Blacky 11.05.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witamy wszystkich, Z radością przeczytamy wszelkie "bałwochwalstwa" a rzeczowa krytyka może otworzy nam czasem zmęczone zamętem budowlanym oczy... Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.05.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Bede pierwsza. Bardzo ladny projekt, czekam na wiecej i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 13.05.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dzień dobry witam sąsiadów? Budujecie się na drodze do Wójtowa? Wnioskuje po kłopotach z wodą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 13.05.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Bardzo ładny projekt. Nie zmieniajcie za dużo. ) Trzymajcie się , bo potrzeba dużo zdrowia, żeby dojść do finału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 13.05.2010 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 (edytowane) Witajcie, Dzięki za miłe słowa Jutro dzwonię do starostwa dopytać się co się dzieje z naszym wnioskiem o PNB. Mam nadzieję że już o studnię nie będą się więcej czepiać... A nasza działka leży w środku pola - tuż przy tej niedawno powstałej (chyba w ubiegłym roku) drodze polnej między tą do Wójtowa a tą ślepą przy której jest już sporo zabudowy. Nikielback: no chyba jesteśmy sąsiadami - daleko masz do nas ? Edytowane 13 Maja 2010 przez Blacky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 14.05.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Matko Bosko! przecież to będzie trwało wieki (czyt. cały ustawowy czas - 60dni)! Do tego dolicz jeszcze 14 dni na uprawomocnienie PNB i 7 dni na uprawomocnienie zgłoszenia budowy w PINBie i już możesz wbijać "pierwszą łopatę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 21.05.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Czesc,Fajny projekt, podoba mi się ten kącik jadalniany który dyskretnie osłoni kuchnię od salonu. Super że walczyliście o studnie i szambo. My daliśmy się wrobić i sami wybudowaliśmy do siebie (około 280m) doprowadzenie wody i kanalizy, oddaliśmy gminie za darmo i jeszcze musielismy zapłącic za przyłączenie się do ich kanalizy i wodociągów. Jak o tym pomyślę to mnie krew zalewa że tyle kasy wydaliśmy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 24.05.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Witajcie, Dzięki za miłe słowa Jutro dzwonię do starostwa dopytać się co się dzieje z naszym wnioskiem o PNB. Mam nadzieję że już o studnię nie będą się więcej czepiać... A nasza działka leży w środku pola - tuż przy tej niedawno powstałej (chyba w ubiegłym roku) drodze polnej między tą do Wójtowa a tą ślepą przy której jest już sporo zabudowy. Nikielback: no chyba jesteśmy sąsiadami - daleko masz do nas ? trochę późno, ale lepiej późno niż wcale powiedział gość spóźniając się na pociąg. a i owszem dalecy sąsiedzi ja buduję się trochę bliżej w okolicach knajpy za wiaduktem miło podczytywać. z własnych doświadczeń - panie w starostwie są super "miłe" ja sama musiałam wycofywać własny wniosek bo spóźniłam się kilka godzin z uzupełnieniem wniosku - nie ma sensu dyskutować - końmi nie zaciągniesz do ustawy i nic nie wytłumaczysz. radzę machanie męskimi rzęsami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robak_ol 07.06.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 witam,tak wlasnie sie rozgladam i zastanawiam sie czy nie kupic dzialki w okolicy.ciekawi mnie jedno...czy indykpol tam nie "smrodzi"? bo w sumie nie jest zbyt daleko. dzieki i pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 07.06.2010 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Będziemy wiedzieć jak się wybudujemy i przeprowadzimy;) Wydaje się jednak, że nasza działka znajduje się daleko od Indykpolu i nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robak_ol 08.06.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 dzisiaj rozmawialem z panem sprzedajacym tam dzialki, oczywiscie potwierdzil, ze indyki nie powinny tam "smrodzic" (ale on sprzedaje tam dzialki, wiec co innego mogl powiedziec;] )ma mi podeslac mapki i pare fot.czy orietujesz sie czy kolonia to daleko od Twojej lokalizacji? bede teraz sledzil Twoj watek i perypetie, jak narazie walka z gmina wyglada "bardzo zachecajaco", az chce sie budowac ;] powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 11.06.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 skorzystam z twojego dziennika blacky, jeżeli pozwoliszdo robaka_ol - jeżdżę na nikielkowo od roku- nigdy nie doleciał mnie "zapach indyków" - mianem kolonii określana jest z tego co wiem cała niestara część nikielkowa - czyli wszystko to co nie leży wzdłuż 16 to kolonia, inaczej wszystko co za wiaduktem kolejowym to kolonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 24.06.2010 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Oooo, i teraz to i ja już wiem gdzie jest kolonia... Znaczy budujemy się na kolonii Nikielkowa. A to faktycznie trochę daleko od Indykpolu. Dzięki Nikielback za wyczerpujące objaśnienia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 05.07.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 proszę bardzo. z tego co wiem to niedługo powstanie tablica z historią miejscowości (założona w 1366 roku) i plan naszego nowego miejsca na ziemi mam nadzieję że uda się kiedyś spotkać u płota naszych domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 05.07.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 A propos gratulacje w związku z pozwoleniem - miłego i nienerwowego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robak_ol 10.07.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Blacky, pewnie moglibyscie wziac dodatkowy kredyt w banku z ktorym chcecie sie budowac na splate kredytu w banku w ktorym macie dzialke. wtedy oba kredyty byly by w tym samym banku i pewnie by nie bylo problemu, a do tego nizsza rata za kredyt za dzialke. no chyba, ze to jakos by wplynelo na ten kredyt z doplata (na tym sie nie znam) albo macie juz nie wiele do splacenia i wtedy pewnie nie warto kombinowac.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 10.07.2010 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Ze spłatą obecnego kredytu jest problem jedynie "czasowy" - bank zawarł w umowie klauzulę że nadpłata i spłata całkowita może być wykonana jedynie w tym samym dniu miesiąca w którym dokonywane są spłaty a to niestety teraz wychodzi dopiero 1 sierpnia Szkoda że wcześniej tego nie sprawdziliśmy bo po tym 1 sierpnia bank daje sobie jeszcze 2 tygodnie na wystawienie zaświadczenia o spłacie, z którym możemy się dopiero udać do sądu po wyczyszczenie hipoteki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 14.07.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 w sprawach szkolenia polecam czytanie forum i rozmowę z ludźmi, którzy się wybudowali. Naprawdę warto - bezcenne namiary na różnego typu fachowców, hurtownie, sprzedawców, przedstawicieli i sposoby budowania. Ja już w tej chwili wiem co źle zrobiłam i na co należy zwrócić uwagę. Także budowa drugiego domu pójdzie jak z nut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiasecw 21.08.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 (edytowane) Nikielback i Blacky : Chyba jesteśmy sąsiadami. My mamy działkę na kolonii - koło warsztatu samochodowego. Zaczynamy w przyszłym tyg. Mam jeszcze pyt do Blacky: jaki był koszt wybudowania studni? jeśli mogę spytać Edytowane 21 Sierpnia 2010 przez asiasecw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 15.09.2010 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Dość długo nie mieliśmy żadnych dobrych wieści i specjalnie okazji do zaglądania tutaj - analityk bankowy już drugi raz czepia się bzdetnych drobiazgów i procedura straszliwie się przeciąga Nie mamy pojęcia jak długo będziemy jeszcze czekać na finansowanie.... Kilka dni temu udało nam się dogadać z pewną przyzwoitą ekipą i lada moment ruszamy ostro z robotą - początek z oszczędności i pewnie nieco z pożyczonej po rodzinie mamony. Dziś nastąpił przełom i dla nas wielki dzień - na działce zaczęło się coś dziać - geodeci wytyczyli położenie budynku i studni ( asiasecw: studnię dopiero będziemy wiercić, miało to się odbyć jutro ale dziś rozmawiałem ze studniarzem i termin przesunął się na poniedziałek albo wtorek, cena 1m w głąb to 130zł z materiałem, zobaczymy jak głęboko będzie trzeba wiercić). Wykop mamy zaplanowany na piątek 17 września a zaraz po niedzieli ostro ruszamy (tzn ekipa) z przygotowaniem i wykonaniem ław i fundamentu. Jak to cudownie że w końcu zaczynamy na serio!!! http://img716.imageshack.us/img716/9114/dscf0443small.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts