klio77 09.05.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam Mam takie pytanie budować czy remontować dom z lat 60. Ściany wyglądają na zdrowe budowane były z pustaka betonowego. Podłoga niestety zarwana jak również dach i strop. wszystkie okna do wymiany. Brak podłączenia kanalizacyjnego instalacja elektryczna na pewno do wymiany. Dom jest cały uzbrojony. Dom jest nie zamieszkały od 4 lat. na jednej ścianie z powodu ze lała sie na nią woda wychodzi grzyb. Dom ma ok 100 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toudek 09.05.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Roboty na pewno więcej przy remoncie i jeżeli strop i dach zarwane to pewnie i bardziej kosztowne. Pytanie czy ten budynek Ci odpowiada (układ pomieszczeń itd.) jeśli tak to można o tym pomyśleć. Ja się podjąłem takiego remontu ale ja dużo robię sam, w przypadku wynajmowania firm do wszystkiego to się to raczej nie opłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 09.05.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Pytanie ile będzie cię kosztowała pusta działka a ile ów dom. Bo domyślam się, że w jakiś sposób "go masz". Kompromisowym rozwiązaniem może być wyburzenie do fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klio77 09.05.2010 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Jest to mój dom na dzialce 1ha. Chodzi mi bardziej oto czy jak zacznę go remontować naprawie dach strop i ocieple go to czy ściany nie zaczną się sypać i czy nie wyjdzie grzyb gdy zacznę go ocieplać. I czy nie bedzie on jedną wielką skarbonką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.05.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Czyli reasumując masz cztery ściany , z czego jedna jest zawilgocona? tak?Dachu brak, stropu brak. Czy dom jest podpiwniczony, czy wiesz w jakim stanie jest fundament? chcesz popatrzeć co moze Cię czekać jeśli zdecydujesz się na remont? - zapraszam do mojego dziennika, osobiście poznasz wielką skarbonke bez dna.I nie mam na celu Cie straszyć, chodzi tylko o to by unaocznić jak to może być, mnie nikt nie ostrzegł...a szkoda, bardzo szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 10.05.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Jest to mój dom na dzialce 1ha. Chodzi mi bardziej oto czy jak zacznę go remontować naprawie dach strop i ocieple go to czy ściany nie zaczną się sypać i czy nie wyjdzie grzyb gdy zacznę go ocieplać. I czy nie bedzie on jedną wielką skarbonką Remont generalny jest Skoro dom jest twój, to wcześniej czy później będziesz musiał go rozebrać. Skoro jest to więc koszt nieunikniony, to warto rozważyć do się da z niego odzyskać - piwnicę i fundamenty. Ściany zdecydowanie lepiej postawić od nowa - choćby z uwagi na dobre wykonanie izolacji poziomej i ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klio77 18.06.2010 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 dach w domu jest lecz jest niestety dziurawy strop prowdopodobnie wykonany byl z suporeksu przecieka dach i strop zwilgocona sciana to sciana dzialowa dom jest podpiwniczony kwestia tylko w jakim stanie sa fundamety. dach i strop beda napweno do wymiany jesli cos pytanie tylko czy warto go remontowac. bo chyba koszt budowy czterech scian nie jest taki duzy a w tym domu tylko moze to jerst dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts