w_skrzypek 04.09.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam wszystkich, moją uwagę przykuła podłoga na tym zdjęciu: http://bi.gazeta.pl/im/6/5493/z5493536X.jpg mam pytanie jak uzyskać taką powierzchnię podłogi, jaki to może być materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 04.09.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 pewnie jakieś PCV np. firma TARKETThttp://www.zojax.pl/images/tarkett1.jpg to tylko przykład jest wiele innych firm oferujących takie podłogi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 04.09.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 a panią sprzątającą albo pana porządkowego dodają gratis?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.09.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 to są wylewane podłogi poliuretanowe lub żywiczne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w_skrzypek 04.09.2008 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Dziękuje za fachową odpowiedź! wrażenie estetyczne przede wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 04.09.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 http://bi.gazeta.pl/im/6/5493/z5493536X.jpg Mnie tam się bardzo lampy spodobały.... Czy ktoś widział, czy ktokolwiek wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 04.09.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 forbo ta firma robi super podłogi http://www.forbo-flooring.pl/default.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarsis 06.09.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Jak dla mnie zbyt sterylnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.09.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Sterylne i przerażające jeśli chodzi o utrzymanie czystości. Wyobrażam sobie wbiegającego z ogrodu psa z mokrymi łapami, albo siebie wracającą biegiem, bo zapomniałam coś zabrać, a na zdejmowanie butów nie ma czasu Wolę coś praktycznego, w barwach ochronnych. Dom powinien mi służyć, a nie ja jemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 07.09.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Piękne wnętrze tylko że ja już mam u siebie biały gres polerowany i niestety tego nieszczęsnego psa wbiegającego z ogrodu z mokrymi łapami Przy kolejnej budowie juz bym się zastanowiła czy jasna podłoga czy pies "domowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 07.09.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 wrażenie estetyczne przede wszystkim! estetyczne - faktycznie, przy sprzataniu na mokro 3 x dziennie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia1979 07.09.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Sterylne i przerażające jeśli chodzi o utrzymanie czystości. Wyobrażam sobie wbiegającego z ogrodu psa z mokrymi łapami, albo siebie wracającą biegiem, bo zapomniałam coś zabrać, a na zdejmowanie butów nie ma czasu Wolę coś praktycznego, w barwach ochronnych. Dom powinien mi służyć, a nie ja jemu no ja popieram w 100% ja mam małe dziecko które często zapomina że trzeba zdjąć buciki jak sie wraca z dworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 29.06.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 znajomi zalali sobie otoczaki w łazience bezbarwną i zżółkło im to niefajnie, czy przy białej będzie to samo?celuję w sikafloor 2530W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnm6 15.11.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam!Potrzebuję fachowej porady jak dalej postępować z moją białą podłogą.Parkiet dębowy położony w jodełkę i zaolejowany olejem białym Lios jakieś dwa tyg temu.Po czym został przykryty na całej powierzchni kartonem aby dokończyć dalsze prace remontowe. Jakieś dwa dni temu odkryliśmy parkiet i okazało się ze jest kompletnie !!!!zażółcony!!!! NIE wiemy co dalej z nim robić!! Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem! Nadmienię ze podłoga była olejowana 4 razy ponieważ chcieliśmy aby nasycenie bieli było intensywniejsze. Kazda warstwa kładziona i polerowana dzień po dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 15.11.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam! Potrzebuję fachowej porady jak dalej postępować z moją białą podłogą.Parkiet dębowy położony w jodełkę i zaolejowany olejem białym Lios jakieś dwa tyg temu. Po czym został przykryty na całej powierzchni kartonem aby dokończyć dalsze prace remontowe. Jakieś dwa dni temu odkryliśmy parkiet i okazało się ze jest kompletnie !!!!zażółcony!!!! NIE wiemy co dalej z nim robić!! Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem! Nadmienię ze podłoga była olejowana 4 razy ponieważ chcieliśmy aby nasycenie bieli było intensywniejsze. Kazda warstwa kładziona i polerowana dzień po dniu. Należy skontaktować się z doradcą technicznym firmy produkującej ten olej w celu dokładnego określenia przyczyny. Zaocznie można założyć,że parkiet został przykryty przed pełną oksydacją oleju. Ale to tylko przypuszczenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wperek 07.04.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam - mam pytanie udalo Ci sie rozwiazac zagadke? ja mam podobny problem - deska debowa, szczotkowana, 3 razy olejowana na bialo olejem Maximus Lios. Podloga nie została niczym przykryta ale w miejscach gdzie nie dociero swiatlo zrobila sie mocno zolta. czy jest jakis sposob na to?pozdrawiamwp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 07.04.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Jeśli olej to proste żywice. Wszystkie koloryzujące, olejowoski itp to tylko problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 07.04.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam - mam pytanie udalo Ci sie rozwiazac zagadke? ja mam podobny problem - deska debowa, szczotkowana, 3 razy olejowana na bialo olejem Maximus Lios. Podloga nie została niczym przykryta ale w miejscach gdzie nie dociero swiatlo zrobila sie mocno zolta. czy jest jakis sposob na to? pozdrawiam wp Niestety nie ma. Przed olejowaniem należało drewno wyługować. Prawdopodobnie olej żółknie. Im więcej warstw oleju tym gorzej. Spróbujcie w jakimś niewidocznym miejscu zmyć olej i sprawdzcie czy to olej czy drewno żółknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 08.04.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 olej zolknie na 100%..moim zdaniem dlatego liosa nie stosuje miedzy innymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 08.04.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Przyczyną jest (najprawdopodobniej) reakcja oleju lnianego (który jest prawdopodobnie głównym składnikiem). Podczas wysychania nie powinno się go przykrywać, gdyż światło słoneczne rozkłada barwniki w nim zawarte (szczególnie podczas wysychania). Może poczekać nieco - może słońce usunie to zażółcenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts