Archi100 07.11.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Witaj BLACKY, widzę że jesteśmy na podobnym etapie Będziecie robili więźbę jeszcze w tym roku? Kiedy zamierzacie kryć dach i zamykać budynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 07.11.2010 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Witaj BLACKY, widzę że jesteśmy na podobnym etapie Będziecie robili więźbę jeszcze w tym roku? Kiedy zamierzacie kryć dach i zamykać budynek? Witaj, Nasze plany są takie żeby zdążyć przed zimą pokryć dach papą. Okna i dachówka w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 14.11.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Pogadajcie z sąsiadem,. Ma koparkę, widelce. Palety przewiezie. Ma też przyczepę, można by belki załadować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 14.11.2010 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Hej, Z sąsiadem Adamem już wstępnie się umówiliśmy z koparką na wtorek, jutro będziemy to w szczegółach uzgadniać... Dobrze mieć takiego sąsiada tuż obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 14.11.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Oj dobrze, dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 16.11.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Wpadłam zobaczyć jak tam akcja więźba, ytong i beton.Oj nieciekawie widzę z tym betonem. Udało się zalać? Troszkę ta droga Wam życie utrudnia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 17.11.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 No to brawo!! widzę wszystkie akcje "mission complited" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 18.11.2010 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 No to brawo!! widzę wszystkie akcje "mission complited" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 23.11.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Wpadłam zobaczyć jak wam "somsiedzi" idzie Wow!! ale postępy!! no no no to ja po kaktusa lecę już na parapetówę!! Widzę najważniejszy inwestor na budowie. Kontrola musi być! I jak się podobało najmłodszemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 24.11.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Blacky będzie dobrze Trzymam kciuki aby przed zimą udało się dach przykryć. Dopiero listopad więc wierzę że się uda. Nam w zeszłym roku 10.12 przywieżli więźbę i niestety zima za pare dni nas zaskoczyła i dom został nieprzykryty. Lekki problem zrobił się wiosną jak zaczeło wszystko topnieć Nie przykryliśmy zimą to nadrobiliśmy to wiosna i tez nic takiego się nie stało Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 25.11.2010 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Wpadłam zobaczyć jak wam "somsiedzi" idzie Wow!! ale postępy!! no no no to ja po kaktusa lecę już na parapetówę!! Widzę najważniejszy inwestor na budowie. Kontrola musi być! I jak się podobało najmłodszemu? Podobało się synkowi - szczególnie błotko. Niestety nie mógł sobie pobiegać po salonie i pod schodami bo stemple stoją a więc tak odjazdowo jak ostatnio to nie było;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 25.11.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 A małż mój mówi, że był w ciągu dnia w domu i na budowie u Was nikogo nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 25.11.2010 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 No właśnie tak przypuszczałam:( Bardzo miło mieć taką sąsiadkę, która doniesie jak trzeba;) Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 26.11.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Wolałabym donosić przyjemne wieści....Teraz mrozek ścisnął to łatwiej jeździć ale i ciężej pracować.Nasza więźba powstawała w sytczni/lutym. Sprężali się jak chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 27.11.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Somsiedzi uprzejmie donoszę, że robota u Was wre Chłopaki targają belki i podejrzewam, że dziś będziecie mieć zarys dachu Murłaty już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 27.11.2010 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Och somsiadko wielkie dzięki za donos. Tacy sąsiedzi to skarb:) Od razu humor mi się poprawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meriodak 10.12.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Piękny Blog. Gratuluję i dziękuję wiele się z niego dowiedziałem i nauczyłemMam jednakże pytanko. Jesteśmy z małżonką na etapie zbierania dokumentacji, z twojego dziennika wnioskuję że PnB załatwialiście samodzielnie. Czy mógłbym się dowiedzieć kto i za ile zrobił wam adaptację i PZP,oraz jak odbywa się uzgadnianie dokumentacji w ZUD. W mojej okolicy Architekt życzy sobie takie stawki że ho ho.Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 18.12.2010 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 (edytowane) Meriodak - dokumentację zbieraliśmy w zasadzie sami (wypis z planu zagospodarowania przestrzennego, mapki do celów projektowych, uzgodnienia z ZE, pisma z zakładem wodociągów i gminą z efektem na brak możliwości przyłączenia wody i kanalizacji, badanie geotechniczne gruntu), następnie z projektem gotowym i kompletem tych dokumentów zwróciliśmy się do architekta (Pan M. Dąbrowski), który zrobił nam adaptację, kilka zmian (podniesiona ściana kolankowa, likwidacja 1 balkonu i lukarny, zmieniony układ pomieszczeń na poddaszu) i projekty przyłączy energetycznego, studni oraz szamba. Pospinał to wszystko ładnie w 4 egzemplarzach i złożył w ZUD do uzgodnienia. Za swoją pracę także policzył że hohoho... i uprzedził że w naszej sytuacji nie bierze odpowiedzialności za pozytywne załatwienie w ZUD ze względu na studnię, na którą starostwo na tych terenach się nie zgadza. No i faktycznie nie zgodziło się w pierwszym podejściu, pisaliśmy do nich kilka razy z efektem walenia głową w mur... W końcu napisałem do samego Starosty, od którego dostałem odpowiedź rodzącą nadzieję. Kolejny wniosek do ZUD z załączoną odpowiedzią Starosty przyniósł efekt pozytywny! Wówczas to wszystko złożyliśmy z wnioskiem o wydanie pozwolenia i po kilku tygodniach - oczywiście odleżenia na półce bo gdy już inspektor się za nasze dokumenty zabrał to wydanie pozwolenia trwało chyba ze 3 dni. No ale się udało! Edytowane 18 Grudnia 2010 przez Blacky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 14.01.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 (edytowane) Halo somsiedzi!! Sprawdzamy, czy żyjecie Co taki przestój? aaa doczytałam w dzienniku, że ekipa nawaliła. Edytowane 15 Stycznia 2011 przez Bidon79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 27.01.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 no no no ruszyliście. Jakiej głuszy? jakiej głuszy? toć to "nasze" Nikielkowskie sarny. Prawie codziennie tu urzędują. Ta wasza ekipa to taka z deczka powolna muszę wam nakablować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts