aniapz 12.05.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Pytanie jak w temacie. Planuję w kuchni blat trawa morska, na podłode płytki Jadar bianco z Paradyża i nie mam pojęcia jakie do tego dobrać płytki na ścianę. Poradźcie coś proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.05.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 A frontów nie przewidujesz? Trawa morska jest trudna, bo wielobarwna - jeśli musisz koniecznie kłaść płytki, na pewno gładkie, jednobarwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 12.05.2010 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Fronty też przewiduję Będą ciemne w poziome paski (sahara ciemna). Ewentualnie mogę zmienić kolor blatu. A płytki na ścianę spodobały mi się Otylia bianco z Paradyża, ale mam pewne wątpliwości, czy będą pasowały do całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.05.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 (edytowane) Chcesz mieć blat w paski, fronty w paski i podłogę też w paski? Zmień plany, póki możesz Zwłaszcza że wybrane przez Ciebie płytki bianco mają tylko w nazwie... Zrobiłam Ci układankę z tym elementów, które wybrałaś. O taki efekt Ci chodzi? http://lh4.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S-uOr-75sZI/AAAAAAAADH0/gxyBfofTZuM/s512/Trawa-morska_dekor.jpg Niepokoi mnie też to, że wszystkie strony pokazują, że sahara ciemna to MDF oklejany folią - taką chcesz??? Edytowane 13 Maja 2010 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 13.05.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dziękuję za układankę. Faktycznie dużo tych pasków. A możesz polecić jakiś inny blat?Co jest złego w MDF oklejanym folią. Mam taki w mieszkaniu i jest ok. Na razie mam gołe ściany i wylewki, więc jeszcze wszystko mogę zmienić. Jestem kiepska w projektowaniu, więc będę wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.05.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Aniu, 1. nie dawałabym płytek na ścianę2. blat dałabym jasny, maksymalnie zbliżony do płytki podłogowej - weź jedną do sklepu z kuchniami i przykładaj (najlepiej w świetle dziennym) do próbek blatów. MDF foliowany jest kiepskiej jakości, folia może zacząć schodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.05.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 A może optymalnie będzie wybrać biały matowy gładki blat, a na ścianę dać farbę w kolorze nawiązującym do podłogi lub jednego z kolorów pasków frontowych? Acadia White, B. Moorehttp://lh3.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S-vxBFfXQ6I/AAAAAAAADH4/1Ef6GOqXiqs/bia%C5%82y%20%2B%20BM%20Acadia%20White.JPG Brazilian Brown Micaceous, B. Moorehttp://lh5.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S-vxBCnVGmI/AAAAAAAADH8/HAKfi7Q9rgw/bia%C5%82y%20%2B%20BM%20Brazilian%20Brown%20Micaceous.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 13.05.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Joliska dobrze radzi. Za dużo tych pasków. Mnie podoba się pierwszy układ, z jaśniejszą farbą na ścianie. Jeśli miałyby to być jednak płytki, to jasne, neutralne, bez wyraźnych pasków czy inny wzorków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cynamonka 13.05.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 też odradzam MDFa poza tym odradzam ciemne fronty - początkowo byłam mądra w tym względzie i takich nie chciałam, jednak przy robieniu kuchni coś mnie przyćmiło i zrobiłam sobie limbę czekoladową (w płycie meblowej)tłuszcz, paluchy, kurz, zacieki - wszystko na nich widać fakt , trawa morska jest trudna, według mnie wszystko pozostałe musiałabyś mieć gładkie lub kolorowe (bez żadnych wzorów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 14.05.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 też odradzam MDF a poza tym odradzam ciemne fronty - początkowo byłam mądra w tym względzie i takich nie chciałam, jednak przy robieniu kuchni coś mnie przyćmiło i zrobiłam sobie limbę czekoladową (w płycie meblowej) tłuszcz, paluchy, kurz, zacieki - wszystko na nich widać fakt , trawa morska jest trudna, według mnie wszystko pozostałe musiałabyś mieć gładkie lub kolorowe (bez żadnych wzorów) ciemne fronty nie zawsze sa takie złe - zależy od materiału. Ja mam ciemną kuchnię, fronty fornirowane (wenge w paski) i nic na nich nie widać, a poza tym czyszcza się świetnie. Za to korpusy szafek mam właśnie z limby czekoladowej i fakt - strasznie sie ciapią i na ddatek potwornie czyszczą. Ale u mnie praktycznie ich nie widac, są tylko dwa boki wiszących szafek. Ale nie wyobrażam sobie tego na frontach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
colour 20.05.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Pasków faktycznie było trochę za dużo, ale sama kolorystyka bardzo ładna, brązy bardzo ładnie współgrają z różnymi odcieniami zieleni i trochę by przełamały kolorystykę - tylko wtedy już żadnych pasków - musi być gładko lub delikatny melanż. Ewentualnie możesz dobrać do mebli fornir i zalamonować pod szkłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts