Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz dom ...

Recommended Posts

Mycha świetnie! Dużą masz tą kuchnię:yes: Poza tym moje klimaty, wzór frontów mamy bardzo zbliżony:) - zastanawiam się czy nie odpuścić sobie uchwytów i zrobić takie niewidoczne na przycisk z bluma, ale sama nie wiem...Pstryczki oglądałam, ale mnie przypadły do gustu bardzo te natynkowe - takie mocno wystające i z takim pokrętełkiem jak Twoje z Manufactum, ale one były niestety z bakelitu i my już mieliśmy zamontowane inne puszki, nienatynkowe:( To zmusiło mnie do dalszych poszukiwań, aż tarfiłam na wrocławską firmę Nota Bene i tam znalazłam hiszpańskie Fontinii - cena okropna (uważam, że przesadna) i 4 tyg. oczekiwania, ale sama widziałaś, że było warto:yes: A Oficerowi, po prostu wierciłam dziurę w brzuchu, żeby się zgodził:D

Ale widzę, że nie tylko fronty i pstryczki nas łączą...masz, jak się dobrze domyślam, moje salonowe krzesła:yes: - czyż to nie są queen pedrali??? Moje upatrzone to transparentne szare:cool: - waham się jeszcze między victoria ghost, ale pedrali jakoś bardziej do mnie mówią:yes:

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kicikici - dziękuję za miłe słowa :oops:

Ja robię uchwyty - bo moje fronty są bardziej proste i myślę, że uchwyty dodadzą kuchni charakteru. Twoja kuchnia jest bardziej stylizowana i faktycznie bez uchwytów już wygląda super.

A krzesełka to oczywiście Queen Pedrali :yes:

Co prawda od zawsze chciałam Ghosty ale przez ostatni rok - półtora zrobiły się tak "modne" (są w każdym piśmie wnętrzarskim, na wystawach sklepowych i w reklamach jako dekoracja) że sobie odpuściłam. Nie powiem - cały czas są dla mnie piękne ale te moje też mi się podobają. Trochę się ich naszukałam - w Poznaniu ich nie ma :( ale w końcu od czego mamy internet :D

Pozdrawiam

kicikici - kochana to ja specjalnie żeby sprawdzić jakość i wykonanie krzeseł wysłałam męża do Szczecina aby to obadał - a Ty mi się pytasz ??? . Przeca firma co ma Pedrali jest w Szczecinie :D:D:D Małżonek mój, jako istota nader praktyczna, obadał krzesła organoleptycznie - kładąc nacisk na sprawdzenie czy aby Queeny zbyt łatwo się nie rysują ... test przeszły pomyślnie :yes:. A mówiąc krótko - jakość i wykonanie - dla mnie bomba :wiggle: a przy tym bardzo wygodne i stabilne. Nie kupowałam ich jednak w tej firmie w Szczecinie bo w necie znalazłam bardzie atrakcyjne cenowo. Tu masz linka do tej firmy w Twoim mieście: http://www.allegro.pl/item1048025377_pedrali_krzeslo_queen_650_rozne_kolory.html . Ale teraz widzę, że i oni mają je w b. dobrej cenie :yes:

karola&artur - całą kuchnię robił mi stolarz. Ale dopiero teraz jak zaczynam sobie ją zagospodarowywać i ustawiać różne duperelki - zaczyna nabierać charakteru i klimatu :). A jak Twój szary kolorek ? bo na zdjęciach wygląda świetnie :yes:

MagdaBartek - powodzenia w szukaniu :)

monah - :welcome: naszą Królową. No dobra tej - teraz powiem całą prawdę ... wstyd to już dłużej ukrywać ... na Twoją galerię natknęłam się zaraz na początku mojej bytności na FM - była dla mnie prawdziwą inspiracją :yes: W zasadzie to powinnam Tobie podziękować bo to Twoje inspiracje nakierowały mnie na właściwe tory w urządzaniu domu. Swinia ze mnie, że tak podglądałam nie dając znaku :oops::oops::oops: coś tam może raz nieśmiało wtrąciłam ... Tak więc bardzo się cieszę, że się Tobie podoba :D a skoro tak - to powinnaś mieć satysfakcję bo to w dużej mierze Twoja zasługa :)

Ale też przy okazji muszę ujawnić, że inspiracją dla mnie był również dom kasiorka :yes:. Podziwiam Jej talent i wszystko co robi ... Mój dom jest co prawda w nieco innym stylu ale ja nie mam tego talentu ... a więc w żadnym wypadku nie chciałam robić jakiejś marnej kopii ...

Uwielbiam także klimat domku betib - zresztą co nieco z piękności, które tworzy udało mi się zakupić na Jej aukcjach :D

Dzięki wszystkim za miłe słowa

Edytowane przez mycha73

malgosza - Jessooo - no dzisiaj to muszę się do wszystkiego przyznać ... a więc przyznaję - że Twój dom także podglądam od niedawna - jest powalający :jawdrop: Twoje pomysły i wykonanie - podziwiam. Jak widzisz ja mam trochę inny styl ale to chyba się z wiekiem zmienia :rolleyes: Gdybym budowała się jakieś 5 lat temu byłoby bardziej po Twojemu ale ostatnio coś bardziej skręciłam w stronę retro ... choć w zasadzie ja chyba jakaś nienormalna jestem bo tak naprawdę to bym chciała mieć jeden dzień dom w stylu retro, a następnego dnia - nowoczesny... albo może po prostu dwa domy ??? :D

Ale co do stołu - wypatrzyłam go na MTP (targi poznańskie) półtora roku temu. To było dokładnie to, o czym marzyłam ! Od razu chciałam go kupić (mimo, iż do najtańszych nie należał) ale niestety ktoś mnie ubiegł ... rozpacz była czarna. Firma jednak postanowiła go dla mnie sprowadzić z Holandii bo to była firma produkująca tylko krzesła a stoły mieli jako element dekoracyjny. Jak powiedzieli - tak uczynili :yes: I od roku mam kupiony stół ... czekał na mnie cały ten czas w magazynie tej firmy ale w sobotę go wreszcie odbieram :D

Ta firma to Jadik z Nowej Soli i wiem, że od czerwca otwierają salon firmowy u nas w Poznaniu. Mają już w stałej ofercie stoły - nowe wzory i modele wszystkie w podobnym klimacie - bossskie ! Widziałam w tym roku na targach

A tak swoją drogą - chcę widzieć miny moich rodziców, teściów itp. jak zobaczą taki stół ... raczej tego nie zrozumieją ... jak to - to jest nowy stół ??? i tyle kosztował ??? :jawdrop: Tym bardziej, że moja teściowa już pytała, czy będę miała jakiś "obrusik" ....

Edytowane przez mycha73

..... A tak swoją drogą - chcę widzieć miny moich rodziców, teściów itp. jak zobaczą taki stół ... raczej tego nie zrozumieją ... jak to - to jest nowy stół ??? i tyle kosztował ??? :jawdrop: Tym bardziej, że moja teściowa już pytała, czy będę miała jakiś "obrusik" ....

Mycha przygotuj sie na nielada wstrzas, bo rodzina na pewno da Ci popalic, a mysle, ze wielu znajomych tez Cie zaskoczy dziwnymi reakcjami... no chyba, ze masz wokol siebie tylko tych przetrenowanych i 'na smierc i zycie' hehehe

moja mama dopiero jakis tydzien temu sie przyznala, ze troszke jej sie zaczyna podobac hehehe jednak jakos nie dowierzam by to mowila z wlasnego przekonania, bo caly czas dopytuje, o jakies firanki, obrusy ?! aaa szczegol ...

bede podgladala co robisz bo to prawdziwa przyjemnosc :)

a co do retro to ja tez baaardzo lubie, ale tak sobie wykoncypowalam, ze w nowoczesnym, minimalistycznym 'samo sie posprzata',

niestety musze odszczekac moja bledna teorie, balaganu i brudu tyle samo ;)

panczurka - no dzięki, dzięki :D bardzo miło mi słyszeć, że się podoba, mimo że zdjęcia wyszły lekko paskudnie w porównaniu do realu :rolleyes:

malgosza - nie no - znajomi to już wiem, że będą raczej "zaskoczeni" ... od razu nasuwają mi się słowa pewnej reklamy: " na brzeżku wersalki ostrożnie przysiadłszy, rzuciła surowym okiem. Wystrój ujrzawszy i się nie zachwyciwszy ... itd " (mam nadzieję, ze ortograficznie podołałam ... hihi). Nikt specjalnie nie może zrozumieć mojej fascynacji np. plastikowymi krzesłami.

A co do samosprzątającego się wnętrza - to ja właśnie skręciłam w stronę retro z nadzieją, że właśnie tu ta sprawa będzie załatwiona :yes: ... no i chyba też się pomyliłam ... :(