Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz dom ...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pysiaczek - no to witam jeszcze raz oficjalnie ... już bez sklerozy ... :D :welcome:

dziękuję za tyle miłych słów ...

Kanapy są mega wygodne ... jak w nich się zalegnie to nie chce się ruszyć ... książka, muzyczka , kaweczka lub herbatka a może winko jakieś ... i można tak godzinami ...

Dziewczyny - a Wy co się tak zmówiłyście - obie ze Szczecina ? :D

Nie rozumiem dlaczego u Was nie ma Ikei ...

Zawodowo jestem związana ze Szczecinem i niejednokrotnie znajomym od Was kupuję w Ikei różne duperelki ... Mebla jednak nigdy nie kupowałam bo za przesyłkę pewnie zapłaciliby jak za zboże ...

nobosh, mycha, jak dzieciak miał 40 stopni to masz prawo panikować... zresztą zawsze masz prawo, byłabyś dziwną matką, gdybyś tego nie robiła.

jak słyszę takie historie, to nóż się w kieszeni sam otwiera... zajebisty system opieki zdrowotnej mamy.

a napisz, macie abonamenty w Luxmedie i Enelmedzie? czy próbowaliście z zewnątrz?

koniec końców - najważniejsze, że z młodym OK!

zajebisty system opieki zdrowotnej mamy.

a napisz, macie abonamenty w Luxmedie i Enelmedzie? czy próbowaliście z zewnątrz?

koniec końców - najważniejsze, że z młodym OK!

Mając 14 lat dostałam silnej reakcji uczuleniowej na penicylinę, plamy na całym ciele, swędzi, boli... Strajk lekarzy. Nigdzie mnie nie przyjęto w Warszawie. Dopiero zaprzyjaźniony dermatolog (!) z ojcem mnie przyjął. Także czasami strach się bać. Dodam, że jako iż młoda 20stka jestem, to to nie była w zamierzchłych czasach wcale, ale bardzo niedawno, 2005 rok bądź coś koło tego. Aczkolwiek ja mam teraz wykupiony abonament w Enelmedzie i z tego, co pamiętam umowa obejmuje nagłe przypadki i nawet wizyty domowe z nimi związane. A 40 stropni gorączki to dla dziecka bardzo dużo...

Wrrrrr :mad: No, ale cóż. Trzeba pamiętać, że nie wolno dać sobie wleźć na głowę i czasami lepiej jest zbyt panikować i sprawdzić aniżeli coś przegapić.

wrrr, dokładnie.... ja mam niestety takich doświadczeń więcej i nauczyłam się jednego: w takich beznadziejnych przypadkach należy pyskować, straszyć skargami i wpychać nogę między drzwi. i wtedy to działa. i jeszcze znajomości mieć. taki system mamy.

ale są też inni, lepsi lekarze. tacy też są.

pytałam o abonament, bo my mamy w Luxmedzie i wiem, że nagłe przypadki i wizyty w domu niby są.

..o żesz...mycha miałaś prawo panikować....

A co do naszej służby zdrowia,to ja też wolę się nie wypowiadać.

Ale tak w skrócie napisze jak mój syn trzy lata temu poparzył się wrzącą herbatą w okolicy krocza,możesz sobie to wyobrazić,to było lata upał taki ,spodenki mu się przykleiły do ciała,kazałam mu szybko wejść do wanny i polałam to miejsce zimną wodą.

Szybko się zebraliśmy do szpitala,a tam zobaczyli,opatrzyli i wysłali do chirurga dziecięcego na drugi koniec miasta.

Hmm... tam myślałam że wyjde z siebie z poparzonym dzieckiem czekałam ponad 4 godz.na przyjęcie.

..a lekarz do mnie czemu pani bez kolejki nie weszła? więc mówię że pani w rejestracji powiedziała, że trzeba czekać,tu wszystkie dzieci "coś"mają..

...szkoda gadać...

Życzę dużo zdrówka synkowi,z grypą nie ma co,trzeba wyleżeć i tyle.

Monah - no o to chodzi, że my nie mamy abonamentu ... nie wiem czy w tej sytuacji nie należałoby tego rozważyć ...Ale muszę dokładnie sprawdzić czy abonament taką wizytę gwarantuje bo wczoraj usłyszałam, że wyjazdy domowe są do tylko do 20 ... ale być może dla abonamentowców jest inaczej ...

Tylko tak sobie myślę - stomatolog, alergolog, ginekolog ... i każdy inny -olog chodzimy prywatnie. Jeżeli dojdzie jeszcze abonament w lux albo enel - medzie to po cholerę ja płacę składki na państwową służbę zdrowia ???

Sorka - to pytanie oczywiście retoryczne , nie do Ciebie :D

Maszenka - witam Cię u się :D miło mi, że się Tobie podoba :D

słuchaj, no ja bym na to namawiała... i tak się prywatnie wszędzie płaci. tylko my mamy ubezpieczenie z firmy małżowej, współfinansowane. małż płaci za każdą osobę 50 zł i korzystamy bez ograniczeń. no i lekarzy dużo, terminy są, rezerwacje przez internet... jedyne czego pakiet nie obejmuje, to dentysta, niestety.

tylko pewnie indywidualne pakiety dużo droższe są. no ale coś za coś.

Mycha, psosin a no nie ma u nas Ikei i ja też nad tym ubolewam i nie rozumiem tego w ogóle :(

My do Berlina nie wybraliśmy się jeszcze ani razu, bo np. na chwilę obecną, przy i tak nie wysokim kursie euro taki Ektorp 3os.wychodzi 400zł drożej!

Na zakupy jeździmy zatem do Poznania i w lutym też się wybieramy. Kanapa jednak nie wejdzie nam do auta (5cm zabrakło!) ale znalazłam w Szczecinie firmę, która przywozi rzeczy z Ikei (i małe i duże gabaryty), więc jakby co psosin służę namiarem :) My właśnie przez nich będziemy kanapę sprowadzać :)

Mycha bardzo dobrze zrobilas, ze pojechalas :yes:. Z tego co napisalas nie wygladalo to na normalna grype i mialas prawo sie niepokoic - jestes w koncu Matka a lekarze po to sa - sa dla nas nie my dla nich :mad: i tak jak pisze Monah w niektorych sytuacjach, dla dobra sprawy trzeba schowac do kieszeni dobre wychowanie i byc najzwyczajniej w swiecie bezczelnym i przywolac te madrale do porzadku :mad:. W kazdym razie ja postapilabym tak samo jak Ty. Na szczescie to tylko grypa, dozo zdrowia Wam zycze i spokojnego weekendu:hug:

trochę grozą powiało..... dobrze Mycha, że poleciałaś do lekarza, każda matka tak by zrobiła! A reakcji lekarzy komentować nie będę, bo same niecenzuralne słowa mi się cisną.

A mój młody ma teraz tak samo jak Twój, temperatura i kaszel taki, jakby miał płuca wypluć... i po dwóch dniach brania różnych syropków też było tylko coraz gorzej, no i na antybiotyku się skończyło.... ale nie mogę powiedzieć, żeby była drastyczna poprawa :(

Co do ubezpieczenia, to teraz dla klientów multibanku i mbanku jest taka fajna oferta ubezpieczenia zdrowotnego, promocyjna znaczy się. Jest kilka różnych klinik w mieście, które są w programie więc fajnie i do domu też przejeżdżają. Właśnie je wykupiłam, bo muszę zrobić sobie małą inwentaryzację ;) i rodzince też.

A żeby nie było że nie na temat się wypowiadam to salonowe zdjęcia oczywiście prze.... Chciałoby się zalec na takiej sofce, w takim otoczeniu ;)

Edytowane przez ragazza

no i na szczęście ...bo mnie przeraziłaś w nocy ...pocieszam, że to nie tylko w Polsce...kilka przykładów : dzwonię zarejestrować roczne dziecko z bardzo wysoką gorączką - rada podać paracetamol i ściągnąć sweterek :mad: starszemu synowi utknął płatek śniadaniowy w przełyku ...czekaliśmy 2 GODZINY w izbie przyjęć aż płatek sam zmiękł i mogliśmy w sumie iść do domu :mad::mad: i mogę mnożyć ...

płytki ( a raczej plyty) w łazience

Witam serdecznie, podglądam domek od jakiegos czasu (oczywiście nie będę opiewac jego urody,bo to własnie oczywiste :) ).

Czy moglabys mi powiedziec, jakie to są dokladnie płyty szare duze, ktore macie pod prysznicem i jaką dobraliście do tego farbe, ze to się tak ślicznie zlewa? Widzialam Twój post na białych plytkach łazienkowych, ale nigdzie nie mogę znaleźc informacji co do szczegółów. Nie chciałabym właśnie pod prysznicem roić białych płytek, planuję płytki do wysokości ok 1,2m a później właśnie szarą farbe - u Ciebie wyszło to obłędnie.

Będę niezmiernie wdziecnza za odp.

pozdrawiam

Marta