rafal2681 10.05.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witam wszystkich posiadam budynek gospodarczy przylegający do mojego domu i chciałbym go przeskształcic na mieszkalny- budynek posiada pozwolenie na budowę został w latach 70-tych wybudowany , moje pytanie jest takie .... wiec co mnie czeka ? jaka procedura ? jakie koszty tego przekształcenia będą w przybliżeniu? czy może już to robił ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.05.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Jeżeli nie będzie przebudowy należy wykonać projekt zmiany sposobu użytkowania i zgłosić do urzędu. Jeśli nie będzie sprzeciwu do 30 dni - można ruszać z pracami.Jeśli jakakolwiek przebudowa to projekt przebudowy i zmiany sposobu użytkowania budynku. Z projektem należy wystąpić o pozwolenie na budowę. Dalej procedura jak przy normalnej budowie.Jeśli jakakolwiek rozbudowa i zmiana zagospodarowania terenu - wcześniej trzeba wystąpić o wypis z planu miejscowego lub Warunki Zabudowy i projekt dopasować do warunków tam ujętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal2681 11.05.2010 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witam Dziękuję za szybką odpowiedz, ale chciałem dopytac jakie koszty są związane z przekształceniem takiego budynku....(nie będzie zmian konstrukcyjnych)Myślę że to nie będą takie same koszty jak budowy nowego domu. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.05.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Nikt na forum Ci nie odpowie na takie pytanie nie znając stanu technicznego tego budynku i zakresu prac jakie chcesz przeprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal2681 11.05.2010 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Mnie tylko chodziło o stronę papierkowa , projekt itd..... w przybliżeniu koszt ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.05.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Z Twojej wypowiedzi nie wynikało, że pytasz o sam koszt dokumentacji.Porównujesz do kosztu budowy nowego domu a nie projektu nowego domu.A cena dokumentacji może się znacznie różnić w zależności od zakresu projektu, ilości i jakości planowanych zmian, stanu technicznego budynku, położenia geograficznego, wykształcenia projektanta itd... maksymalnie kilka tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal2681 12.05.2010 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts