anula05 13.07.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Dobry wieczór, witam i gratuluję gustu. Też lubię prostotę i gdyby nie ograniczenia finansowe na pewno zamówiłabym takie drzwi:) Przepiękna działka, nasze sosny będą takie za jakieś hmmm... 20 lat? Czy będziecie budować gdzieś w okolicach Warszawy? Kiedy planujecie zacząć? Trzymam kciuki, żeby wyszło lekko, prosto i pięknie. Będę tu wpadać i zapraszam do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 14.07.2010 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam serdecznie w moich skromnych progach Dziękuję za miłe słowa Będziemy budować w Międzylesiu, mam nadzieje, ze zaczniemy w przyszłym roku. Widziałam Wasz projekt i bardzo, bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.07.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Międzylesie - piękna okolica. Też się rozglądałam za czymś tam, ale ceny nas pokonały:( Pracujecie już nad projektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 15.07.2010 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 anula Wasza działka też jest bardzo ładna, a sosny wcale nie takie małe Działki szukaliśmy ponad dwa lata, a jak juz kupiliśmy to okazało sie, ze z działką leśną jest wiele problemów. Nad projektem na razie pracuję ja i powoli rozglądam się za architektem. Wcześniejszy indywidualny projekt zrobiony zgodnie z warunkami zagospodarowania nie zmieścił się na działce Moj mąż nie mógł tego przeżyć, ze będziemy musieli wydać pieniądze na kolejny projekt. Jedno wiem nie skorzystam już z architekta, który robił pierwszy projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.07.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Ale jak to? zrobili projekt nie znając wymiarów działki? Ci architekci... U nas też zabrakło 30 cm....(( ale na szczęście można było przesunąć taki murek, który nie należy do bryły domu. Ale będzie na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 15.07.2010 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 to nie wina architektów, a urzędników. Wydano decyzję o warunkach zabudowy na 25% działki nie uwzględniając decyzji wojewody o przeznaczeniu na cele budowlane tylko 20%. Nie wiedzieliśmy o tych rozbieżnościach, powiedziano nam, ze projekt robimy w oparciu o warunki zabudowy Projekt był robiony na styk, dom okazał sie za duzy. Nie chce zmniejszać powierzchni parteru, dlatego zdecydowaliśmy się zrobić piwnicę i garaz będzie w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 15.07.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 oj to trzeba od razu kupić pompę - widziałaś co się działo po ostatnich opadach w Międzylesiu?U nas woda stała ok. 5cm przed wejsciem do garażu - wszyscy sąsiedzi mający garaż na poziomie piwnicy - zalani.Taka mała pompa - to dobra inwestycja - no i masa dysperbitu pójdzie przy izolacji fundamentów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 15.07.2010 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Niestety nie mamy wyjścia , juz trochę oswoiłam się z tą myślą, choć nie było to łatwe. O wodzie w Międzylesiu wiem tylko z TV. Mam nadzieję, ze takie opady nie zdarzają się często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.07.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 No i masz problem w zimie wjazdu i wyjazdu z garażu.... I niech tak Ci spadnie z dachu śnieg w podjazd garażu... Masakra. Wujek tak ma z kosza i dwuch połaci dachu spaduje mu śnieg w podjazd garażu i ma machanie łopatą przez 5-8 godzin... I śpiesz się wtedy... Nie mówiąc , że może być oblodzone, no i woda w ulewy. Przemyśl ten wjazd. Dlatego ja robiłam garaż taki, aby wjazd był na wprost i dach na boki garażu, żeby mi nic na podjazd nie zleciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.07.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Niestety nie mamy wyjścia , juz trochę oswoiłam się z tą myślą, choć nie było to łatwe. O wodzie w Międzylesiu wiem tylko z TV. Mam nadzieję, ze takie opady nie zdarzają się często. Dasz radę z tym wjazdem, może podgrzewany zrobisz? Dziecko na koloniach, a tu żadnych nowych inspiracji ani kolejnych wersji kuchni?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 19.07.2010 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Dziecko na koloniach, trzeba było je odwiedzić i utulić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 19.07.2010 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Arniko wiem, ze taki garaz to wiele kłopotów, więc juz mnie nie załamuj Możemy zabudować tylko 192m2 razem z ogrodzeniem, śmietnikiem, podjazdami, więc to bardzo mało. Podjazd zrobimy ogrzewany, pompę kupimy, mam nadzieje, ze przeżyjemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.07.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Tylko dach tak ustaw, aby śnieg nie spadł na podjazd... Ale czy Ty nie miałaś mieć płaskiego dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 20.07.2010 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Mam mieć płaski dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 20.07.2010 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Bylismy w odwiedzinach u córki. Moj baranek walczący z zubrem http://img840.imageshack.us/img840/3962/walczacazzubrem.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 20.07.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Jaka śliczna i pomysłowa, i fajne ma buty:)!! Co do piwnic, MINKO, to widzisz, ja miałam nie mieć a mam:) - przez różnicę poziomów na działce - ale dzięki temu mamy już miejsce na wszystkie możliwe klamoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 20.07.2010 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Moje dziecko na każdym zdjęciu z kolonii ma te buty, innych nie potrzebuje Mam nadzieję, ze chociaż do spania je zdejmuje Garaz tez macie w piwnicy? Jaki dom budujecie??? Tez sobie tlumaczę, ze dzięki piwnicy będę miała fajne klamotowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 21.07.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 (edytowane) Minko, oo, to ekonomiczna jest, jedna para i spokój:) Nie, garaż dwustanowiskowy w bryle mamy na poziomie parteru.Piwnica pojawiła się nagle i niespodziewanie - dopiero przy kopaniu fundamentów okazało się, że ściany fundamentów będą b. wysokie i szkoda je zasypywać, bo to też sporo kosztuje. Faktycznie piwnica to dobre rozwiązanie, bo jak obliczyliśmy, co trzeba GDZIEŚ schować na zimę (rowery, kosiarka, opony, drewno kominkowe, cały osprzęt ogrodowo – tarasowy, typu: krzesła, stół) to rozwiązaniem jest albo piwnica, albo budynek gospodarczy/ wiata. Budujemy dość klasyczny dom z poddaszem użytkowym, dach wielospadowy - Tobie by się nie podobał, widząc Twoje zamiłowanie do prostoty:) Edytowane 21 Lipca 2010 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 21.07.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Helloł, widzę, że choć dom w założeniu inny, to zarówno podejście do minimalistycznego kształtowania przestrzeni, jak i pomysł na schody mamy bardzo podobny. My też cały czas chodzimy wokół koncepcji takich schodów - salonowego mebla, który musi być lekki i stylowy. Jesteśmy już blisko ostatecznej koncepcji, choć z tymi ostatecznymi to bywa tak, że wydaje się, że już, a potem się zmienia. Zobaczymy. Nasze będą zabiegowe, więc to też determinuje pomysły. Ale trzymamy kciuki za realizację całości... Wawer to fajne miejsce - mamy tam przyjaciół, do których, jak już się przeniesiemy na wieś, zrobi nam się tak z 60 kilometrów... To się zgrabnie nazywa bliskie okolice stolicy 0) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 22.07.2010 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni Gdy nie ma w domu dzieci, to jestesmy niegrzeczni Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni Gdy nie ma w domu dzieci - to jestesmy niegrzeczni Jeszcze kilka dni i nocy, i wszystko wroci do normy Bedziemy zorganizowani i powazni, uczesani i przezorni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts