woprz 12.02.2004 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 ok dla czego junkers a nie np de ditrich albo buderus czy cena była najważniesza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 13.02.2004 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Oto jest pytanie... Właściwie to nie wiem. Marka, ceny właściwie porównywalne. Nie było jednego, konkretnego powodu. Grzegorz PS. Czyli lepszy marketing Junkersa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 13.02.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 U mnie zdecydowała cena i dostępność. Poza Junkersem były tylko Vaillanty i Aristony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 13.02.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 a co powiecie o serwisie ? jakość? cena? czas reakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś 17.02.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Mój Eurostar załącza się raczej rzadko, ale za to pracuje bardzo długo. Często zdarza się tak, że wyłącza się dopiero po tym jak z zaworu bezpieczeństwa przy zasobniku tryśnie woda. Jaka może być przyczyna takiego "zachowania" pieca i czy może pomóc coś zmiana ustawień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 17.02.2004 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Napisz czy masz regulator pokojowy. Jeżeli tak to najpierw sprawdź czy przypadkiem w pomieszczeniu w którym znajduje sie ten regulator zawór na grzejniku nie jest zdławiony. Jeżeli tak to trzeba go rozkryzować. Srawdż też czy przypadkiem filtr wody krążącej w obiegu nie jest zatkany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś 18.02.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Mam regulator pokojowy - nie pamiętam symbolu. Może to głupie pytanie, ale jak sprawdzić czy zawór jest zadłwiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 18.02.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Małgoś: po pierwsze w pokoju w którym jest zainstalowany regulator pokojowy, na grzejnikach nie powinno być głowic termostatycznych. Jeżeli są to mogą zakłucac pracę sterownika pokojowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hermansky 19.02.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Jak przyjeżdżałem do babci w Poznaniu, to na przepływowy, gazowy ogrzewacz wody mówiło się Junkers. I przez cały PRL Junkers był dla mnie synonimem czegoś lepszego, solidnego, zachodniego. Teraz nadal czuję do nazwy Junkers sentyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś 01.03.2004 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 godul - w pokoju, gdzie jest regulator nie ma głowic termostatycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 02.03.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Małgoś, napisz czy grzejniki w pomieszczeniu z regulatorem rozgrzewają sie na całej wysokości i czy instalacja w trakcie pracy kotła nie wydaje jakiśdzwięków typu: bulgotanie, przelewanie, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś 03.03.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Grzejniki nagrzewają się całe, dość często sprawdzam czy nie są zapowietrzone, co czasami się zdarza. W czasie pracy kotła instalacja sobie cicho szumi, dziwne odgłosy zdarzają się przy włączaniu i wyłączaniu pompy obiegowej - piec wtedy tylko grzeje wodę w instalacji a pompa nie pracuje. I czasami wyraźnie słychać kiedy jest "hamowanie", a potem start pompy - czasami jest to stuknięcie, czasami inne dźwięki. To właśnie zwykle wtedy praca pieca jest bardzo długa i kończy się wyrzuceniem wody z zaworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 03.03.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Małgoś, sprawdź filtr wody. Powinien być zainstalowany w okolicach przyłączy pieca, na rurce doprowadzającej wodę do pompy. Problem musi tkwić albo w zapchanym filtrze wodu CO, albo w samej pompie obiegowej. Można jeszcze spróbować odpowietrzyć samą pompę ale o ile pamietam do tego trzeba zdjąc obudowę z pieca.Jeszcze jedno: piec jest źle zaprogramowany. Nie powinno być tak że piec grzeje a pompanie ppompuje. Trzeba ustawić dluższy wybieg pompy. Koleś który uruchamil piec odstawił widać lipę. Jeżeli nie czujesz się na siłach przeprogramowywac ustawień pieca to wezwij serwisanta. Nie powinien wziąc więcej niż 100 pln a przy okazji wszystko sprawdzi, odkurzy i wyczyści palnik. wejdź na stronę junkersa i znajdź numer dla swojego regionu. Junkers ma dość szubki i dostępny serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś 03.03.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Dzięki za pomoc. Pozostaje mi liczyć na to, że trafię na przyzwoitego serwisanta.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 24.03.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 JAKI rabat udało wam się osiagnąć na zakup junkersa ja chcę kupić kondensata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 24.03.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 ja dostałem montaż gratisgdzie indziej miałem 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel P. 24.03.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Kupiłem u przedstawiciela w Warszawie EuroMaxxa z aut. pogodową, rury, kształtki, grzejniki Kermi, zawory termostaryczne, wkład kominowy z kwasówki i dostałem 25% na wszystko (ale ich instalator średnio tani) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 24.03.2004 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 no to mam juz jakieś pojecie dzięki i będę wdzięczny za jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastus2 05.01.2005 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Witajcie! Mam niespelna tydzien Junkersa Eurostara. I albo nie dostalem kompletnej instrukcji, albo nie moge znalezc jak ustawic moc kotla (taczej chyba to pierwsze bo przejrzalem instrukcje kilkanascie razy). Czy mozecie mi pomoc? I jeszcze: ogrzewam tylko parter w domku, gore nie - mam odcieta. Jak radzicie ustawic moc pieca aby byl jak najbardziej efektywny ? Dodam, ze nie mam zadnej pogodowki ani "pokojówki" Moze napisalem zbyt ogolnie ale jezeli znajdzie sie jakis uzytkownik Junersa bede wdzieczny. To juz na biezaco bede uzupelnial i prosil o pomoc, bo serwis, echhhh,m, szkoda gadac Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastus2 11.01.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Witajcie.Czy mozecie mi pomoc i odpowiedziec na pytanie, co znacza cyfry w kotle jak wyzej, ktore wyskakuja po nacicsnieciu przycisku serwisowego:najpierw pojawia sie 1.2 pozniej po chwili 99. a za moment .1 ? Co one zonaczaja bo ktos sie zabawil moim piecem i po wejsciu do kotlowni zobaczylem mrugajace takie oto cyferki... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts