Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U?ytkownicy Junkers Eurostar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Grzejniki nagrzewają się całe, dość często sprawdzam czy nie są zapowietrzone, co czasami się zdarza. W czasie pracy kotła instalacja sobie cicho szumi, dziwne odgłosy zdarzają się przy włączaniu i wyłączaniu pompy obiegowej - piec wtedy tylko grzeje wodę w instalacji a pompa nie pracuje. I czasami wyraźnie słychać kiedy jest "hamowanie", a potem start pompy - czasami jest to stuknięcie, czasami inne dźwięki. To właśnie zwykle wtedy praca pieca jest bardzo długa i kończy się wyrzuceniem wody z zaworu.

Małgoś, sprawdź filtr wody. Powinien być zainstalowany w okolicach przyłączy pieca, na rurce doprowadzającej wodę do pompy. Problem musi tkwić albo w zapchanym filtrze wodu CO, albo w samej pompie obiegowej. Można jeszcze spróbować odpowietrzyć samą pompę ale o ile pamietam do tego trzeba zdjąc obudowę z pieca.

Jeszcze jedno: piec jest źle zaprogramowany. Nie powinno być tak że piec grzeje a pompanie ppompuje. Trzeba ustawić dluższy wybieg pompy. Koleś który uruchamil piec odstawił widać lipę. Jeżeli nie czujesz się na siłach przeprogramowywac ustawień pieca to wezwij serwisanta. Nie powinien wziąc więcej niż 100 pln a przy okazji wszystko sprawdzi, odkurzy i wyczyści palnik. wejdź na stronę junkersa i znajdź numer dla swojego regionu. Junkers ma dość szubki i dostępny serwis.

• 3 weeks później...
  • 9 months później...

Witajcie! Mam niespelna tydzien Junkersa Eurostara. I albo nie dostalem kompletnej instrukcji, albo nie moge znalezc jak ustawic moc kotla (taczej chyba to pierwsze bo przejrzalem instrukcje kilkanascie razy). Czy mozecie mi pomoc?

I jeszcze: ogrzewam tylko parter w domku, gore nie - mam odcieta. Jak radzicie ustawic moc pieca aby byl jak najbardziej efektywny ? Dodam, ze nie mam zadnej pogodowki ani "pokojówki" :)

Moze napisalem zbyt ogolnie ale jezeli znajdzie sie jakis uzytkownik Junersa bede wdzieczny. To juz na biezaco bede uzupelnial i prosil o pomoc, bo serwis, echhhh,m, szkoda gadac

Pzdr

Witajcie.

Czy mozecie mi pomoc i odpowiedziec na pytanie, co znacza cyfry w kotle jak wyzej, ktore wyskakuja po nacicsnieciu przycisku serwisowego:

najpierw pojawia sie 1.2 pozniej po chwili 99. a za moment .1 ? Co one zonaczaja bo ktos sie zabawil moim piecem i po wejsciu do kotlowni zobaczylem mrugajace takie oto cyferki...

Pzdr