Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mission possible - wymarzony Rododendron 6N - komentarze

Recommended Posts

No to Maciuś rodzynkiem będzie. I do tego najstarszy - szef piaskownicy, w październiku skończy 2 latka i 8 miesięcy. Będzie pilnował Zuzi i Karolci;)

asiasecw cieszymy się bardzo, że w końcu udało się Waszej ekipie ruszyć. Zawsze to będzie raźniej na tym naszym polu;) Nam wczoraj zaczęli już murować ściany, ale na początku muszą wszystko dokładnie wypoziomować więc ostro ruszą dopiero od jutra.

Bidon79 Dzięki za zaproszenie na kawkę;) Chętnie pogadalibyśmy też z Wami o pompie ciepła... Mam nadzieję, że kiedyś się uda:rolleyes:

• Odpowiedzi 96
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Blacky, mam chyba uszkodzonego laptopa, bo czytam coś o murach, a NIE WIDZĘ ŻADNYCH ZDJĘĆ! Za nie uzupełnianie zdjęć w dzienniku mogą Ci odebrać pozwolenie na budowę, wklejanie aktualnych zdjęć jest bardzo ważne.

Gratuluję stanu zero:)

No to ugadane :)

Blacky no idziecie jak burza. Dziś na spacerku byłam koło Was i widziałam jak ekipa ściany dopieszcza - staranni są :)

I zapraszam na pogadankę o pompie ciepła. Podzielimy się doświadczeniem

Ooooo .... chętnie na takie pogaduszki o pompie też bym wpadła :) Przyjelibyście takiego nieNIkielkowego gościa :)

A tak serio to Bidon jak sprawuje Ci się pompa bo zakładam że masz - chociaż w dzienniku nie znalazłam takiej informacji. Nasza odpalona we wrześniu, więc jeszcze nie została dokładnie przetestowana. Ty juz mieszkasz więc możesz coś więcej powiedzieć, jak z kosztami w eksploatacji.

Pozdrawiam

Monika

heheh Monika zapraszamy!!

Apropos pompy to co do pracy możemy dyskutować do rana bo przeżyliśmy na niej mrozy zeszłozimowe. A koszt pracy to w tym roku dopiero będziemy kalkulować, bo grzała, mrozy po -20 stopni a my mieliśmy nieocieploną chałupinę i miejscami między pustakami od świata dzielił nas tynk i farba. Ale ciepło było :)

Blacky zostaw to liczenie :) bo osiwiejesz :) my przestaliśmy liczyć przy zamykaniu stanu surowego....

Wiem, wiem. Pewnie też przestanę ale na razie jeszcze liczymy. Innym się może przyda, ale i dla własnej ciekawości;)

Bardzo dobrze, że lookacie przez okno na naszą budowę:yes: Pewnie dlatego,że majstry czują Wasze spojrzenie na sobie to im robota idzie;)

Ściany się pięknie prezentują!

A nie przyuważyliśmy inwestora :)

P.S. jak się buduje to na każdym etapie pomieszczenia (a'propos tej kuchni co się wam wydaje mała) wyglądają różne. Jak jest wykop - to, że mały dom, jak łąwy - to że wielki. Jak ściany same - to znowu mały, jak dojdzie strop - to że wielki :)

Za oknem widzę, że ekipa się stawiła na budowie już. Ale szybko Wam idzie. (Nasi to się ślimaczyli)

• 2 weeks później...
Wasz domek pieknie się prezentuje...szklany wykusz zaciekawił mnie i zainspirował do poszukiwan domu z takim rowiązaniem.Chyba taki dom widziałm przy drodze na Jonkowo.. po prawej stronie drogi jadąc od Olsztyna. My czekamy na projekt rodo 5 (N)...jescze prawie 3 tyg, zanim archon sie uwinie z przygotowaniem dokumentacji projektowej

Cześć Brat... krzyczysz na innych a sam zaśmiecasz swój dziennik wizytami lekarskimi :p

Nie byłem na budowie już jakiś czas, ale widzę postępy :D Oby tak dalej. A schody piękne drewniane macie widzę ;)

Trzeba będzie na żywo oblookać pobojowisko niedługo :)

Gratuluję dachu nad głową ....

A z budowlańców chyba trzeba się cieszyć ze dokładni a nie na odwal wykonują swoją robotę :) Macie zamiar przed zimą jeszcze dach postawić ??? My w tamtym roku nie zdążyliśmy gdyż "zaskoczyła nas zima " :)

Bidon97 nie słyszałeś ze zima w tym roku ma być mroźniejsza od zeszłorocznej ??? Zobaczymy jak poradzą sobie nasze pompy ciepła :)

Monika