kaalinkaa 09.05.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam serdecznie i zapraszam do komentarzy i pytań dotyczących naszej budowy Pozdrawiam A to link do naszego dziennika budowy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160348-ODYSEUSZ-czyli-droga-do-naszej-Itaki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leony 16.05.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam Z jakiej pracowni macie projekt ? Bardzo mi sie podoba pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaalinkaa 17.05.2010 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Hej Projekt zamówiliśmy z pracowni Domus http://domus.wroc.pl/ dlatego, że wprowadzaliśmy kilka zmian i chcieliśmy żeby projektant który to projektował je zrobił. Ale projekt można znaleźć też na innych stronach. Zastanawialiśmy się jeszcze nad kaeną ale ze względu na gabaryty u nas odpadła. Mam nadzieję, że chociaż troszkę pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 11.06.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Witam, czy macie już jakiś kosztorys? Ile będzie kosztował ten ładny domek? Chodzi mi o stan do zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaalinkaa 12.06.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 (edytowane) Mamy kosztorys z pracowni projektowej, która projektowała dom i wynosi on 400 tyś http://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/tmp/mdleje.gif Mamy nadzieję, że nie przekroczymy a nawet, że uda się trochę taniej. Ale czas pokaże na ile nam to wyjdzie Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to bez mebli, jakby co wstawimy stare a potem się wymieni Edytowane 12 Czerwca 2010 przez *kaalinkaa* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 12.06.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Kalinka, dzięki za komentarz ja też bedę podglądał co u Ciebie się dzieję Ja planuję na swój wedać nie więcej jak 350 000, ale to chyba będzie mało możliwe.... Jak narazie czekam na PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaalinkaa 14.06.2010 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 No to trzymam kciuki żebyś za długo nie musiał czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 17.06.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Jutro, czyli w piątek idę złożyć wnioski do banków w Open Finance. Zgromadziłem już wszystkie potrzebne papierki, czy wszystkie to pewnie się okaże, bo już czytałem na forach jak to po złożeniu wniosku Banki co kilka dni wołają o doniesienie następnych Liczę że za miesiąc już coś się z tego wykluje A jak było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaalinkaa 24.06.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 To fakt, banki co chwila wołają nowych zaświadczeń dlatego u nas sytuacja się trochę skomplikowała i nie dostaliśmy kredytu. Nie oznacza to jednak, że nie będziemy się budować . Kredyt weźmiemy troszkę później jak będziemy mieć już zdolność (kończę właśnie wychowawczy i wracam do pracy). Mam nadzieję, że u Was decyzja będzie szybciej niż u nas i oczywiście pozytywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 24.06.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Tak *kaalinkaa* PnB już jest z czego się bardzo cieszę, ale teraz to chyba najbardziej przełomowy moment, KREDYT, jeżeli go nie dostanę to nie zacznę z budową w tym rokuWłaśnie przeczytałem info od Ciebie, czekałaś miesiąc i odmowa, jak myślisz dlaczego? Ja trochę się obawiam BIK-u, ale zobaczymy, na razie cisza.. w poniedziałek będę dzwonił, może coś się dowiem. A Ty atakujesz inny bank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 24.06.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 witam przykro mi z powodu kredytu, całe szczęście macie plan B jak długo czekaliście na przyłącze prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaalinkaa 24.06.2010 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 My spodziewaliśmy się, ze będzie odmowa jeśli nie przejdzie moje zaświadczenie o zarobkach. Obecnie do końca lipca jestem po prostu na wychowawczym i nie mam dochodu. Więc daliśmy im zaświadczenia za 12 msc i kredyt przeszedł Warszawę, Kraków i nawet w końcu okazało się, że analityka (choć musiałam nowe zaświadczenie przynieść z 3 msc) też przeszedł ale odrzucił nas naczelnik. Jak kazali donieść nam zaświadczenie z 3 msc to my już wiedzieliśmy, że odpadamy tylko zamiast dać nam odpowiedź szybko tak albo nie to oni zwlekali jeszcze prawie 2 tyg. Strasznie długo, miałam wrażenie że nie zależy im na kliencie. Nie możemy iść do innego banku bo mamy już w tym kredyt na działkę a jest na bardzo dobrych warunkach i nie opłaca się go wcześniej spłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaalinkaa 25.06.2010 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 witam przykro mi z powodu kredytu, całe szczęście macie plan B jak długo czekaliście na przyłącze prądu? Witaj Cały czas czekamy, skrzynkę już mamy ale prądu jeszcze nie (to już około miesiąca trwa). Elektryk obiecuje, że już na dniach po czym nie odbiera od nas telefonów. Cóż więcej na nas nie zarobi, na pewno nie będzie nam robił prądu, nie lubię niesłownych ludzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 25.06.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 ale to jest juz skrzynka docelowa czy na prąd budowlany. Pytam bo my musimy postawić na budowlany a jak byłam u naszego operatora to powiedzieli, że tą docelową to tak za ok 9 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaalinkaa 26.06.2010 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 To jest skrzynka na prąd docelowy ale na prąd budowlany (ten tzw. uziom) też już mamy tylko stoi troszkę dalej i być może nie ma go na zdjęciu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 03.07.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 a co tu taka cisza? nic się nie dzieje na budowie. Wiem, że co prawdę sprawa kredytu nie jest już taka pilna ale może tam spróbujecie: http://www.bph.pl/pl/klienci_indywidualni/kredyty/kredyty_hipoteczne/pakiet to jest jakaś specjalna oferta dla młodych rodziców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaalinkaa 04.07.2010 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 A no niestety cisza... Budowlańcy nie wchodzą bo nie ma nadal prądu, wrrrr jak ja dorwę tego elektryka to mu coś zrobię normalnie.... Dzięki za linka zaraz zobaczę co tam dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 17.07.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 no gratuluję rozpoczęcia budowy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaalinkaa 18.07.2010 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Ach dziękuję już myślałam, że nigdy nie zaczniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 18.07.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 to tak jak my ale liczę, że teraz to już do przodu bardzo ładnie wyglądasz na tym zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts