Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Azalia

Recommended Posts

Przytulam jeszcze raz bardzo mocno. Szkoda tych ścian i krokwi. A Bob to jakoś tak poważnie ucierpiał?

Czy pracę straciłaś czy może jakieś przestoje? Cokolwiek się dzieje , bądź silna, ja przesyłam pozytywnej energii całą masę i przytulasków tysiąc.

Bożenko, będzie dobrze, zobaczysz.:hug::hug: Trzeba to przetrzymać.

• Odpowiedzi 132
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bożenko Niunia, będzie dobrze, na prawdę- Atijka ma rację :) musisz wierzyć, że praca, domek, zdrowie Boba - wszystko się ułoży a na pewno tak będzie Niuńcia :hug::hug::hug:

Trzeba wierzyć, że się uda i Ktoś tam w górze ma Nas/Was w opiece i nie da Nam/Wam zrobić krzywdy:yes: :hug: Bożenuś ułoży się, zobaczysz :hug::hug::hug:

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Cześć, Bożenko :)

Byłam w Twoim dzienniku. Będziecie mieć świetny dom - mimo wszystkich trudności, które Was spotkały. Zobacz, z kredytem też na początku miałaś pod górkę, a potem poszło gładko - trzeba wierzyć, że z budową też tak będzie. Wszystko, co złe, już się wydarzyło - teraz będzie tylko dobrze - uwierz w to! :)

Trzymam kciuki za to, żeby wszystko szło Wam od tej pory gładko.

Jeśli znasz Amelkę, to życz jej ode mnie duużo zdrówka! Zaraz prześlę link do mojego osobistego przelewacza pieniędzy, żeby posłał jakąś pomoc.

Pozdrawiam

Dziekuje bardzo w imieniu Amelki i jej Mamy za kazda pomoc, i kazde wsparcie. Amelka walczy kazdego dnia i wygrywa kolejna bitwe :). Ale droga jeszcze dluga wiec wciaz zapraszam na aukcje

http://pomozmyamelce.blogspot.com/

a tu wiesci od Amelki

http://pomoz-amelce.pl/kronika

Dziekuje jeszcze raz!

Trzymam ciągle kciuki za Amelkę. Dzielna dziewczynka.

Nawet udało mi się wylicytować piękną zakładkę do książki.:wiggle:

Amelka to maleńki wielki człowieczek - jest naprawdę bardzo dzielna. Kochana dziewczynka. Wczoraj czytałam bloga jej mamy i płakałam do 3.00 w nocy - dziś nadal chodzę jak struta. Wysłałam maile z linkiem do wszystkich znajomych - mam nadzieję, że nie pozostaną obojętni.

Atijka, widziałam tę zakładkę i sama miałam ją ochotę wylicytować, ale okazało się, że aukcja zakończona i wygrała Atija ;) Obeszłam się smakiem i po prostu wysłałam pieniądze na konto fundacji. Zamierzam zresztą robić to częściej - oddałabym bardzo wiele, żeby ta kruszyna wyzdrowiała...

Zrobiłam Ci, Bożenko off topa, ale mam nadzieję, że się nie pogniewasz, prawda?

Pozdrawiam cieplutko

• 2 weeks później...
Dach skonczony :))))), w koncu wiec czas sie brac za elewacje i stad moje pytanko ktokolwiek wie: zastanawiamy sie na styropianem 10 a 15cm, co byscie wybrali. Oczywiscie to ze pucu nie polozymy przed wiosna to juz powszechnie bylo wiadomo z powodu temperatur, tylko ja ciemna masa nie wiedzialam, ze tak to dziala :(, albo ze tak to nie dziala ;).

• 2 weeks później...

Hej, Bożenko :)

Świetnie, ze macie kasę z banku i tak pięknie podgoniliście budowę. Domek wygląda super! Nie przejmuj się aż tak tym dachem. Nie jest to może szczyt kunsztu, jeśli chodzi o proporcje, ale skoro tak zbudowali, to musi zostać. Myślę, że sytuację może trochę podratować albo elewacja z poziomymi elementami, obnizającymi optycznie bryłę, albo też np. zrobienie nieco głębszego dachu - nie dałoby się nieco nadbić niżej tego drewnianego szczytu? To pytanie laika, bo nie wiem czy to technicznie jest możliwe, ale jakby ten szczyt nad bramą garażową obniżyć o przykładową jedna deskę, to byłoby widać mniej muru i tym sposobem budynek wydawałby się niższy... My robiąc "głęboki" dach na naszym domu też go optycznie chcieliśmy obniżyć, bo gdy się patrzyło na bryłę stojąc naprzeciw garażu, to miało się wrażenie (ja miałam :D), że stoi się przed wieżowcem :)

Poradź się może jakiegoś architekta albo kogoś mądrego na forum - może sytuacja nie jest wcale beznadziejna...?

A jeśli nawet jest to się nie przejmuj :D Czy garaż jest najważniejszą sprawą na świecie??? Macie zdrowie i będziecie mieli piękny dom - SWÓJ, z ogrodem - a jak się ładnie zaaranżuje przestrzeń wokół domu, to bimbać ten garaż - nawet nikt go nie zauważy :D

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

A zapraszam, zapraszam czesciej

po Angielsku ... Merry Christmas

po Arabsku ... عيد ميلاد سعيد ('iidu miilaadin sa'iidun)

po Baskijsku ... Eguberri On

po Bułgarsku ... Честита Коледа lub Честито Рождество (Chestita Koleda lub Chestito Rożdestvo)

po Chińsku (uproszczony, wymowa mandaryńska) ...(sheng dan kuai le)

po Chorwacku ... Sretan Božić

po Czesku ... Veselé Vánoce

po Duńsku ... Glædelig Jul

w Esperanto ... Gajan Kristnaskon

po Filipińsku ... Maligayang Pasko

po Fińsku ... Hyvää Joulua

po Francusku ... Joyeux Noël

po Grecku ... Kαλά Χριστούγεννα (Kalá Christúyena)

po Hebrajsku ... חג מולד שמח (chag molad sameach)

po Hiszpańsku ... Feliz navidad

po Holendersku ... Gelukkig kerstfeest (jeżeli jesteś bardzo religijny/religijna: Zalig kerstfeest).

po Indonezyjsku ... Selamat Hari Natal lub Selamat Natal

po Islandzku ... Gledelig Jól lub Gladur Jól

po Katalońsku ... Bon Nadal lub Feliç Nadal

po Koreańsku ... 메리 크리스마스

po Litewsku ... Linksmų Kalėdų lub Šventų Kalėdų

po Łacinie ... Natale hilare

po Łotewsku ... Priecīgus Ziemassvētkus

po Malajsku ... Selamat Hari Natal lub Selamat Hari Krismas

po Niemiecku ... Fröhliche Weihnachten

po Norwesku ... God Jul

po Persku ... کریسمس مبارک ( kerismas mobarak )

po Portugalsku ... Bom Natal lub Feliz Natal

po Rosyjsku ... Счастливого Рождества lub Рождеством

po Rumuńsku ... Crăciun fericit!

po Serbsku ... Срећан Божић (Srećan Božić)

w Suahili ... Sikukuu njema ya Krismasi

po Szwedzku ... God Jul

w Urdu ... کرسمس مبارک (Chrismas Mub'arak)

po Walijsku ... Nadoleg Llawen

po Węgiersku ... Kellemes Karácsonyi Ünnepeket lub Kellemes Karácsonyt

po Wietnamsku ... Giáng Sinh Vui Vẻ

po Włosku ... Buon Natale

Wyspy Owcze ... Gledelig jól

Po Polsku.. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia:-)

Pozdrawiam