magdazaba 13.05.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam! Przeciwnie niż pewnie większość budujących nie zdecydowaliśmy się na ogrzewanie podłogowe tylko na tradycyjne grzejniki. Może ktoś mi poradzi - jakiej firmy grzejniki - tańsze, ale w miarę dobrze spełniające swoje zadanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.05.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Też jestem zainteresowany tematem. Projekt CO (szumna nazwa, chodzi o tabelę z wyliczeniami wielkości grzejników) sugeruje produkty Purmo, fachowiec od CO namawia mnie np. na łazienkowe Gorgiela i generalnie na tańsze krajowe produkty, trzecią opcja są hipermarketowe promocje mocno kuszące cenowo. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 13.05.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Jeżeli chodzi o stalowe płytowe to postanowiłemsię nie zastanawiać i postawić na Purmo CV22.Koszt to połowa katalogowej ceny. Jedno niedaje mi spokoju to grzejniki Purmo z tymodprowadzeniem po środku. Muszę się dowiedziećo ich cenę oraz o ile mają, ze względu na topodłączenie, niższą moc.Inną, chyba też dobrą alternatywą jest Kermi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.05.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 To odprowadzenie pośrodku - możesz coś więcej? Chodzi o zasilanie w połowie długości grzejnika od jego spodu? Ciekawe by to było, choć mocno komplikuje konstrukcję i tego bym się obawiał. Gdzie np. jest wtedy zawór? Też pośrodku? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 13.05.2010 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dzięki za szybką reakcję i czekam na dalsze opinie. nasz hydraulik mówił nam o Buderusie, a my z kolei o Purmo. Co myślicie? Aby tylko cena nas nie zabiła. Ale tanioch z hipermaketu raczej nas nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 13.05.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Do grzejników buderus nie mam zastrzerzeń są ok i rozsądne cenowo.Od lat je stosuję jako wykonawca nie było żadnych zastrzeżeń ani reklamacjiLepsze są VNH - cięższe grubsza blacha - jednak droższe coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.05.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Zobaczcie Korado. Co do podłączenia pośrodku - tzw MM - pasuja na standardowy rozstaw przyłączy podgrzejnikowyc. A zawór+głowica jest z boku tak jak w normalnej v-ce. I tu uwaga - w Kermi nie można ich odwracać (jak np Purmo czy Korado)- zamawiacie R lub L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 13.05.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dzięki za szybką reakcję i czekam na dalsze opinie. nasz hydraulik mówił nam o Buderusie, a my z kolei o Purmo. Co myślicie? Aby tylko cena nas nie zabiła. Ale tanioch z hipermaketu raczej nas nie interesuje. purmo ,buderus spokojnie mozesz bazowac na tych firmach ----- jedynie co mozna powiedziec ,to ze buderus gorzej pakowany i mozesz się zdziwic po rozpakowaniu jak folie ściągniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 13.05.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Przyjrzałem się tym Purmo podłączanym po środku.Ich nazwa to CVM 22 w odróżnieniu od CV 22.Zauważyłem jedynie, że dla CVM 22 odległość zaworu od ściany to 59 mm, a dla CV 22 to 76 mm.Moce i inne parametry są takie same.Cena netto katalogowa dla grzejnika 1000x600CVM 22 to 720 zł. a dla CV 22 to 644 zł.Grzejniki CV 22 mogę kupić za połowę tej ceny.Nie wiem czy w takiej samej relacji mógłbym kupićCVM 22. Gdyby tak to różnica netto wyniosła by 37 zł. Czyli za taką różnicę otrzymałbym możliwość dowolnego przenoszenia moich 11-tugrzejników. Jak za zimno to większy z innegopokoju gdzie jest za ciepło. Jeżeli chodzi o Buderus to nasz forumowy kolegaKaba już od dłuższego czasu opisuje swoje perypetiez kotłem gazowym tej firmy. Skoro ta firma nie interesujesię problemami ludzi kupujących ich produkty to przynajmniej ja nie zamierzam kupować ich produktów. Grzejnikami Korado nie interesowałem się ale chyba sąw porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 13.05.2010 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Samm!! A gdzie można kupić grzejniki Purmo za pół ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 13.05.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 magda Na allegro możesz znaleźć nawet taniej.Na przykładhttp://www.allegro.pl/item1022481135_grzejnik_purmo_ventil_compact_cv22_600x1000_55.html Ja w Gdańsku staram się kupować tylko w jednej hurtowni. Otrzymałem tam informację, że zapołowę katalogowej ceny mi sprzedadzą grzejniki Purmo. W ogóle bardzo fajny sposób pytania o ceny - ileprocent taniej od cen oficjalnych cenników. Łączę pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 13.05.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 witam!a ja zdecydowałem się na DeLonghi : kupiłem je poniżej ceny IDMARA. są po pierwszym sezonie grzewczym; wrażenia? grzeją. przyzwoicie wykonane. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts