Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mission possible - wymarzony Rododendron 6N - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 96
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Blacky będzie dobrze :)

Trzymam kciuki aby przed zimą udało się dach przykryć. Dopiero listopad więc wierzę że się uda.

Nam w zeszłym roku 10.12 przywieżli więźbę i niestety zima za pare dni nas zaskoczyła i dom został nieprzykryty. Lekki problem zrobił się wiosną jak zaczeło wszystko topnieć :) Nie przykryliśmy zimą to nadrobiliśmy to wiosna i tez nic takiego się nie stało :)

Pozdrawiam

Monika

Wpadłam zobaczyć jak wam "somsiedzi" idzie :)

Wow!! ale postępy!!

no no no to ja po kaktusa lecę już na parapetówę!! ;)

Widzę najważniejszy inwestor na budowie. Kontrola musi być!

I jak się podobało najmłodszemu?

Podobało się synkowi - szczególnie błotko. Niestety nie mógł sobie pobiegać po salonie i pod schodami bo stemple stoją a więc tak odjazdowo jak ostatnio to nie było;)

• 2 weeks później...

Piękny Blog. Gratuluję i dziękuję wiele się z niego dowiedziałem i nauczyłem

Mam jednakże pytanko.

Jesteśmy z małżonką na etapie zbierania dokumentacji, z twojego dziennika wnioskuję że PnB załatwialiście samodzielnie. Czy mógłbym się dowiedzieć kto i za ile zrobił wam adaptację i PZP,oraz jak odbywa się uzgadnianie dokumentacji w ZUD. W mojej okolicy Architekt życzy sobie takie stawki że ho ho.

Pozdrawiam Piotr

Meriodak - dokumentację zbieraliśmy w zasadzie sami (wypis z planu zagospodarowania przestrzennego, mapki do celów projektowych, uzgodnienia z ZE, pisma z zakładem wodociągów i gminą z efektem na brak możliwości przyłączenia wody i kanalizacji, badanie geotechniczne gruntu), następnie z projektem gotowym i kompletem tych dokumentów zwróciliśmy się do architekta (Pan M. Dąbrowski), który zrobił nam adaptację, kilka zmian (podniesiona ściana kolankowa, likwidacja 1 balkonu i lukarny, zmieniony układ pomieszczeń na poddaszu) i projekty przyłączy energetycznego, studni oraz szamba. Pospinał to wszystko ładnie w 4 egzemplarzach i złożył w ZUD do uzgodnienia. Za swoją pracę także policzył że hohoho... i uprzedził że w naszej sytuacji nie bierze odpowiedzialności za pozytywne załatwienie w ZUD ze względu na studnię, na którą starostwo na tych terenach się nie zgadza. No i faktycznie nie zgodziło się w pierwszym podejściu, pisaliśmy do nich kilka razy z efektem walenia głową w mur... W końcu napisałem do samego Starosty, od którego dostałem odpowiedź rodzącą nadzieję. Kolejny wniosek do ZUD z załączoną odpowiedzią Starosty przyniósł efekt pozytywny! Wówczas to wszystko złożyliśmy z wnioskiem o wydanie pozwolenia i po kilku tygodniach - oczywiście odleżenia na półce bo gdy już inspektor się za nasze dokumenty zabrał to wydanie pozwolenia trwało chyba ze 3 dni. No ale się udało! :) Edytowane przez Blacky

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...