Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

To jednak nie byl blad pilota . A jesli nie pilota to czyj byl ten blad ?

barakuda1

Recommended Posts

-

Dzis rodziny zalogi wystosowaly list zeby nie obciazac z gory wina zalogi samolotu , w tym

majora Arkadiusza Protasiuka pilota wojskowego pierwszej klasy.

To po nizej pasa dzien po zdarzeniu oglaszac w telewizji i prasie ze byl to blad pilota.

-

* Znamienny byl brak przedstawicieli administracji rzadowej na pogrzebie majora * .

Skad rzad wie, co bylo przyczyna katastrofy jak jeszcze wciaz trw sledztwo ....noz sie w

kieszeni otwiera - rzad profesjonalistuuf od siedmiu bolesci .

Najpierw rzad odmawial prezydentowi prawa do nowoczesnej maszyny albo lizingowania samolotu Lotu a teraz wina obciaza pilota.

-

-

Edytowane przez barakuda1

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

-

Skad rzad wie, co bylo przyczyna katastrofy jak jeszcze wciaz trw sledztwo ....noz sie w

Najpierw rzad odmawial prezydentowi prawa do nowoczesnej maszyna albo lizingowania samolotu Lotu a teraz wina obciaza pilota.

-

bo to jest rząd zdrady narodowej. oddał za bezcen w obce ręce majątek narodowy , a teraz prowadzi politykę eksterminacji narodu -

poczynając od jego elit. Potomkowie wehrmachtu, z tytułami szlacheckimi zakupionymi na bazarze - od ruskich.

Biada nam. Podobno jedzą małe dzieci na śniadanie.

bo to jest rząd zdrady narodowej. oddał za bezcen w obce ręce majątek narodowy , a teraz prowadzi politykę eksterminacji narodu -

poczynając od jego elit. Potomkowie wehrmachtu, z tytułami szlacheckimi zakupionymi na bazarze - od ruskich.

Biada nam. Podobno jedzą małe dzieci na śniadanie.

gwoli usprawiedliwienia powiem, że ponoć dzieci same przychodzą i proszą żeby je zjeść..... :D

-

Dzis rodziny zalogi wystosowaly list zeby nie obciazac z gory wina zalogi samolotu , w tym

majora Arkadiusza Protasiuka pilota wojskowego pierwszej klasy.

To po nizej pasa dzien po zdarzeniu oglaszac w telewizji i prasie ze byl to blad pilota.

-

* Znamienny byl brak przedstawicieli administracji rzadowej na pogrzebie majora * .

Najpierw rzad odmawial prezydentowi prawa do nowoczesnej maszyna albo lizingowania samolotu Lotu a teraz wina obciaza pilota.

-

-

A co mają powiedzieć? Wiadomo już że z samolotem było wszystko w porządku, nie było bomby i podobnych. Lepiej napisać że prezydent był uparty i koniecznie musiał wylądować bo mu się spieszyło? Że jego bezmyślność kosztowała życie tylu ludzi? Że pilot uległ presji? Że nie chciał by potem "obiektywny" prezydent sugerował że pilot jest tchórzem? Już wiadomo że innych opcji praktycznie nie ma.

A co mają powiedzieć? Wiadomo już że z samolotem było wszystko w porządku, nie było bomby i podobnych. Lepiej napisać że prezydent był uparty i koniecznie musiał wylądować bo mu się spieszyło? Że jego bezmyślność kosztowała życie tylu ludzi? Że pilot uległ presji? Że nie chciał by potem "obiektywny" prezydent sugerował że pilot jest tchórzem? Już wiadomo że innych opcji praktycznie nie ma.

Tak, i pilot wolal ulec presji niz ocalic zycie, jasne.

Tak, i pilot wolal ulec presji niz ocalic zycie, jasne.

Ja tego nie napisałem. Nie wiem skąd taki wniosek. Podjął ryzyko do którego nie miał prawa niezależnie od okoliczności. Może chęć pokazania się, spełnienia oczekiwań innych, może błędne informacje. Być może też czynniki na które nikt z załogi nie miał wpływu (choć nic na to nie wskazuje). Ja nie zgadzam się z twierdzeniem że to na pewno nie pilot winien. Wg informacj którymi dysponujemy (ograniczonymi siłą rzeczy) pilot nie powinien lądować. Próbował więc wziął na siebie odpowiedzialność. Jedyne co może go usprawiedliwić to ta ewentualność że nie miał innego wyjścia albo został wprowadzony w błąd.

Ja tego nie napisałem. Nie wiem skąd taki wniosek. Podjął ryzyko do którego nie miał prawa niezależnie od okoliczności. Może chęć pokazania się, spełnienia oczekiwań innych, może błędne informacje. Być może też czynniki na które nikt z załogi nie miał wpływu (choć nic na to nie wskazuje). Ja nie zgadzam się z twierdzeniem że to na pewno nie pilot winien. Wg informacj którymi dysponujemy (ograniczonymi siłą rzeczy) pilot nie powinien lądować. Próbował więc wziął na siebie odpowiedzialność. Jedyne co może go usprawiedliwić to ta ewentualność że nie miał innego wyjścia albo został wprowadzony w błąd.

Moze cos zle zrozumialam z Twojego posta. Niestety ja tez uwazam, ze to byl blad pilota. Mogla to byc tez chec wykazania sie przed dowodca wojsk powietrznych, a mogla byc tez zbytnia wiara we wlasne umiejetnosci ( w kontekscie ostrzezen z Jaka - na zasadzie - oni wyladowali, a byli mniej doswiadczonymi pilotami, to ja nie wyladuje).

Już przed katastrofą sytuacja w jednostce odpowiedzialnej za wożenie VIP-ów była dramatyczna. Służyło tam ledwie trzech pilotów wyszkolonych na dowódcę Tu -154 (jeden z nich egzamin zdał dopiero w zeszłym roku). Z drugimi pilotami było jeszcze gorzej. Być może ktoś z załogi popełnił błąd pod Smoleńskiem, ale znacznie poważniejsze błędy popełniono wcześniej - stwierdza "Rzeczpospolita".

Z komisji może nikt, ale niektórzy już Go skazali (głównie internauci). Bardzo współczuję rodzinie, bo nie ma lekko.

Z drugiej strony bardzo mnie dziwi, że przy swej słowiańskiej mentalności niedowiarków i spiskowców, niektórzy (ci sami niektórzy) tak lekko sprawę traktują.

-

Przyczyn katastrofy moze byc wiele .

Nikt nie krzyczy o bledzie pilota i nie wskazuje na zaloge jako winnych np w tej katastrofie ktora zdazyla sie w zeszlym tygodniu w Afryce.

A przeciez maszyna byla znacznie lepsza od tej ktora lecial prezydent Polski.

-

Dzien po czy nawet tydzien po to troche za wczesnie zeby autorytatywnie stwierdzic , ze to byl blad pilota.

Edytowane przez barakuda1

-

Przyczyn katastrofy moze byc wiele .

Nikt nie krzyczy o bledzie pilota i nie wskazuje na zaloge jako winnych np w tej katastrofie ktora zdazyla sie w zeszlym tygodniu w Afryce.

A przeciez maszyna byla znacznie lepsza od tej ktora lecial prezydent Polski.

-

Dzien po czy nawet tydzien po to troche za wczesnie zeby autorytatywnie stwierdzic , ze to byl blad pilota.

Ale ty już wiesz bo założyłaś temat: "To jednak nie byl blad pilota . A jesli nie pilota to czyj byl ten blad ?". Zamiast zostawić w spokoju to co może być dla wielu bolesne naknociłaś tematów związanych z katastrofą tylko po to by coś tam udowadniać.