TomekM 29.04.2002 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 Witam,Jestem zdecydowany na założenie rolet zewnętrznych ale mam pytanie - co sądzicie o RKS-ach czyli roletach chowanych w nadprożu?Czy przypadkiem nie wlatuje tamtędy zimne powietrze do domu?Bardzo proszę o wasze opinie.PS.Nie pytam tu o zalety / wady samych rolet - te znam i rolety będę zakładał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 29.04.2002 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 A co się dzieje w przypadku kiedy coś się zepsuje??? Jak się do tego dobrać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 29.04.2002 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 Ja wybralem system kase montowanych od strony zewnetrznej pod nadprozem we wnece okiennej. Od srodka ocieple towelna mineralna i nie bedzie tamtedu uciekalo cieplo.Do tego w razie awarii itp otwór rewizyjny jest dostepny odzewnatrz. jt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 30.04.2002 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Jak się zepsuje, to jest klapa rewizyjna (w każdym z systemów rolet). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 30.04.2002 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 OKAle sprawdz wpierw jaki jest do niej dostep.W systemie GKUP ktory zaloze u siebie. Klaparewizyjna dostepna jest z zewnatrz, wiec ew.serwis nie bedzie rujnowal wnetrza domu.W systemie RKS klapa rewizyjna jest od wewnatrzi zeby ja otworzyc musisz "wybebeszyc" nadprozeod wnetrza domu. jt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 02.05.2002 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2002 Cypel ale podobnie moze postąpić złodziej wyjmie spokojnie całą rolete a więc uważam że lepiej od środka. U siebie założyłem RKS z rewizją od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 02.05.2002 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2002 Gdzieś już o tym pisałem, warto poszukać. System RKS jest najdroższy, lecz ma parę plusów: - pozwala inwestycję w rolety rozłożyć w czasie - pozwala na zastosowanie dowolnego pancerza - prowadnice do rolet są przykręcone do ramy okna z boków i razem z oknem osadzone i otynkowane, a przez to trudniejsze do wyważenia - ze ściany na zewnątrz nic nie wystaje i nie rdzewieje Poza najwyższą ceną, minusem jest dość mizerny współczynnik k całości kasety. Co do klapy rewizyjnej: znam takich, którzy zamiast porządnego i kompletnego systemu stosują erzace w postaci płyty g/k, płyty wiórowej itp. Wtedy rzeczywiście otwarcie kasety wiąże się z demolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts