Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Minkipinki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 301
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Magda :) Sto lat Cię nie było..

Jak na wakacjach? Wypoczęta?

Hej Minka.

Moje wakacje skończyły się już w maju, także mam naładowane akumulatory na jakiś czas. Zaglądam do Ciebie często, poczytam, a czasami to nawet skradnę jakieś zdjęcie:p:oops:

wpadłam z rewizytą :D

też miałam ochotę budować dom z płaskim dachem, ale niestety moje zapędy ostudził plan zagospodarowania przestrzennego mojej miejscowości :( . Dobrze, że przynajmniej mój dach z nachyleniem 21 stopni się zmieścił w wymaganych widełkach :)

Będziemy dość niedalekimi sąsiadkami, tylko ja bardziej w stronę Mińska Mazowieckiego.

będę zaglądać i śledzić postępy w papierologii i następnie w budowie.

Głowac ... ja kupowałam porotherm... i wiesz dzisiaj kupiłabym tańszą nieco cegłę od lokalnego producenta... Ale też dobrej jakości...

A ile macie styropianu czy wełny na zewnątrz, i ile w podłodze...?

My dawaliśmy jeszcze 3 szybowe okna, klejone na taśmy, oraz 15cm styro w podłogę. Więcej się nie zmieściło. Na ścianę damy albo 15cm styro grafitowego, albo 20cm... Zobaczymy która opcja wyjdzie dla nas najlepiej....

W dachu w salonie mam 30cm wełny i to część o lambda 0.33

Nad resztą domu jest styro w suficie 5 cm oraz damy w krokwie 22-30cm wełenki... ale to jesienią, jak będziemy ocieplać.....

Lidszu u nas z dachem było odwrotnie - zrobilismy projekt indywidualny z takim dachem jak w Topazie, okazało się, ze dom się nie zmieści, zaczęłam mysleć o Topazie. Później stwierdziałam, ze zachowuję sie zbyt zachowawczo i jak szaleć to szaleć :D. Nie będę robiła drugiego podobnego projektu :)