Tymczasowy82 11.05.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 (edytowane) Witam, Kilka miesiecy temu zakonczylem wylewanie posadzek. Jak sie okazalo na poddaszu Pani projektant nie przewidziala styropianu. Nie odczytalem tej informacji z rysunku w projekcie. Jak sie okazalo na poddaszu przewidziano tylko cienka warstwe wylewki bez styropianu. Ja na calej powierzchni poddasza przed wylaniem posadzek rozlozylem 5cm styropianu. Przez ten zabieg zgublem 5 cm na wysokosci. W tej chwili wysokosc pomieszczen na poddaszu od posadzki do belki wynosi 2,47-2,48. Mam pytanie na jaka minimalna wysokosc mozna zamontowac sufit zeby chociaz uzyskac wysokosc koncowa 2,40? Licze na pomoc. Edytowane 12 Maja 2010 przez Tymczasowy82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.05.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Zapytam z ciekawości po co ten styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymczasowy82 12.05.2010 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Rurki centralnego ogrzewania instalator rozporowadzil na poddaszu zamiast w bruzdach sciennych po podlodze. Dodatkowo w lazience zaproponowal nam ogrzeewanie podlogowe, ktore rozlozyl na styr. 5 cm. Chcialem wyrownac roznice w poziomach, a po drugie wszyscy mi podpowiadali, ze wycisze tym styropianem strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.05.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Jeżeli zastosujesz tego typu uchwyty , a sufit jest pozomy to odpada praktycznie grubość profilu plus grubość płyt. http://www.rigips.pl/strony/biblioteka/03_etapy_zabudowy/03_poddasza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 12.05.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 (edytowane) Zbigniew100 napisał: http://www.rigips.pl/strony/biblioteka/03_etapy_zabudowy/03_poddasza/ Świetny artykuł. Przeszukałem wiele razy sieć, ale na ten nie wpadłem. Wielkie dzięki. :yes: Edytowane 12 Maja 2010 przez mr6319 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.05.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Zapytam z ciekawości po co ten styropian? Bys chłopie miał odpowiedni domek to bys się dowiedział a tak to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts