Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie po długiej przerwie w Nowym Roku

Po pierwsze życzę wszystkim pomyślności, samych dobrych fachowców, miłych urzędników i pogody ducha w 2011 roku

Ostatnio zaniechałam zaglądanie na forum, ale obiecuję że .będę tutaj częściej.

U nas bez zmian - działka jeszcze w zasobach miasta, ale w odpowiedzi obiecano nam wystawienie naszej działeczki w tym roku(mam nadzieję że niebawem)

Aborusiu a jak u Ciebie?

Stforku jak tam budowa?

Meloo masz kosztorys całościowy czy taki jak aborusia?

Puoteck jak wyliczyłeś koszty?(czy to koszt tylko materiałów budowlanych?)

pozdrawiam

Cześć Jutka

Dziękuję za życzenia i Tobie również życzę najlepszego w 2011r. Żeby udało Ci się ruszyć z budową i żeby wszystko budowie sprzyjało.

U nas też bez zmian i niestety zaczynamy sie zastanawiac czy tak juz nie pozostanie.

Nie zanosi sie na zmiany w najblizszym czasie i prawdę mówiąc tracimy trochę zapał.

Ale tematu budowy jeszcze sobie nie odpuszczamy wiec bede zagladac i kibicowac Waszym budowom.

pozdrawiam

Puoteck jak wyliczyłeś koszty?(czy to koszt tylko materiałów budowlanych?)

pozdrawiam

Hej,

Nie przerażaj mnie :) 350 tys za materiały ? :)

350 kPLN to koszt do wprowadzenia sie do domu. Oczywiście dom nie bedzie mega wyposazony. Podstawowe rzeczy, niezbędne do zamieszkania.

Nie zamierzam wydawac kroci za robocizne:D (powod opisany w poprzednich wpisach). Wiem, ze są osoby ktore płacą za roboty budowlane/tynkarskie/malarskie krocie. Łącznie słszałem juz o kwotach rzędy 120 kPLN za same prace budowlane. (nie licząc instalacji mediów!!)

Witajcie

Aborusiu dziękuję za kibicowanie(w przyszłym tygodniu idę do magistratu powlczyć o działkę) a Ty nie odpuszczaj (przecież już wszystko masz zaplanowane)

Puoteck mam nadzieję że założysz bloga będziemy mogli skorzystać z Twoich doświadczeń i podziwiać Twój rosnący dom.

Tak jak napisałeś - różnice w kosztach mogą być kolosalne -od materiałów począwszy a na robociźnie skończywszy. Robiłeś jakieś przeróbki w projekcie? Wyrównujecie ścianę przy tarasie? Roboty już ruszyły?Życzę powodzenia i pochwal się czasem zmaganiami z projektem i budową.

pzdr

Jeśli chodzi o przeróbki to w bryle budynku nie ma żadnych. Jedynie w środku, gabinet włączyliśmy do metrażu senioratki.

Dzisiaj ważny dzień....uzyskaliśmy pozwolenie na budowę :-)

Wkótce założe bloog...z postępami prac. Roboty prawdopodobnie ruszą we wrześniu br.

• 5 months później...
  • 3 months później...

Co tak ucichło w temacie?? nikt nie buduje już BS-12??

U mnie obecnie etap pod hasłem "zdążyć przed zimą" - ekipa montuje dachówki na dachu.

Witam

Ja od wiosny z przerwami buduję ten domek..tylko w odbiciu lustrzanym..

Aktualnie czekam na okna, przykrywam dach i ocieplam....bo do kiepścianej pogody czasu coraz mniej :)

• 3 months później...

Witam,

Jestesmy zainteresowani projektem BS-12 z senioratka. Chcielibysmy zobaczyc jak wyglada w praktyce. Czy ktos moze buduej, wybudowal w poblizu Krakowa i zgodzil by sie na maly tour po lokalu?

Z gory dziekuje

• 4 months później...
  • 2 weeks później...
Jestem bardzo zainteresowana tym projektem. Pytanie do tych co budują lub wybudowali:D Ile kosztował was dom według tego projektu.

Witam

Ja buduje...już prawie ku końcowi się zbliża....

Przyznam szczerze że jeszcze nie liczyłem dokładnie ale postaram się to zrobić i dam znać :)

Witam

Ja buduje...już prawie ku końcowi się zbliża....

Przyznam szczerze że jeszcze nie liczyłem dokładnie ale postaram się to zrobić i dam znać :)

Bardzo dziękuję Ci za zdjęcia i opis. Fajnie zobaczyć dom, który już stoi w rzeczywistości. To bardzo pomocne przy decyzji wyboru projektu.

• 2 weeks później...
Bardzo dziękuję Ci za zdjęcia i opis. Fajnie zobaczyć dom, który już stoi w rzeczywistości. To bardzo pomocne przy decyzji wyboru projektu.

proszę bardzo.

W razie pytań nie krępuj się :)

• 3 months później...
  • 7 months później...

Witam

My też jesteśmy zainteresowani budowa domu BS-12 z senioratką.

Interesuje nas aktualny kosztorys z podziałem na część główną i senioratkę.

Puoteck możesz dać namiary na swojego bloga?

Kąsek możesz przesłać jakieś zdjęcia z realizacji na maila [email protected]?