - była dla mnie prawdziwą inspiracją W zasadzie to powinnam Tobie podziękować bo to Twoje inspiracje nakierowały mnie na właściwe tory w urządzaniu domu. Swinia ze mnie, że tak podglądałam nie dając znaku :oops: coś tam może raz nieśmiało wtrąciłam ... Tak więc bardzo się cieszę, że się Tobie podoba a skoro tak - to powinnaś mieć satysfakcję bo to w dużej mierze Twoja zasługa Ale też przy okazji muszę ujawnić, że inspiracją dla mnie był również dom kasiorka . Podziwiam Jej talent i wszystko co robi ... Mój dom jest co prawda w nieco innym stylu ale ja nie mam tego talentu ... a więc w żadnym wypadku nie chciałam robić jakiejś marnej kopii ... Uwielbiam także klimat domku betib - zresztą co nieco z piękności, które tworzy udało mi się zakupić na Jej aukcjach Dzięki wszystkim za miłe słowa Edytowane 26 Maja 2010 przez mycha73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 26.05.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 to bedzie bardzo piekny dom strasznie zazdraszczam stolu..... gdzie go znalazlas???? no moje marzenie:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 26.05.2010 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Anjazzielonego - :oops: nie sądziłam, że mój domek może być dla kogoś inspiracją ... Dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 26.05.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Nie mój styl, ale robi wrażenie. Ta jasna podłoga jest śliczna. Dom rewelacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 26.05.2010 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 (edytowane) malgosza - Jessooo - no dzisiaj to muszę się do wszystkiego przyznać ... a więc przyznaję - że Twój dom także podglądam od niedawna - jest powalający Twoje pomysły i wykonanie - podziwiam. Jak widzisz ja mam trochę inny styl ale to chyba się z wiekiem zmienia Gdybym budowała się jakieś 5 lat temu byłoby bardziej po Twojemu ale ostatnio coś bardziej skręciłam w stronę retro ... choć w zasadzie ja chyba jakaś nienormalna jestem bo tak naprawdę to bym chciała mieć jeden dzień dom w stylu retro, a następnego dnia - nowoczesny... albo może po prostu dwa domy ??? Ale co do stołu - wypatrzyłam go na MTP (targi poznańskie) półtora roku temu. To było dokładnie to, o czym marzyłam ! Od razu chciałam go kupić (mimo, iż do najtańszych nie należał) ale niestety ktoś mnie ubiegł ... rozpacz była czarna. Firma jednak postanowiła go dla mnie sprowadzić z Holandii bo to była firma produkująca tylko krzesła a stoły mieli jako element dekoracyjny. Jak powiedzieli - tak uczynili I od roku mam kupiony stół ... czekał na mnie cały ten czas w magazynie tej firmy ale w sobotę go wreszcie odbieram Ta firma to Jadik z Nowej Soli i wiem, że od czerwca otwierają salon firmowy u nas w Poznaniu. Mają już w stałej ofercie stoły - nowe wzory i modele wszystkie w podobnym klimacie - bossskie ! Widziałam w tym roku na targach A tak swoją drogą - chcę widzieć miny moich rodziców, teściów itp. jak zobaczą taki stół ... raczej tego nie zrozumieją ... jak to - to jest nowy stół ??? i tyle kosztował ??? Tym bardziej, że moja teściowa już pytała, czy będę miała jakiś "obrusik" .... Edytowane 26 Maja 2010 przez mycha73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 26.05.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 niutek - dziękuję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 27.05.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Śliczna kuchnia, właściwie nie ma sensu wymieniać po kolei - wszystko zachwyca! Gratuluję i zazdraszczam...POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 27.05.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 ..... A tak swoją drogą - chcę widzieć miny moich rodziców, teściów itp. jak zobaczą taki stół ... raczej tego nie zrozumieją ... jak to - to jest nowy stół ??? i tyle kosztował ??? Tym bardziej, że moja teściowa już pytała, czy będę miała jakiś "obrusik" .... Mycha przygotuj sie na nielada wstrzas, bo rodzina na pewno da Ci popalic, a mysle, ze wielu znajomych tez Cie zaskoczy dziwnymi reakcjami... no chyba, ze masz wokol siebie tylko tych przetrenowanych i 'na smierc i zycie' hehehe moja mama dopiero jakis tydzien temu sie przyznala, ze troszke jej sie zaczyna podobac hehehe jednak jakos nie dowierzam by to mowila z wlasnego przekonania, bo caly czas dopytuje, o jakies firanki, obrusy ?! aaa szczegol ... bede podgladala co robisz bo to prawdziwa przyjemnosc a co do retro to ja tez baaardzo lubie, ale tak sobie wykoncypowalam, ze w nowoczesnym, minimalistycznym 'samo sie posprzata', niestety musze odszczekac moja bledna teorie, balaganu i brudu tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 27.05.2010 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 panczurka - no dzięki, dzięki bardzo miło mi słyszeć, że się podoba, mimo że zdjęcia wyszły lekko paskudnie w porównaniu do realu malgosza - nie no - znajomi to już wiem, że będą raczej "zaskoczeni" ... od razu nasuwają mi się słowa pewnej reklamy: " na brzeżku wersalki ostrożnie przysiadłszy, rzuciła surowym okiem. Wystrój ujrzawszy i się nie zachwyciwszy ... itd " (mam nadzieję, ze ortograficznie podołałam ... hihi). Nikt specjalnie nie może zrozumieć mojej fascynacji np. plastikowymi krzesłami. A co do samosprzątającego się wnętrza - to ja właśnie skręciłam w stronę retro z nadzieją, że właśnie tu ta sprawa będzie załatwiona ... no i chyba też się pomyliłam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts