Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz dom ...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mycha, galeryjka cudna! Sama bym sobie taką machnęła, tylko fajnych zdjęć brak. :-(

A czy nietaktem będzie zapytanie, jak tam listwy przy podłodze? Nie wyłapałam nigdzie informacji o dalszym ciągu tej smutnej historii.

Nie wiem, czy cudze nieszczęścia pocieszają (pewnie nie...), ale ja podobną historię przeżyłam z Mugatami. Tak się cieszyłam na te płytki, tak mi się podobały u Ciebie w łazience! A potem na widok fug, na widok odwróconego dekoru (tak, tak, mam listwy położone do góry nogami!), na widok tych wszystkich niedoróbek po prostu chciało mi się płakać. Glazurnik siedział potem co prawda z papierem ściernym i poprawiał, co się dało, ale nadal nie rozumiał, o co mi chodzi. Według niego wszystko było git malina. Facet polecony, że dokładny, że myślący, że porządny, że fachowiec... Szkoda gadać.

Ale wnętrza masz cudne, łazienki prześliczne, kuchnia boska, stół obłędny... Och, ach i och, ach! :-)

lasche - 6 powiadasz ... hmmm .... damy radę :D

Anjazzielonego - a jaki to kawałek ??? nio - dalej zakładać proszę ! :D

joliska - oj tam, oj tam ... :oops: w każdym razie - thank you very very much :D

Darcy - witam po raz pierwszy właścicielkę przepięknego, przecudnego, przeboskiego i po stokroć prze ... domu w moich skromnych progach :D Twoje drzwi , zabudowa holu, kuchnia,itd.itd. (mogłabym wymieniać bez końca ...) - po prostu dla mnie bomba !!! (że o firmie z zasłonami nie wspomnę hihi....)

Widziałam, że ostatnio spodobały się Tobie płytki Ceramiche Grazia - no to prawda ... ja w kuchni planowałam inne ale jak zobaczyłam te - poraził mnie piorun miłości od pierwszego wejrzenia i dlatego plany kuchenne zostały szybciutko zmienione ... Na szczęście jeszcze zdążyłam ... i są :D

Co do Twoich Mugatów ... hmm. .. no o co chodzi z tymi fachowcami, że dla nich to wszystko bez różnicy, jak położą płytki czy listwę ... :rolleyes:

a jeszcze potem to my w ich oczach wychodzimy na upierdliwe baby ... Ale nie przejmuj się - Twoja łazienka wygląda cuuuudnie i jestem pewna, że o tych mankamentach wiesz tylko Ty :)

Taaa ... a co do moich listew ... nie chciałam już o tym pisać bo tak naprawdę jest doopa blada :( Panowie machnęli tylko te wyszczerbienia farbą (notabene moją, którą znaleźli w garażu ... do metalu ... no comments - "bo wie pani - ta farba dobrze kryje ..." ) , głupa przygrali i ani nie wiem dokładnie, w którym momencie pojechali uciekając tak, jakby ich ktoś gonił ... Jak odjechali - patrzę zostawili swoje śniadania - dzwonię więc do nich szybko, żeby wrócili (a chciałam im pokazać - wytknąć te ich pseudo poprawki ) ale powiedzieli,że się bardzo spieszą ... nie wrócili ... i tyle ...

Tak więc tej ekipy polecić niestety nie mogę :mad:

Edytowane przez mycha73

Monah - nie zabijaj !!! nie warto ... umyłam te cholerne listwy, doszorowałam, i po prostu przymykam na to oko ... innym słowem - olewam temat coby sobie już nerwów nie szargać ... a jak będą się niszczyć coraz bardziej na tych niedoróbkach - będę ich wtedy ścigać ...

I proszę - nie pierdziel, że ktoś zszargał Wam opinię ! No co Ty ? choraś czy jak ?

Luzik ... i tyle

Pozdrawiam :D

Darcy - nie no bez przesady ...

Ty masz bardzo spójny stylistycznie dom a mój zaczął się zmieniać w trakcie ...

e - co ja mówię już nawet po wybudowaniu ...

Z łączenia starego z nowym nagle ostro skręciłam w klasykę ... i tak na przykład już mam niepotrzebne meble (np. narożnik z salonu ... zastąpiony przez dwie sofy z materiału ...).

Już gdybym mogła - zrobiłabym inną podłogę

A najbardziej nie mogę przeboleć, że blat w kuchni mam dębowy a nie z czarnego granitu :bash:

No tak - ale do czarnego granitu nie pasowałyby obecne płytki ... musiałyby być inne ...

No muszę przyznać - jestem chyba rąbnięta ...

:D

Edytowane przez mycha73

A ja zbieram Wasze wszelkie uwagi, porady, zawodzenie z rozpaczy nad popełnionymi błędami, czy też imaginacją, że to błędy, bo przecież obie macie bosko - i Mycha, i Darcy; czytam, zapisuję, mam swój notatnik - co zrobić, czego absolutnie nie, zbieram złote myśli, zdjęcia..... I, cholera jasna, ciekawe, ile sama błędów popełnię:)

A co do chciejstwa tego, owego i jeszcze tamtego, i które wybrać, i wybrane, a potem, traf, wpadamy na coś idealnego, lepszego, i czarna rozpacz, czemuś mnie Boże opuścił w momencie kupna, nie dał znaku z nieba, nie nie nie, nie bierz, znajdziesz lepsze- jasne, każdy tak ma, łączę się w bólu, moje Wy kochane wariatki dekoratorskie:)

Dodam, że konstrukcja: WARIATKI DEKORATORSKIE jest w najwyższym stopniu wyrazem uznania dla Waszych działań i pomysłów:)

PS.

Mycha,

co do galerii, to może założę. Może.

Pod warunkiem, że nie będziecie się jeszcze przez jakiś czas domagać zdjęć apartamentów, bo apartamenty są, już, od jakiego czasu, ale przypominają nadal gruzowisko - pobojowisko, bardzo industrial, w stylu Lasche:)

No i pod warunkiem, że zadowolicie się zdjęciami milionów dodatków, dodateczków, wyposażenia, wszelkich smaczków dekoratorskich, które skupuję i znoszę do domu od jakichś 3 lat, i zdjęciami wymarzonych, upragnionych inspiracji.

Ale znając Was wiem, że na pewno chętnie byście gadały o lampach, kinkietach, zasłonach, sztućcach:)

Edytowane przez Anjazzielonego

Czyli jednym słowem - jesteśmy crazolki :D

Anjazzielonego - nie będziemy się nerwowo domagać zdjęć ... słowo harcerza :D I oczywiście fotki dodatków to już coś ... Zobacz Lasche - ile ma stron wew wątku swym a prawie żadnych zdjęć domku. No dalej - zakładaj - bierz przykład z Darcy - zuch dziewczyna !

CZEKAMY :D

Edytowane przez mycha73