pchlistosc 11.05.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 witam uklad deske trojwarstwowa na pierwszym pietrze.podloze to strop kleina (lukowy) na to sa dane krawedziaki drewniane pod spod welna mineralna a na wierzch przykrecone plyty OSB 22 mm.No i wlasnie dawac teraz folie a nastepnie podklad pod deski czy wystarczy sam podklad?spotkalem kilka opinii i nie moge sie zdecydowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 12.05.2010 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 witam uklad deske trojwarstwowa na pierwszym pietrze. podloze to strop kleina (lukowy) na to sa dane krawedziaki drewniane pod spod welna mineralna a na wierzch przykrecone plyty OSB 22 mm. No i wlasnie dawac teraz folie a nastepnie podklad pod deski czy wystarczy sam podklad? spotkalem kilka opinii i nie moge sie zdecydowac? hmm. ciężki temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 13.05.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 hmm. ciężki temat dziękujemy za wyczerpujacą odpowiedź. Ja bym deskę trójwarstwową przykleił do tych płyt OSB. Po co ci tam folia? Gdyby podłoga była nad wilgotną piwnicą to można się zastanawiać, ale w Twojej sytuacji nie widzę żadnego uzasadnienia dla foli. Jak to skleisz deska wzmocni płytę OSB. O klej zapytaj w sklepie. Ja kleiłem parkiet do płyty OSB, bo miałem marną wylewkę (komunistyczne bloki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 13.05.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 teraz to nie ja właśnie jestem na etapie parkietu i na piętrze mam podobnjnie jak Ty, tzn: dałem folię, krawędziaki, osb i na to kleje parkiet ale w zasadzie to ta folia tylko dlatego że była a nie że jest niezbędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wio 14.05.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Folia na stropie jest pożądana , na OSB już nie, bo szczelnie przykrywa materiały drewnopochodne co prowadzi do dużych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts