Investor45 12.05.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam przymierzam sie do kupna wełny mineralnej na poddasze. 150 mm na powierzchnię 190 m2.Szukając ofert na allegro trafiłem na kilka produktów: Isolight, RockMin, Megarock, VarmDach. Parametrowo wydają się być jednakowe. Jednak ceną znacznie się różnią. Może jest gdzieś ukryty haczyk? Porównywane przezemnie oferty poniżej:http://www.allegro.pl/item1029890065_welna_mineralna_isoroc_isolight_150_dostawa_grati.htmlhttp://www.allegro.pl/item1008891621_welna_mineralna_rockwool_rockmin_150_slask.htmlhttp://www.allegro.pl/item1034855004_welna_mineralna_skalna_150_mm_megarock.html Będę wdzięczny za wsparcie ze strony bardziej doświadczonych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Investor45 20.05.2010 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Dziękuję za odpowiedź. Trochę się bałem nieznanej firmy, ale skoro nie ma różnicy zdecyduję się na najtańsze rozwiązanie.Kupię Varm Dach 150 mm z Thermo Haus. Tak z ciekawości - dlaczego "jedynie dla tej grubosci nie ma to znaczenia."? Przy innych grubościach polecasz inne wełny? Parametry porównywanych przeze mnie wełen były takie same przy wszystkich grubościach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Investor45 26.05.2010 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Parametry sprawdziłem, mają w papierach deklarowaną lambdę 0,039. Zamówiłem i czekam na dostawę w przyszłym tygodniu. Jak dowiozą, to napiszę czy wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Investor45 23.06.2010 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Towar dowieźli. Wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymonskce 24.11.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 I jak ta wełna się sprawuje? Też szukam dobrej wełny w dobrej cenie. zastanawiam się właśnie nad VARM. Mogę prosić o opinię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 29.11.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Parametry sprawdziłem, mają w papierach deklarowaną lambdę 0,039. Zamówiłem i czekam na dostawę w przyszłym tygodniu. Jak dowiozą, to napiszę czy wszystko w porządku. Jakie parametry sprawdziłeś ? Sama lambda to nie wszystko to tylko jeden z parametrów. Równie ważna jest gęstosć - zeby Ci wełna nie osiadła, zeby jej nie wyrywało, żeby tłumiła dzwięki , niepalnośc, stałość wymiarów itp. aaaaaaaaaaa i jeszcze jedno chinskie wełny poprostu śmierdzą bardzo długo, a izolują bardzo krótko. Byłem już na wielu poddaszach które trzeba było po kilku latach rozbierać i robić od nowa na lepszej wełnie, ot oszczędnosci, ale jak ktos nie ma w głowie to płaci dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts