Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mission possible - wymarzony Rododendron 6N - komentarze

Recommended Posts

Witam!, tam w oddali widzę nasz wykop! Nasi fachowcy się obijają, ale jutro może już zaczną... Widzę, że będziemy szli " łeb w łeb" z budową - mam nadzieję , że kiedyś się spotkamy :) Planujecie iść pod dach w tym roku? Czy sam fundament? Bo my się właśnie zastanawiamy... Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 96
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

asiasecw

Będziemy się ścigać.... ;) Mam nadzieję że nie podkupiliście naszej obecnej ekipy - nam wcześniej też jedna obiecywała że lada moment ruszamy i wszystko miało być cacy i niedrogo aż się okazało że nas zwodzili ile się dało a tak naprawdę to trzymali sobie w rezerwie :(

Obecna za to wydaje się bardzo ok, zresztą budowali moim dwóm kumplom z pracy, którzy byli zadowoleni.

Wczoraj po naszych wykopkach zajechałem zajrzeć na Waszą budowę - tą drogę dojazdową zaczernialiście sami czy ktoś inny ją urządzał?

Mam nadzieję, że nie podkupiliśmy Wam ekipy :) Nasza wcześniejsza ekipa tez nas tak zwodziła i zwodziła, aż w końcu z nich zrezygnowaliśmy - wczoraj, po podpisaniu umowy z obecnym budowlańcem, zerwaliśmy umowę z tamtymi - na co chyba czekali :/ No i co się okazało mają inną budowę :) Może to Ci sami - nasz miał na imię Mariusz :)

Jeśli chodzi o drogę, to jest ona naszą prywatną drogą, więc sami musimy się o nią martwić :( Ale na szczęście dostaliśmy info o rozbiórce boiska w jednej ze szkół i Panowie za symboliczną kwotę przywieźli nam żużel na drogę :)

Nasz straszny "ściemniacz" to akurat był pewien Kamil S. - jego obiecanki ukradły nam kilka tygodni, w których pewnie stan 0 byłby dawno skończony...

Aktualny wykonawca i mamy nadzieję ostatni - przynajmniej do końca SSO - to Marek L., jutro mają przygotowywać wykop pod ławy i być może robić szalunki.

Zbrojenie ław zaplanowane jest od wtorku a dalej zobaczymy co pogoda nam podaruje...

Zazdrościmy Wam tego żużlu - sami musimy poszukać jakiegoś materiału na utwardzenie przynajmniej kilku miejsc tej drogi, która biegnie obok naszej działki bo już teraz w kilku miejscach jest kiepsko z przejazdem a gdy zaczną dojeżdżać ciężkie transporty to obawiam się ogromnych problemów :(

Blacky, masz napęd na 4 koła, przejedziesz;) Najważniejsze że dom będzie stał niedaleko gospody, więc nie będzie problemu z powrotem, jeśli przesadzimy z pepsi;)

Rozmach wstępnych prac robi wrażenie, wrzucaj dalej zdjęcia, fajnie się ogląda, zwłaszcza na moim super laptopie;)

Witaj, właśnie zapoznałem się z Waszym dziennikiem :)

Mam pytanko, jak wysokie są Wasze fundamenty? Jak idzie z bankiem? Polecam Fortis PARIBAS, ja wziąłem tam kredyt (50% w PLN i 50% w EURO) zapraszam do mojego dziennika, jesteście na podobnym etapie w budowie :)

czym będziecie kryć dach i do kiedy planujecie budynek przykryć?

Czytamy wasz dziennik i kilka spraw wyjaśnimy:

to szambo to temat rzeka. Aż wyroku WSA trzeba było, żebyśmy się mogli wszyscy tu budować, paranoja.

Co do przejmowania działek - fakt, specustawa, bo to droga powiatowa - ta Wójtowo-Nikielkowo. Tyle, że nie ze zbrojeniem to chyba na eksperyment kosmitów będziemy czekać :) ale sołtysa mamy prężnie działającego, poradzi coś na to!

oooo czytam dalej i co? pierwsze zdjęcie i nasza chałpina stoi :)

P.S. a z garażu nic nie ukradli, bo mało złodziei śmiga terenówkami, co by to bagno pokonali :) hahah żartujemy, tu sami porządni ludzie!

a my zapraszamy do naszego zapuszczonego dziennika. Musimy go uzupełnić, przecież w domu już w środku wszystko zrobione i mieszka się super

Powodzenia i massssssyyyy cierpliwości!! Bidony

Witam.

Mam nadzieje, że za rok na lipiec, gdy będzie rocznica bitwy domek będziecie mieć już gotowy i znajdzie się troszkę miejsca gdzieś w ogrodzie na namiocik:)

Trzymam kciuki będę śledził postępy. Służę pomocą w sprawach finansowych.

Pozdrawiam mIcHaŁ

Witam sąsiada :)

a my obserwujemy Waszą budowę, z okien :)

I to my na tym szczerym polu byliśmy pierwsi hahaha :)

Zapraszamy na kawkę

Witamy:welcome:

Wy na szczerym polu, hmm. Niemalże przy głównej ulicy w Nikielkowie mieszkacie;)

Szczere i łyse pole to wokół nas się roztacza. Ciekawe co to będzie zimą:confused: Miłego sąsiada o wyciąganie z zaspy prosić będziemy;)

A dzięki temu, że Wy pierwsi byliście na tym polu mogliśmy być następni:rolleyes: Dzięki;)

A co do Waszego dzienniczka to oczywiście czytałam i to już dawno, ale w pewnym momencie zapis się urwał... i czekam na ciąg dalszy;)

Edytowane przez Blacky

Witam.

Mam nadzieje, że za rok na lipiec, gdy będzie rocznica bitwy domek będziecie mieć już gotowy i znajdzie się troszkę miejsca gdzieś w ogrodzie na namiocik:)

Trzymam kciuki będę śledził postępy. Służę pomocą w sprawach finansowych.

Pozdrawiam mIcHaŁ

Witaj,

no to się spóźniłeś ździebko, bo okrągła rocznica była w tym roku:P A w tej chwili mieszkamy 4 km od Grunwaldu więc śmiało trzeba było przyjeżdżać;)

A w Nikielkowie już zarezerwujemy miejsce na namiot dla Ciebie na 601 rocznicę;)

Pozdrawiamy

Witam przyszłych sąsiadów :) Byliśmy wczoraj na naszym wspólnym "szczerym polu" ;) Ale z drogi jakoś nie mogłam dojrzeć co tam u Was się dzieje :) Wydawało nam się jakbyście zasypywali fundament. Zgadliśmy? My w przyszłym tyg może "wyjdziemy z gleby". Nasz majster - pan Krzysztof - kazał na następny pt przywozić Silkę więc chyba mury będą szły do góry! woohooo!!! Pozdrawiamy serdecznie - może kiedyś uda nam się spotkać na wspólnej kawce z termosu w środku szczerego pola :) PS Jak mały jest Wasz Maciuś? My mamy 16 miesięczną Zuzkę, więc chyba zbiera się powoli ekipa "piaskownicowa" :)