Wujor 09.05.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Jaki styropian zastosowac pod wylewkę, chodzi mi o oznaczenia ( EPS, 038 itd). Jest ich tyle, że zupełnie nie wiem jaki idzie na ściany a jaki pod wylewki, a może to nie ma znaczenia.Budynek bez piwnic, w tym momencie jest tzw. chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 09.05.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Najlepiej EPS-100 038, lub jeśli chcesz to płyty XPS tylko że są droższe od styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amigopn 14.06.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 WitamMam w całym domu, wg projektu przewidziany styropian EPS 200. Tu moje pytanie jaki jest tego sens? Może dać go tylko w garażu a na reszcie domu EPS 100? Czy 5 cm wylewki zbrojonej i 5 cm styropianu EPS 200 w garażu zda egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karsznia 14.06.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 co do grubosci posadzki w garazu to 5 cm bedzie stanowczo za malo.faktycznie w mieszkaniu eps 200 to zbedny wydatek w zupelnosci wystarczy eps 100 lub jak kto woli w starym nazewnictwie fs20.nie pownno tez byc mniej niz 5 cm wylewki a na podlogowce 6.oczywiscie tam gdzie bedzie plytka zazbroic siatka.co do garazu betonu nie powinno byc mnniej niz 7 cm zbrojonego siatka.pamietaj aby zachowac spadek w garazu i tu nie zaszkodzi eps200.w mieszkaniu w miejscu w ktorym bedzie stal kominek bez styropianu.pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 16.06.2010 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 czy cement na wylewkę z mixokreta ma znaczenie, tzn. chodzi mi o te klasy cementu I,II,III. Jaki fachowcy proponują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 16.11.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Jaki styropian? A może jakiego nie?http://wyborcza.biz/finanse/1,108340,8567066,Polski_rynek_materialow_budowlanych_zalewaja_buble.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 16.11.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 czy cement na wylewkę z mixokreta ma znaczenie, tzn. chodzi mi o te klasy cementu I,II,III. Jaki fachowcy proponują ? Cement II 32,5 tylko ze znanej cementowni n.p. Ożarów, Nowiny etc. Raczej nie używać cementu z przesypowni, zdaża mu się dosyć często nie trzymać parametrów. Kolejną bardzo ważną sprawą jest piach. Konsystencja im bliższa żwirkowi tym lepiej, czyli płukany 3 - 4mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 16.11.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Styropian EPS 200 ma przenosić duże obciążenia, które w budownictwie mieszkaniowym w pomieszczeniach mieszkalnych występują bardzo rzadko. Chyba że będziesz na wylewce układał marmur lub lastriko to wtedy EPS 200 lub wełna o takich samych parametrach dot. obciążeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts