anbama 28.01.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Mycha salon masz śliczny zwłaszcza kącik z kanapami. Zasłony też cudne a o świeczniku nie wpomnę. Pamiętam jak go kupiłaś pokazałam mojemu M jakie cuda można kupić w Czaczu i stwierdziłam że muszę tam pojechać.Spojrzał na mnie i uśmiechnął się tak wymownie ze od razu wiedziałam co o tym myśli:( Trochę daaaaleko mam niestety ale blizej lata kto wie..... I podpinam się pod przepis na szybkie Tyramisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 28.01.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 :cry::cry:Zmieniłam ..... A cóż to za plan z jętkami ??????? Bardzom ciekawa .... :hug::hug: Nasi górali, walnęli się i za nisko je przybili Z tego powodu wysokość pomieszczeń na półpiętrze wynosi 2,46 :cry::cry::cry: Chciałam, próbowałam, ale nie mogę.... nie umiem tam normalnie funkcjonować, bo mam jakieś lęki to chyba podobnie jak lęk wysokości, ja mam lęk wiszącego nad głową sufitu. Poza tym ja uwielbiam żyrandole, kryształki, oczywiście nie koniecznie prawdziwe i marzę o żyrandolu w sypialni (pokazywałam w Leśnym Domku na kilka dni przed zamknięciem wątku) Ale jak tu powiesić cokolwiek przy takiej wysokości buuuuuuuu Mój mąż się zlitował bo już nie chce patrzeć chyba na zapłakane oczęta i wymawiane przez sen tajemnicze słowo jętki Najpierw chcieliśmy tylko je odsłonić, ale to niewiele by dało. No i chcemy je podnosić, o ile jest to technicznie możliwe i dostanę takie potwierdzenie od projektanta. Właśnie sie tym zajmuję. Na szczęście nie jest tego tak dużo, bo powierzchnia sufitu do podniesienia to jakieś 20m2. Jeszcze się nie ciesze, ale jest nadzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 28.01.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Och, mi też się bardzo podoba Twój salon (całkowicie niepotrzebne te obawy). Jest jasno, przestronnie i bardzo harmonijnie - dokładnie tak jak powinno być. O detalach już nawet nie wspomnę, bo skręcić człowieka może z zazdrości;) Ten stół np. to rewelacja jakaś. Gratuluję odwagi i wyczucia stylu. A tej czarnej lampy podłogowej to mogę namiary dostać? Też bymi się taka przydała... Lasche dla pocieszenia dodam, że ja też byłam pewna, że w tej umywalce to cały zestaw do makijażu się wyleguje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 28.01.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Zajrzałam, bo dawno mnie nie było i się uśmiałam z numerów Nelci, bo... ja robię to samo. Szkoda, że nie ma Leśnego domku, bo nie ma gdzie poplotkować z Nelcią, a teraz oftopa wrzucam. A w sprawie salonu to padłam trupem. Jaki on pięęęęęęęęęęęęęęęękny!!! Śliczne poduchy i krzesła Starckowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natca77 28.01.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Myszko Witam Pięknie Od kilku dni nie mogę się oderwać Wnętrza - aż dech zapiera. Gratuluję pięknego domku. Gratuluje również grupy wspaniałych forumowych znajomych, które serdecznie pozdrawiam Jeśli tylko oczy mi pozwolą przedstawię się dokładniej. Póki co raz jeszcze gratuluję smaku i wyczucia oraz ślę pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 28.01.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 "Grupa wsparcia pod wezwaniem" również serdecznie pozdrawia:) Nelli, no szkoda, że zamknęłaś wątek, bardzo!! Mycha,ja o KOCIE chyba nie napisałam, cudna mordeczka!!Pokaż no go więcej, proszę!! Bardzo trafnie dobrałaś odcień zasłon.A czy lampa podłogowa też z allegro? bo kojarzy mi się bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 28.01.2011 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Dziewczęta drogie Lejecie miód na me serce tyloma komplementami Dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna za baaaardzo miłe słowa http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/a055.gif yokasta - lampy są prawie białe, właściwie dobrze to ujęłaś - śmietankowe (nie mylić z kremowe ....) Pozdrawiam psosin - to fakt - niezłe mam pole ... właściwie to pola - prawie same pola wokół mnie ... z całym dobrodziejstwem inwentarza ... okropne pająki, robale, myszki a nawet lisy, sarny itp. .... ale jakoś szczerze mówiąc wcale mi to nie przeszkadza BetaGreta - no miło mi bardzo dziękuję anbama - ech ci nasi mężowie ... i te ich wymowne spojrzenia .... nie wiem jak masz daleko do Pyrlandii ale faktycznie - na wiosnę/lato zorganizować jakąś wycieczkę krajoznawczą po Polsce - zawsze to jakiś pomysł kierunek - Czacz ... Nelka - o kurczę ... plan podnoszenia jętek jak dla mnie brzmi ambitnie i ..... groźnie .... Ale ja po prostu jeszcze chyba się nie otrząsnęłam z trudów budowy ... okres ten bowiem wspominam w większości jak jakiś zły sen ... tfu...tfu... never again .... no chyba że za trylion lat .... Ale za Wasze przedsięwzięcie trzymam kciuki A tak w ogóle - jak nie masz póki co swojego Leśnego wątku - wpadaj na pogaduchy do mnie ... zapraszam Ciebie i inne koleżanki gorąco Mój dom stoi dla Was otworem http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/k030.gif MagdaZZZ - dziękuję za pochwałę Lampę czarną kupowałam jakieś 1,5 roku temu od jednego sprzedawcy na allegro ... nie mogę na tą chwilę odkopać namiarów na niego .... ale jak tylko mi się tu uda - na pewno podam ane3ka1 -- myślę, że tak , jak Nelcia to robi większość z nas ... :D natca77 - Witam nową osóbkę zapraszam jak najczęściej Forumowi znajomi to prawdziwy skarb ! Faktycznie jest czego gratulować dzięki nim wiele spraw można załatwić, wielu ciekawych rzeczy się dowiedzieć ... mają jednak jedną baaaaaardzo poważną wadę .... uzależniają od siebie jak cholera .... :lol2: Anjazzielonego - no - lampa z allegro ... A mój kot - to chyba poniekąd jest pies .... To moje pierwsze kocisko, zawsze wcześniej miałam psy a o kotach miałam całkowicie mylne przekonanie, że chodzą swoimi ścieżkami, że są fałszywe itd.itp. bla bla bla ... inne temu podobne bzdury .... A to wszystko - w przypadku mojego - nieprawda Jest kochany, łasi się jak pies, gada, wita, śpi z nami .... normalnie czad A co do Nelki - to powiedziała / obiecała, że w marcu wątek otworzy A teraz z innej beczki .... Ja raczej zdolności kulinarnych w kwestii ciast / deserów to nie mam ... Jestem raczej od konkretów ... Ale Tiramisu akurat wychodzi bez problemu i jest meeeega proste do zrobienia nawet dla takiego laika , jak ja ... więc jeżeli naprawdę będziecie chciały przepis - mówcie a Wam go dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 28.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Myszy ...no jakie myszy na polu...nawet mnie nie strasz bo u nas też pole pole łyse pole ...a Tiramisu dawaj szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 28.01.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Potem dam Jadę z młodym natychmiast do szpitala ... potem napiszę co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.01.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Mycha salon cudny, taki dopieszczony:jawdrop: Kurcze Daj znac koniecznie co z Mlodym:(Neli nie czekaj zbyt dlugo z nowym watkiem bo my wszystkie tesknimy za Twoim domkiem i ploteczkami:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 28.01.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 to ja czekam ... coś mnie okropnie martwi to natychmiast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.01.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 28.01.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 kurde ja tu na piękne salony chciałam się wprosić, a tu takie wiadomości... co się stało??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 29.01.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Mycha,co się stało? trzymaj się, no. Mam nadzieję, że z Synkiem dobrze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 29.01.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Mycha ja też dopiero teraz mogłam coś napisać a tu takie wieści? Mam nadzieję, że z młodym wszystko dobrze będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 29.01.2011 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Jestem ... Wczoraj spanikowałam .... No ale kto by nie spanikował na moim miejscu ... ? Młody jest chory ... zadzwonili do mnie ze szkoły we wtorek , że się bardzo źle czuje i mam go zabrać ... Gorączka w sumie nie jakaś ogromna - ok. 38,5, ból gardła, mięśni, głowy ... W środę udało mi się dostać do lekarza - diagnoza grypa ... zalecenia: nurofen, coś na gardło, krople do nosa i łóżko. No dobra - tak też zrobiliśmy. Środa i czwartek - samopoczucie bez zmian ale w nocy z czwartku na piątek (dokładnie - 4 rano) , przychodzi do mnie młody , że chyba umiera ... Gorączka - 39 ... i kaszel taki, że masakra ... No ale mówię - spokojnie, bez paniki ... podajemy lekarstwa ... Niestety cały piątek było coraz gorzej. Do rejonowego lekarza się dostać - bez szansy ... do prywatnych przychodni (Luxmed, Enelmed) - bez szansy ... A wieczorem ok. 22 mierzymy gorączkę - 40 .... , zaczyna mi się dusić ... kaszel taki, jakby chciał płuca wypluć ,,,, Nie ma co - mówię - jedziemy do szpitala ... No a tam oczywiście nas zjechali, jak my śmieliśmy tu przyjeżdżać i głowę takimi duperelami im zawracać - przecież to tylko grypa ! Na co ja mówię, że nie jestem lekarzem, bo gdybym była to na pewno bym tu nie przyjechała ... nie znam się i nie wiem, czy się nie przyplątało jakieś powikłanie bo zamiast coraz lepiej - jest coraz gorzej .... Na co dostałam jeszcze większą zjebkę, że wychodząc z młodym z domu , narażam go tym samym na powikłania !!! Ostatecznie Pani lekarka łaskawie raczyła go zbadać, zrobiła test na AH1N1 ... Na całe szczęście wynik wyszedł ujemny . .. Ma zwykłą grypę typu B na razie bez powikłań ... ale mam obserwować i jakby co, w poniedziałek / wtorek - do rejonu ... Konkluzja - Polska to dziki kraj .... Jesteś shitem dla lekarzy i w ogóle im dupy swoim zdrowiem nie zawracaj !!! Prywatne kliniki w Poznaniu w nocy dla dzieci też nie funkcjonują .... To tyle .... aneta s, joliska, monah, Anjazzielonego, pysiaczek - dziękuję za troskę .... :hug: No to na osłodę - obiecany przepis: Moje Tiramisu: - 500 g serka mascarpone (najlepiej oryginalny włoski ... bez problemu do kupienia w każdym większym markecie) - 4 jajka - ok. 150 - 200 g cukru pudru (zależy kto lubi jak słodko ... ja daję 150...) - biszkopty podłużne typu kocie języczki (ja też kupuję oryginalne włoskie) - filiżanka espresso (z ekspresu - a jak nie - to normalnie zrobiona kawa rozpuszczalna ale b.mocna) - amaretto lub jakiś inny % (może być koniak, whisky lub co tam innego macie ...) - kakao Żółtka ubijamy z cukrem pudrem - do tego dajemy serek delikatnie mieszając Białka ubijamy na pianę i dodajemy do serka wymieszanego z żółtkami - wszystko delikatnie mieszamy ... Przestudzoną kawę mieszamy z alkoholem - i w tym maczamy biszkopty ale uwaga ! zanurzamy tylko na sekundkę (tak myk-myk) bo jak za mocno namiękną to będą niedobra (zrobi się taka ciapa ...) i układamy na dno naczynia (ja robię w przezroczystej misce bo jak się poukłada warstwy to ładnie to wygląda ) dość szczelnie. Na te biszkopty dajemy warstę serka - a na niego sypiemy dość grubą warstwę kakao przez sitko. Znowu biszkopty, serek i na wierzchu - kakao . Do lodówki na dobre kilka godzin ... A potem tylko sadełko powiększyć ... Ja czasami robię wariację powyższego - że zamiast kakao daję pestki granatu - Pycha ! ale wtedy biszkopty nie maczam w kawie tylko w soku z granatu ... mniam, mniam ... Naprawdę nie jestem talentem kulinarnym ale to zawsze mi wychodzi. Jest proste, szybkie i pyyyyszne ... Smacznego .... to chyba za bardzo w temacie wnętrz nie było .... no chyba, że ładnie wyglądające Tiramisu w misce podciągniemy pod dekorację ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 29.01.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Mycha zdrówka życzę u mnie właśnie się zaczyna moje chłopaki zaczynają kaszleć i chyba choróbska nie unikniemy. Dzięki za przepis ja też ekspertem w pieczeniu nie jestem także może sobie z tym poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 29.01.2011 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Poradzisz sobie na pewno !!! A zdrówka Wam też życzę ... oby jednak Was nic nie dopadło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 29.01.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Mycha zdrówka dla dziecięcia! nie ma sie co dziwic ze spanikowałas a nasze lecznictwo nadaje sie samo do leczenia.... duzo by o tym opowiadac... Tyramisu wypróbuję napewno!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 29.01.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Ufff no to skoro jest lepiej to mogę się już normalnie wypowiedzieć Oby Młody już tylko lepiej się czuł! Przede wszystkim tak masz rację Mycha raczej mnie tu jeszcze nie było, więc to nie skleroza Twa Przyszłam jednak no i już zostanę, bo bardzo mi się podoba. Wszystko bez wyjątku! Na dodatek masz kanapy na które choruję i potwierdzasz, że wygodne Mam nadzieję w lutym zakupić taką jak tylko w kolorze szarym będzie w Poznaniu (bo chwilowo nie ma). No i w ogóle salon i jadalnia tworzą taką spójność i tak w nich wszystko super dograne, że tylko och i ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts