kaperek 10.05.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 witam poszukuje wszelkich porad jak moge zbudowac drewniany domek dla dziecka ( jak i co po kolei robic i co potrzebuje). za wszelka pomoc dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.05.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Chcesz dziecko tam trzymać? . Trochę za mało napisałeś. Do czego ten domek, jaki duży, na czym ma stać itd. Wpisz w googlu "place zabaw" i cos tam wybierz. Jak już będziesz wiedział co to ma być to pomogę z konstrukcją.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 01.07.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Perm - aniele Ja też chcę taki domek Taki ładny - amerykański!!! Będę wdzięczna za pomoc - i instrukcję dla kobiet , wersja dla blondynek http://img156.imageshack.us/img156/2197/10533hutshipkornel.jpg http://img20.allegroimg.pl/photos/400x300/11/00/22/97/1100229737 http://img20.allegroimg.pl/photos/400x300/11/00/22/85/1100228562 Ładne? Truuuudne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 05.07.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 trudnosc praktycznie zadna jak i dlugotrwalosc maks 3 lata chyba ze zastosujemy solidniejsze materjalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamil 16.07.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Dwa pierwsze sa wykonane przez Polska firme, niestety nie znam ich nazwy. Co do innych, to mysle ze jakis domowy majsterkowicz da rade sam zrobic jakis prosty domek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 01.08.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 trudnosc praktycznie zadna jak i dlugotrwalosc maks 3 lata chyba ze zastosujemy solidniejsze materjalu solidniejsze niż co??? niż drewno?? nie bardzo rozumiem twoją wypowiedź .... Poza tym skoro trudność żadna to wrzuć plan - blondynka tak ładnie prosiła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 01.08.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) solidniejsze niż co??? niż drewno?? nie bardzo rozumiem twoją wypowiedź adi_ miał pewnie na myśli dobre zabezpieczenie drewna (szczególnie tych podpór zakopanych w ziemi). Z całym szacunkiem dla pań (także i brunetek), nie jest to dla was robota, bo chodzi o BEZPIECZEŃSTWO waszych maluchów. Taką niby "zabawkę" też trzeba wykonać profesjonalnie. Szczególnie chodzi o połączenia (rodzaj, długość wkrętów lub gwoździ, miejsce ich ulokowania, i t.d., i t.p.). Do wykonania (aby trwało to 2-3 dni, a nie kwartał) potrzebny też jest profesjonalny sprzęt. Do jednej pracy nie warto go kupować. A poza tym "plan" też trzeba narysować, a to kosztuje trochę pracy. Po co "wyważać" otwarte drzwi, jeśli już ktoś to wcześniej wykonał? Pozdrawiam Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez Konto usunięte_12* poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 01.08.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Ale mnie właśnie chodzi o to, żeby nie wyważać otwartych drzwi - skoro ktoś już ma narysowany "plan", to może się podzieli ... Często panie są "mózgami" pewnych przedsięwzięć domowo-ogrodowych ... Na zasadzie: "popatrz kochanie - materiał kupiony, plan rozrysowany ... wystarczy, że poskładasz ..." ;) Poza tym niektóre panie naprawdę nieźle sobie radzą z "męskimi" pracami ... A co do wkrętów, gwoździ i śrub, to uwierz mi, że niejedna pani wie więcej niż jej pan ... Podział ról na "męską" i "żeńską" jakby już nie jest tak oczywisty jak w pokoleniu naszych rodziców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 01.08.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) Ale mnie właśnie chodzi o to, żeby nie wyważać otwartych drzwi - skoro ktoś już ma narysowany "plan", to może się podzieli ... Ostatnio w telewizji Marek Kondrat przekonuje nas, że "To mamy za darmo, co zrobimy sami". Trudno odmówić mu racji. A więc jeszcze... i ten "plan" Wtedy możemy wykonać to, co dokładnie odpowiada naszym gustom i marzeniom. Ja tę "maksymę" dawno wziąłem sobie do serca i mam już narysowane (w wolnych chwilach) projekty: drewutni, altany i daszku nad studnią. Pod drewutnią już wylany fundament o kształcie przewietrzającym drewno (mój "wynalazek"). W przyszłym tygodniu zabieram się za samą drewutnię. Pozdrawiam Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 01.08.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Czyli potwierdziłeś świętą zasadę - jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze ... A nie o to, że kobieta sobie nie poradzi ... No cóż - powiedzmy, że do pewnego stopnia cię rozumiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 01.08.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) Przecież chyba znajdzie się jakiś "majsterek'" w najbliższym otoczeniu, który poda pomocną dłoń(?) Na odległość, to taka bezpośrednia pomoc jest ...raczej trudna:( Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 01.08.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Przecież chyba znajdzie się jakiś "majsterek'" w najbliższym otoczeniu, który poda pomocną dłoń(?) Na odległość, to taka bezpośrednia pomoc jest ...raczej trudna:( Ale ja napisałam wprost, że nie o dłoń mi chodzi tylko o plan - nie wykręcaj kota ogonem ... Już wiem, że planów "po darmosze" nie oddasz - dalsza dyskusja będzie mocno Proponuję ją zakończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 01.08.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) Ale ja napisałam wprost, że nie o dłoń mi chodzi tylko o plan - nie wykręcaj kota ogonem ... Już wiem, że planów "po darmosze" nie oddasz - dalsza dyskusja będzie mocno Proponuję ją zakończyć. Ta "dłoń", to oczywiście była przenośnia (czy tak trudno było zrozumieć z moich słów?) Nigdzie nie pisałem, że MAM "plan" na domek dla dzieci. Musiałbym go wykonać. A wykonać bym mógł dla kogoś, kogo znam i kogo rzeczywiście nie stać na zapłatę. Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez Konto usunięte_12* poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 01.08.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) o ja nie mogę - przecież napisałam: skoro już ktoś ma narysowany plan, to może się podzieli Przepraszam założyciela wątku za OT - wyłączam subskrypcję i już tu nie rozglądam. Pa, pa. edit: wróciłam jednak, żeby podać linki do wątków, gdzie nie trzeba być "samotną matką z nauczycielska pensją" (to cytat mojego rozmówcy, który został usunięty przez autora... Zauważyłam, że jak tylko powiedziałam "pa, pa" to praktycznie cały swój poprzedni wpis zmienił - ciekawe dlaczego??? Zorientował się, że za bardzo "pojechał"???) żeby uzyskać informacje o domkach na drzewie: link 1 link 2 link 3 link 4 link 5 link 6 link 7 Swoja drogą - prośba do redakcji - może w ramach porządków na forum jakoś te wątki połączyć??? Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez Anulek2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 01.08.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) wyłączam subskrypcję i już tu nie rozglądam. Pa, pa. I całe szczęście... Ja też przepraszam założycielkę tego wątku (boratom) Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.08.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Z całym szacunkiem dla pań (także i brunetek), nie jest to dla was robota, bo chodzi o BEZPIECZEŃSTWO waszych maluchów. Taką niby "zabawkę" też trzeba wykonać profesjonalnie. Szczególnie chodzi o połączenia (rodzaj, długość wkrętów lub gwoździ, miejsce ich ulokowania, i t.d., i t.p. Seksista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 01.08.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Seksista. Jest takie powiedzonko - co ma piernik do wiatraka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 01.08.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Zorientował się, że za bardzo "pojechał"??? Nie, nie "pojechałem" droga pani. Nie wypieram się swoich słów. Skróciłem tylko swój tekst, aby się zanadto nie rozpisywać Ot, i wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.08.2010 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Jest takie powiedzonko - co ma piernik do wiatraka? Nie rozumiesz znaczenia użytego przeze mnie słowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 02.08.2010 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Nie rozumiesz znaczenia użytego przeze mnie słowa? Nie rozumiem, po co ten epitet. Nawiązałem żartobliwie do sformułowania o "wersji dla blondynek" użytego przez samą inicjatorkę tematu (boratom). Najpierw przeczytaj zwązane z tematem wpisy, zanim "użądlisz" ! Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez Konto usunięte_12* poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts