michal_ku 11.05.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witam,w niedalekiej przyszłości mam zamiar zabrać się za remont domu. Pierwszą i chyba najważniejszą sprawą będzie wymiana stropu. w tej chwili jest belek. podłoga na pietrze skrzypi i sie ugina. Boję się że kiedyś mogę być nie proszonym gościem na parterze. ale do sedna. czy ktoś juz kiedyś przeprowadzał podobną operację? jak sie do tego zabrać? wymienić z powrotem na belki czy już zrobić z keramzytu czy innych wynalazków. Będę wdzięczny za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 11.05.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Robiłem kiedyś taką operację - strop został zerwany i położony nowy (Teriva). Wyszło po prostu taniej niż nowy strop drewniany. Jeszcze lepszym systemem do tego jest Rector. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toudek 11.05.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Robiłem kiedyś taką operację - strop został zerwany i położony nowy (Teriva). Wyszło po prostu taniej niż nowy strop drewniany. Jeszcze lepszym systemem do tego jest Rector. A da się to zrobić bez demontażu dachu czy raczej jest to niemożliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_ku 11.05.2010 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Robiłem kiedyś taką operację - strop został zerwany i położony nowy (Teriva). Wyszło po prostu taniej niż nowy strop drewniany. Jeszcze lepszym systemem do tego jest Rector. a jak zostało to zrobione? belka po belce? czy wszystkie na raz? jeżeli to nie problem to prosiłbym o sposób wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.05.2010 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 A da się to zrobić bez demontażu dachu czy raczej jest to niemożliwe? Będzie ciężko z dachem , ale zależy to od konstrukcji więźby i układu ścian nośnych. Może jakieś zdjęcia. a jak zostało to zrobione? belka po belce? czy wszystkie na raz? jeżeli to nie problem to prosiłbym o sposób wymiany. Generalnie to można pomieszczeniami. Rozebrać stary strop w pomieszczeniu i wykonac nowy . Zalewanie można w całości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rector 30.06.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Polecam system RECTOR. Sprawdzony i bardzo wytrzymały. Łatwy i szybki w montażu. Oparty jest na belkach betonowych sprężonych o długości nawet do 10 m. Wystarczy zrobić w istniejącej ścianie gniazda pod belki a wieniec zrobić cofnięty na belkach. Można też zrobić strop bez podpór montażowych do 5,6 m. Edytowane 30 Czerwca 2015 przez finlandia Link reklamowy niezgodny z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts