axedesign 11.05.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Jak w temacie. Probowal ktos moze takiej sztuki? Moze polecic jakies kleje, grunt, panele, itp? Sufit mam juz pomalowany ale to nie powinno chyba miec znaczenia jesli bym to teraz okleil panelem. Z gory dzieki za wszelka pomoc. Pozdrawiam,Olaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 11.05.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 ???????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.05.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Anulek, no co Ty Jestem bardzo ciekawa tego wnętrza ... Może panele montowane na klik-klak, odpowiednia dylatacja, żeby pracowały, kiedy sąsiedzi będą tupać i będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 11.05.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 joliska - muszę się od Ciebie tolerancji uczyć ... jak przeczytałam ten post to myślałam, że "omam mam" (jak to mówił Złomek w filmie mojego syna) Przyszło mi do głowy, że trzeba rozważyć panele styropianowe na podłodze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.05.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Też podejrzewałam siebie o nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, ale po kilku lekturach wciąż rozumiałam tak samo Anulek, jeśli nie chodzisz po domu w szpilkach, to styropian będzie ok. - ciepły, wyciszy odgłosy ... I tani jest! chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 11.05.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Jedynie z utrzymaniem czystości może być kłopot ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axedesign 12.05.2010 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 To juz jak wszyscy sie nacieszyli z mojego pomyslu to poprosilbym o jakies bardziej pomocne podpowiedzi Chce miec okladzine drewnopodobną lub drewniana na suficie podwieszanym i osiagnac cos zblizonego do tego na stronie http://www.screenwood.com.au/. Strone podaje raczej jako przyklad niz konkretne rozwiazanie ale, to co tam na sufitach wiadc to nic innego jak panele. Moze w innej technologii ale czemu by nie uzyc podlogowych. Zwlaszcza, ze istnieja na rynku do kupienia elementy do montazu paneli podlogowych np na scianach (system Gekko z RuckZuck). Moze teraz post ktos potraktuje powazniej Pozdrawiam, Olaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.05.2010 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Będzie pytanie serio: ile, po zamontowaniu sufitu podwieszanego, ma wysokości Twój pokój? Jeżeli około 4 metrów, jak na inspirujących Cię zdjęciach, to pogadamy poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axedesign 13.05.2010 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Nie wydaje mi sie zeby potrzebna byla duza wysokosc aby uzyskac ladny efekt. Musialbym zrobic jakas szybka wizualizacje w wolnej chwili zebysmy wiedzieli o czym rozmawiamy ale w tej chwili bardziej interesuje mnie czy ktos z forumowiczow probowal podobnej sztuki i moze podzielic sie jakimis uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 13.05.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 No dobra - niech będzie na poważnie - dlaczego chcesz kłaść na ścianę i sufit panele podłogowe - one są przecież ciężkie. Jest wiele typów okładzin ściennych, które się do tego celu zdecydowanie bardziej nadadzą. Szukałeś takowych??? Ja rozumiem niekonwencjonalne rozwiązania - sama czasami rozważam różne "chocki-klocki", ale czasami niepotrzebnie można przekombinować. To co pokazałeś to na pewno nie są panele podłogowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 13.05.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Nie wiem czy zwróciłes uwagę,że na insirujących Cię zdjęciach widac specjalna konstrukcję do której zamocowana jest okladzina.Klejenie paneli podlogowych do sufitu jest chyba nie najlepszym pomysłem,chociażby ze względu na wagę takiej okładziny.Sprawdz ile wazy 1m2 paneli podlogowych.(owszem widziałem ten sposób montażu ale na ścianie w kuchni).Radziłbym rozwazyć inny sposób montażu lub inny rodzaj okładziny.(moze np.http://www.belkirustykalne.pl. -produkuja m.in.deski o podanej przez Ciebie szerokości,przeznaczone do klejenia m.in.do sufitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 13.05.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Pomysł drewna na suficie jest wg mnie do przyjęcia. Pod warunkiem, że pomieszczenie jest tak wysokie, jak na linkowanych fotkach. Wtedy można sobie nawet sztuczne stalaktyty kleić. Ale panele??????? Nawet na podłodze wyglądają beznadziejnie, więc co dopiero na suficie. Lepsza byłaby chyba jakaś fornirowana okładzina. Tutaj na ścianach wybarwiany fornir orzechowy: http://polki.pl/work/privateimages/formats/E/32424.jpg A tu fornir palisandrowy: http://bi.gazeta.pl/im/2/6851/z6851042X.jpg I z drewna tekowego: http://bi.gazeta.pl/im/7/6851/z6851057X.jpg Ale na pewno nie są to rozwiązania tanie. Natomiast podłogowe panele na 100% będą wyglądać tandetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 13.05.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 axedesign, zadaj to pytanie w dziale np. "zrób to sam", tam radzą praktycznie, rzadziej komentują i oceniają Bo trzeba Ci rady JAK to zrobić a nie CZY zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 13.05.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 W ramach inspiracji: http://img29.imageshack.us/img29/7398/99172283.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 13.05.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Nie ma sie z czego smiac ja mieszkaqm w Danii i tu nagminnie na sufitach kleja jakies wynalazki ktore wygladaja jak panele a do caloksztaltu kleja jeszcze na styku sciana sufit line o gr.kabla wysokiego napiecia .tak wiec jak widzicie mozna i stosuje sie tego typu dekor co nie zmienia faktu ze wyglada to co najmniej dziwnieu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axedesign 13.05.2010 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dzieki za opinie. Ta ostatnia inspiracja jest super. Z fornirowaną okladzina juz kombinowalem. Pomijajac cene to chyba wcale nie bedzie lzejsze a te profesjonalne systemy panelowe sa jeszcze drozsze, wiec pozostaje mi kombinowac. Moze znacie jakies inne rozwiazania? Hasło "ceiling panels" czy "panele sufitowe" w googlach nie daje zbyt wielu ciekawych wynikow. A co do tandetnego wygladu to chyba kwestia paneli. Takie za 30 zl beda tandetne ale ogladalem panele, ktore naprawde wygladaly super nawet z bardzo bliskiej odleglosci. Jakby nie bylo i tak pozostaje kwestia montazu zeby nie odpadlo od sufitu. Musze w weekend zrobic jakis obrazek i pokazac o co mi chodzi bo tego sufitu podwieszanego mam dwa pasy laczace sie w litere L o wymiarach 70 x 260 cm + 70 x 260 cm, wiec to mozeby sie i trzymalo jakos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 17.05.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 (edytowane) witaj Z tematem klejenia paneli do ściany i podwieszonego sufitu walczyłem dosyć długo. Da się zrobić lecz niestety narożników z paneli nie da się ładnie wykończyć bez kątowników.Ostatecznie zdecydowałem się dać na suficie i ścianach drewno z "witexu" merbau.Nie wiem czy oto Ci dokońca chodziło ale tak wyglądają moje "deski na suficie":http://images47.fotosik.pl/295/9de5138e4a0469c0med.jpg Edytowane 18 Maja 2010 przez adam_cz-wa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts