Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie płytki do blatu trawa morska?

aniapz

Recommended Posts

Chcesz mieć blat w paski, fronty w paski i podłogę też w paski? Zmień plany, póki możesz :( Zwłaszcza że wybrane przez Ciebie płytki bianco mają tylko w nazwie... Zrobiłam Ci układankę z tym elementów, które wybrałaś. O taki efekt Ci chodzi?

http://lh4.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S-uOr-75sZI/AAAAAAAADH0/gxyBfofTZuM/s512/Trawa-morska_dekor.jpg

Niepokoi mnie też to, że wszystkie strony pokazują, że sahara ciemna to MDF oklejany folią - taką chcesz???

Edytowane przez joliska

Dziękuję za układankę. Faktycznie dużo tych pasków. A możesz polecić jakiś inny blat?

Co jest złego w MDF oklejanym folią. Mam taki w mieszkaniu i jest ok.

Na razie mam gołe ściany i wylewki, więc jeszcze wszystko mogę zmienić. Jestem kiepska w projektowaniu, więc będę wdzięczna za pomoc.

Aniu,

1. nie dawałabym płytek na ścianę

2. blat dałabym jasny, maksymalnie zbliżony do płytki podłogowej - weź jedną do sklepu z kuchniami i przykładaj (najlepiej w świetle dziennym) do próbek blatów.

MDF foliowany jest kiepskiej jakości, folia może zacząć schodzić...

A może optymalnie będzie wybrać biały matowy gładki blat, a na ścianę dać farbę w kolorze nawiązującym do podłogi lub jednego z kolorów pasków frontowych?

Acadia White, B. Moorehttp://lh3.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S-vxBFfXQ6I/AAAAAAAADH4/1Ef6GOqXiqs/bia%C5%82y%20%2B%20BM%20Acadia%20White.JPG

Brazilian Brown Micaceous, B. Moorehttp://lh5.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S-vxBCnVGmI/AAAAAAAADH8/HAKfi7Q9rgw/bia%C5%82y%20%2B%20BM%20Brazilian%20Brown%20Micaceous.JPG

też odradzam MDF

a poza tym odradzam ciemne fronty - początkowo byłam mądra w tym względzie i takich nie chciałam, jednak przy robieniu kuchni coś mnie przyćmiło i zrobiłam sobie limbę czekoladową (w płycie meblowej)

tłuszcz, paluchy, kurz, zacieki - wszystko na nich widać

fakt , trawa morska jest trudna, według mnie wszystko pozostałe musiałabyś mieć gładkie lub kolorowe (bez żadnych wzorów)

też odradzam MDF

a poza tym odradzam ciemne fronty - początkowo byłam mądra w tym względzie i takich nie chciałam, jednak przy robieniu kuchni coś mnie przyćmiło i zrobiłam sobie limbę czekoladową (w płycie meblowej)

tłuszcz, paluchy, kurz, zacieki - wszystko na nich widać

fakt , trawa morska jest trudna, według mnie wszystko pozostałe musiałabyś mieć gładkie lub kolorowe (bez żadnych wzorów)

ciemne fronty nie zawsze sa takie złe - zależy od materiału. Ja mam ciemną kuchnię, fronty fornirowane (wenge w paski) i nic na nich nie widać, a poza tym czyszcza się świetnie. Za to korpusy szafek mam właśnie z limby czekoladowej i fakt - strasznie sie ciapią i na ddatek potwornie czyszczą. Ale u mnie praktycznie ich nie widac, są tylko dwa boki wiszących szafek. Ale nie wyobrażam sobie tego na frontach.

• 1 year później...
Pasków faktycznie było trochę za dużo, ale sama kolorystyka bardzo ładna, brązy bardzo ładnie współgrają z różnymi odcieniami zieleni i trochę by przełamały kolorystykę - tylko wtedy już żadnych pasków - musi być gładko lub delikatny melanż. Ewentualnie możesz dobrać do mebli fornir i zalamonować pod szkłem