Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Minkipinki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 301
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam podobne podejcie jak Glowac, dom musi być z dobrej cegły i dobrze ocieplony, wszystko inne, mozna zawsze zmienić.

mam to samo. Wszystko inne zawsze można wymienić - płytki, podłogi, meble. Natomiast cegły się nie da wymienić, więc ważne jest to, aby budować z dobrych jakościowo materiałów

Witaj

Znalazłam twój dziennik i przemyślenia i sama chciałam wtrącić swoje 3 grosze;-) po pierwsze widzialam ze podobaja ci sie lampy random mooi sama takie mam i wygladaja fantystycznie (mam dwie czarne 50 i jedna biala 80) i sa ogromne ale daja niesamowity efekt ;-) po drugie zauwazylam ze rozmyslalas o kominku na scianie zewnetrznej -nasi architekci od razu odradzili w polsce nie robi sie kominków na scianach zewnetrznych domów no to tyle chyba na razie;-)pozdrawiam

O kurde, ktos monotematyczny jest...

Niezła impreza była.

W Polsce to niestety powszechne - śmieci mozna wywieźć do lasu, a nasrać na chodniku :(

Kiedys moj mąż zwrócił uwagę pewnej paniusi z pieskiem, ze załatwiać moze się w innym miejscu, a nie na środku chodnika :) Zrobiła sie czerwona i uciekła, do tej pory mojego męza unika :)

Swoją drogą to ciekawe stwierdzenie: "w polsce nie robi sie kominków na scianach zewnetrznych domów "... i "architekci to odradzają". A mój architekt zaprojektował kominek na ścianie zewnętrznej, sam u siebie w domu też zrobił kominek na ścianie zewnętrznej... Z pełną świadomością tego, co robi...

A flaszeczki prima sort. Chciałbym kiedyś dożyć czystych lasów w Polsce. Ale to chyba jeszcze nie w tym i nie w następnym pokoleniu...

Edytowane przez barranki2

Po doświadczeniach z kilkoma architektami podchodzę do ich opinii z dystansem. Architekt, która robiła nam pierwszy projekt i zaprojektowała nam wysokość pomieszczeń na parterze 2,7m, a chcieliśmy 2.9m .Stwierdziła, ze przesadzam z tą wysokością, bo ona ma w mieszkaniu 2,6m i jest OK :)

A kominków na ścianach zewnętrznych domów zaprojektowanych w Polsce widziałam bardzo dużo.

.