analogman 10.05.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witam Męczę się z płytą gazową Mastercook sterowaną z piekarnika. Po zamontowaniu płyty w blacie trzeba przykręcić łączniki do kurków w płycie, wyregulować i wsunąć w pokrętła kurków w piekarniku. Nie mam tylko pojęcia jak to zrobić skoro piekarnik po wsunięciu zasłania te przeguby. Monter gazownik radośnie oświadczył, że trzeba zdemontować całą płytę przednią piekarnika, podłączyć, wyregulować i założyć, ale nie wziął pod uwagę, że front piekarnika jest mocowany od środka. Może mi ktoś wyjaśnić zasadę podłączenia tych łączników? W razie czego mogę zrobić zdjęcia albo dać rysunek żeby dokładniej wyjaśnić o co mi chodzi. Liczę na szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 10.05.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 caly dowcip polega na tym ze nalezy piekarnik czesciowo wysunac i podniesc plyte zeby byly widoczne prowadnice i powoli przesuwac piekarnik zeby dopasowac prowadnice do siebie. jesli tego nie robiles to musisz uzbroic sie w cierpliwosc i cwiczyc podlaczenie za kolejnym razem na pewno sie udajesli masz inny system to wrzuc fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
analogman 13.05.2010 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Trzech gazowników się poddało, zacząłem sam kombinować i:Najpierw montuje się płytę - podklejamy uszczelkę, podłączamy gaz, prąd i przykręcamy do blatu.Przykręcamy pół łącznika do kurków w płycie, a drugie pół do pokręteł w piekarniku i wsuwamy piekarnik.Nasadzamy "prowadnicę" na prowadnik (nie skręcając śrubki z boku) i wsuwamy piekarnik do końca.I już!Mylące są te boczne śrubki - trzeba je odkręcić i nie skręcać - inaczej nie będzie się dało wcisnąć kurka.Wiem, że to porada jak dla ograniczonych, ale męczyliśmy się z tym cały dzień.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts