suj 12.05.2010 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam Jestem na etapie wyboru okien dachowych. W moim projekcie zastosowanych jest pięć okien 78x140. Występują dwa zespolenia poziome a jedno z okien jest montowane samodzielnie. Rozważam między innymi zastosowanie okien Fakro FTT Thermo. Jak wiadomo samo okno to dopiero połowa sukcesu, ważny jest też sposób jego montażu. Na stronie www producenta zauważyłem kołnierz pod nazwą EHV-AT Thermo który pozwolił by jeszcze na polepszenie parametrów termoizolacyjnych okien. I tu pojawia się moje pytanie. Czy kołnierz ten występuje w wersji do zespoleń (konkretnie interesuje mnie zespolenie poziome)? Strona www nie jest w tej kwestii precyzyjna. W dziale produkty/kołnierze uszczelniające/specjalne/z termoizolacją występuje kołnierz o symbolu EHT, którego znowu nie ma w cenniku. Ten kołnierz jak podaje strona występuje w wersji do zespoleń poziomych z odległościa 15 cm między oknami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 13.05.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam, Kołnierz EHV AT Thermo również występuje w wersji modułowej do zespoleń okien.Cena katalogowa kołnierzy o których Pan pisze wynosi: Zespolenia okien:EHV AT Thermo B2/1 78x140 744,00PLN + VAT x 2 kpl = 1 488,00PLN + VAT Cenę pojedynczego kołnierza już Pan zna. Z poważaniem Konsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suj 13.05.2010 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam Dziękuję za informację. Jadę w takim razie na rekonesans po sprzedawcach zobaczyć co da się z tego urwać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts