minkapinka 07.10.2010 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Odpaliłam ten sketch-up. Nie wygląda to dobrze Moze mi moja ośmiolatka pomoże? Dla niej wszystkie programy to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 O! to gorsze niż ten z Muratora? Mój mąż sobie radzi, chociaż narzeka, że często coś mu się tam przestawia, no i te wizualki są trochę prowizoryczne, nie ma czasu, żeby się w to wgryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 07.10.2010 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Chyba łatwiejsze niz Muratora, ale ma mniej mozliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 No widzisz, a ja myślałam, że odwrotnie. Wiesz, że tam w componentach masz wszystko - meble itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 07.10.2010 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 w tym sketch-up'ie? Jeszcze nie odkryłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Tak, w zakładce components, łaczy się z netem i wyszukuje to, co wpiszesz. Ja mam np. oryginalne szafki kuchenne z Ikei , stół w kuchni też ten sam, który ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 07.10.2010 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Dzielnie walczę i coraz bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 07.10.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Hej Minko:-) Ja też kupiłam tego Muratora i próbowałam coś tym programem tworzyć, ale to nie na moje nerwy. Wolę stetch-upa, a najlepiej to 3d max by mi się przydał. Tylko chyba na kurs musiałabym się wybrać bo program bardzo rozbudowany, a ja nie mam już cierpliwości.:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.10.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 ooo, też spróbuję, pobieram właśnie po co nam architekci, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 07.10.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Fajnie do Ciebie Minkapinka zajrzeć i pooglądać te piękne różności. Już jakiś czas temu zakochałam się w lampie moooi widzianej u Ciebie i chyba zacznę na nie odkładać kasę bo szukam i szukam i nic fajniejszego nie znalazłam, a salon mam dość wymagający jeśli chodzi o oświetlenie... PS: Skąd czerpiesz czas na wyszukiwanie takich inspiracji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.10.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Dziewczyny, czy ja mogę zaimportować plik dwg (cad) to tego sketch up'a, tak, żeby mieć wnętrza domu i sobie w nim "bazgrać" w 3d? Jak to zrobić? Nie mam bladego pojęcia o CAD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 08.10.2010 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Cześć Dziewczyny Jak postępy w nauce sketch-up'a? Bardzo wciągająca to zabawka, ale niełatwa. Bawiłam się wczoraj kilka godzin i za wiele nie wymyśliłam. Analiena, inspiracji szukam godzinami w necie. Obecnie nie pracuję, więc czas mam. Lampa Moooi u mnie tez jest cały czas numerem 1. Boję się tylko, ze u mnie moze byc na te lampy za nisko, prawdopodobnie będę miała wysokość 3m, a chcę 2 lampy 80 i 50. Boję się, ze to przytłoczy salon, ale Ty możesz z lampami poszaleć A druga lampa, na którą choruję, to Flos Skygarden Tylko dlaczego te fajne lamy takie drogie Magdo, ja tez zastawiam się nad jakimś kursem. Mam ambitne plany, ze większość w domu zaprojektuje sama . Z pomocy architekta wnętrz skorzystam ewentualnie przy łazienkach i oświetleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 08.10.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 cześć Minko, trzymam kciuki za przyjemną edukację. Ja to bym chciała się nauczyć tego 3DMaxa i języka włoskiego. Włoskiego to chyba nawet bardziej:rolleyes:, bo wizualizację mogę ostatecznie na życzenie inwestora zamówić w profesjonalnej pracowni projektowej, która zrobi takie cudo, że dech zapiera;) A tak z ciekawości jak będziesz miała chwilkę to zajrzyj do tego wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167623-Aran%C5%BCacja-mieszkania-55-metr%C3%B3w-prosz%C4%99-o-pomoci powiedz, co sądzisz:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 11.10.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 No właśnie, ja dzielę czas między pracę, budowę i małą córkę i jest go mało... Mam nadzieję, ze jak się przeprowadzimy to będzie go więcej . Też chciałabym moooi 80 i 50 . Tylko do tego to by się jakaś spora premia przydała a firma raczej skora do takich kroków nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 13.10.2010 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Analiena lamp trzeba szukać, niekoniecznie w Polsce, nawet z transportem można kupić dużo taniej niz w Polsce:) A pracy nie porzuciłam na stałe, bo bym z nudów umarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 13.10.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 A masz namiar na jakąś firmę / stronę gdzie mają taniej moooi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 13.10.2010 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Podobno we Włoszech mozna taniej lampy kupić wzięłam pierwszy lepszy sklep w Polsce - 4524,40 zł za 50 i 80 http://deco24.pl/Lampa_Random_Light_80cm_biala-324.htmli sklep w Holandii z wysyłka do Polski 1052,66 euro czyli 4114zł http://www.questodesign.com/shop/proddetail.php?prod=Random_light_white_moooi&cat= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 13.10.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Jak szybko zerknęłam na twoją wiadomość to się przeraziłam że na allegro widziałam jakieś drogie ale jednak podróby bo 80 była za ok 2400 ale później doczytałam że piszesz ceny 2 - 50 i 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 13.10.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Zastanawiam się tylko jak z punktu widzenia technicznego podłączyć (jeśli je kiedyś kupię) dwie do jednego kabla. Tak na mój babski rozum chyba nie powinno być z tym problemów jeśli 2 miałby być zapalane jednocześnie - trzeba chyba tylko rozparcelować kabelki i je połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 13.10.2010 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Moj mąż inż. elektryk mówi, ze nie ma problemu - lampy łączy sie równolegle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts