izyrider66 09.05.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 (edytowane) Witam,Przymierzam się do zakupu szklanej kabiny prysznicowej 80 x 80, która będzie użytkowana w małej łazience (będzie w niej ciasno). Mam już upatrzony model (Ronal Pur lub Ronal Pur Light), z tym że pojawiły się wątpliwości co do grubości szkła hartowanego z którego będzie wykonana. Było by to 6 mm przy tańszej wersji lub 8 mm przy droższej. Czy różnica 2 mm w grugości szkła będzie mieć jakieś znaczenie w codziennym użytkowaniu, chodzi mi tu głównie o wytrzymałość na przypadkowe obicia, które w małej łazience mogą mieć miejsce, i ogólnie jak wyglada żywotność takich kabin. Za wszelkie wskazówki i podpowiedzi będę b.wdzięczny. Pzdr Edytowane 10 Maja 2010 przez izyrider66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izyrider66 10.05.2010 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Podbijam temat, może ktoś jednak miał jakiekolwiek doświadczenia w tej dziedzinie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 11.05.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Ja mam 2 pary takich drzwi http://www.sanswiss.pl/index.php?p=kabiny2&typ_drzwi=6&rodzaj=1&typ_kabiny=96 Jedne sa 90x90, a drugie 100x100. I tutaj w specyfikacji jest szklo hartowane 3 mm. U mnie sprawuje sie bez zadnych problemow. Nie mam w ogole obaw o to, ze sie zbije czy porysuje. Wygladaja bardzo solidnie i takie sa w codziennym uztkowaniu. A w Twoim modelu jest 6 lub 8 mm, wiec czym tu sie martwic? Mysle, ze roznicy nie zauwazysz. pozdro,mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaczus 06.05.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Grubość szkła ma znaczenie w wypadku ceny kabiny - jedno i drugie tlucze się jednakowo ( szkło hartowane) jest czułe na rantach .Najlepiej zabezpieczone są kabiny w stelażach aluminiowych. Oszczędności producenta i trędy estetyczne sprawiaja że producenci stawiaja tylko na same szkła zabezpieczone tylko uszczelkami.Nie bez znaczenia jest też higiena - łatwość mycia kabiny - mniej zakamarków dla koloni bakteri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts