Oknosalon 13.05.2010 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 finlandia: Mam prośbę. Wpierw przeczytaj, potem się do tego odnoś. Nie pisałem nic o żadnej "międzywarstwie pomiędzy gruntem a lakierem nawierzchniowym". Pisałem o warstwie ochronnej przed UV. Ale OK, dla niektórych niech to będzie to samo. Tak lepiej, przynajmniej dla mnie Traktowanie drewna to jedno, a całość oferty to drugie. Znajdę z łatwością ok. 10 punktów, poza techniką pokrywania drewna, w których po prostu nie odszukasz mi odpowiedników polskich. Niemniej nie o to chodzi. Faktem jest, że należy gonić za jakościąi uczyć się od lepszych a nie poprawiać sobie humor pustymi stwierdzeniami typu "ja też to mam" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.05.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Ale ja napisałem o tej międzywarstwie którą znam z naszej rodzimej technologii. I pytałem jak się do tego odnosi Twoja wiedza. Czy może to być uzne za warstwę czy nie? Bo z Twojego opisu odczytałem jedyną słuszną receptę, którą przytoczyłeś. Ja dla odmiany powiem Ci że nie słyszałem o warstwie zabezpieczającej przed UV. Ale ja nie znam wszystkich technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oknosalon 13.05.2010 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Też nie znam wszystkich technologii, nikt ich nie zna. Niemniej myślę, że nikt z czytelników forum nie jest zainteresowany moją wiedzą. Maturę już mam za sobą Piszmy o oknach Panowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 13.05.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Też nie znam wszystkich technologii, nikt ich nie zna. Niemniej myślę, że nikt z czytelników forum nie jest zainteresowany moją wiedzą. Maturę już mam za sobą Piszmy o oknach Panowie... Cały czas piszemy o oknach. A ty po raz kolejny unikasz odpowiedzi. Czyżby braki w wiedzy o produkcie, który sprzedajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steinwaysons 24.10.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Obserwuję całą dyskusję i brak tu konkretów -faktów ,za to dużo przepychanki i gierek słownych. Nie umniejszając nikomu przypomina to trochę piaskownicę i zabawę resorakami.Ja na dodatek też nie podam konkretów{ nazw] ale mam takie doświadczenia ,że nawet w blokach niemieckich w Duesseldorf w którym mieszkałem jakiś czas po zamknięciu okna robiła się absolutna cisza mimo tego, że przed blokiem przebiegała dwupasmówka.Podejrzewam ,że nie było to okna z najwyższej półki tylko raczej jakaś szablonowa produkcja .Z innych moich doświadczeń wiem ,że Polacy często kupują w Niemczech całe linie produkcyjne do produkcji okien ,które w Niemczech są już "stare" a w Polsce mówi się o nich "nowość".Bez urazy to są fakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 24.10.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 ....Z innych moich doświadczeń wiem ,że Polacy często kupują w Niemczech całe linie produkcyjne do produkcji okien ,które w Niemczech są już "stare" a w Polsce mówi się o nich "nowość".Bez urazy to są fakty. takie BYŁY fakty - masz sprzed 8-10 lat info. Na dzień dzisiejszy większość polskich fabryk okien ma najnowocześniejsze linie takich firm jak Fimtec, Urban do produkcji okien plastikowych czy drewnianych Weinig. Dodatkowo łapią o wiele lepszą WYDAJNOŚĆ niż koledzy po fachu zza Odry Nawiasem mówiąc to mocno przydaje sie dofinansowanie z Bruxelli w tym temacie. Osobiście audytowałem kiedys sporą fabrykę okien we Włoszech i kolejną we Francji w temacie dostaw szkła - żenada jakościowa ich wyrobów. Nikt w Polsce takich okien by nie kupił !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts