Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niwa z Bryzą- po oporach, bez brawury:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 274
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z niedoróbek, bądź też olewactwa, bądź nie wiem z jakiego powodu:

• na poprzednich zdjęciach widać, że mamy za krótką szafkę z szufladami- przy słupku.... tu chyba najlepiej widaćIMG_5011..jpg
  • komuś się źle zmontowało korpus może być kiepawe zdjęcie, ale chodzi o to, że jakby ktoś wkręcał kołek "na siłę"albo "na sztukę, żeby było" i "wybiło płytę w tym miejscu:evil::IMG_5021..jpg
  • i ktos pomyslał, że jak nie widać to nie zauważymy albo machniemy ręką, to jest spód szuflad wyspowych :IMG_5019..jpg
  • i komuś się niechcący pieprzło w blaty tu na zdjęciu niewiele widać, ale w realu "rany" są ;):IMG_5017..jpgIMG_5018..jpg

podsumowując wizytę Panów ze studia:

- blat przy słupkach i wyspowy są do wymiany

-za wąska szafka szufladowa również

- szuflady z wyspy tyże z całym korpusem- bo wiadomo co....

na niektórych frontach było widać jakby pęcheżyki powietrza, boki wyspy też mają jakieś drobniutkie ryski(przyp.autora- drobniutka nie drobniutka ryska to ryska), odklejajaca się folijka-listwa huk wie co to to(taka na korpusie)- od spodu to nie widać, ale ja wiem, że ona tam jest, noom :(....- to te "usterki" mogą być zrekompensowane jak to pan powiedział, przez producenta.... nie wydaje mnie się, ale dobra, niechaj będzie- pożywiom , uwidim;)

ahah odzew miał być do piątku i kiszka:mad::mad::mad: - swoją drogą ciekawe jakby Pan R. zadbał o własną kuchnię...... :mad:

ahah.2- reklamacji również poddamy zlew, gdyż poniewóż- pier.dolnął ....:evil:,........... znaczy pękł...(oddychaj Niwusia, spokojnie, tylko spokojnie ....;)) a gdzie pękł? ano na łączeniu ścian bocznych z tą gdzie jest odpływ- o matko, dobrze wytłumaczyłam, hę???? :eek:

nie mam już siły.... ten post tak mnię wymiętosił, żem się spociła :D;) ......

reasumując temat kuchni, meble są, sprzęty są, ale ja KUTWA NIE MOGĘ KORZYSTAĆ, bo..........piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii NO KU.RWA GO MAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!

co jeszcze mogę powiedzieć na temat tej kuchni???

dzis nie zamówiłabym jej w tym salonie- to na pewno!!! czy w jakimś innym?nie wiem.. najprawdopodobniej byłaby to IKEA.

zdecydowanie ściana ze słupkami sięgałaby sufitu i była po całości(nie byłoby tych 4-ech szafek górnych). Na pewno wszystko mieściłoby się w 2 kolorach Black&White- moje faworytne, aleeee nieeeeeeeee, bo Niwka taka stonowana elegance chciała być- i wyszło jakby w gó.wno patyków nawsadzał ....:evil::mad:. i na pewno szafki miałyby "schowane" uchwyty ..... to tyle myslę....ahah, blat- jeśli krążyłoby to w kosztach jakie poniesliśmy przy tej kuchni to kamień albo konglomerat, ew. drewno, na pewno nie laminat...

dobra, to tyla dzisiaj:D;)

aaaaaa, jakby ktoś tu jeszcze z czasu zajrzał i oglądnął to pokractwo co się zowie Naszą kuchnią, proszony jest o "pomysł na...." co zamontować między szafkami( tui sie piknie łusmiecham i macham rzęskami ) hihihihih:) ;), bo mi po głowie chodzą:

a) płytki ciemne z łazienki( na którymś ze zdjęć jest 1 przy zlewie)

b) kakijś lacobel- w niewiadomym kolorze

c) tapeta

d)fototapeta z jakimś żywym( np.czerwono-amarantowym kolorku)

e) płyta MDF ( podpatrzyłam u Igor_Celina - tu nie wiem czy dobrze zapisałam nick:oops:, ale zara sprawdzę i bedzie pan zadowolony;) i małżonka bedzie zadowolona, wszyscy będą zadowoleni;) ).

dlategóż bardzo serdecznie ewentualnych czytaczy uprzejmnie ;) proszę o help w mym dyletemacie ;)

bużki

Edytowane przez Niwa
bo żem jużci znajlazła :p

• 2 weeks później...

Hurra, Hurra, hurra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D

Niwusia korzysta już z prysznica- o taak :D

NIwusi wymienili spartolone elementy kuchenne- o tak:)

NIwusia właśnie ma polewkę z Bartoszka, gdyż poniewóż właśnie montuje zlew i zmywarkę - oooo taaaaaaaaaaaaak ;) :D:D:D

Niwusia jest już zdrowa hihihih:)

Niwusia ma pirszego kwiatka hihihihihiihhhh - jakieś coś paprociopodobne- bo 1 sam został i Niwusi było go żal i kupiła :oops: :)

Ahah i do Bartoszka dzwonił pan z RWE i jutro ponoć mają przyjechać i coś" rzeźbić" w naszym pięknym jeszcze oblodzonym rowie ;) .... powodzeeeenia ;) ..... i Niwusia może już niedługo będzie miała prund hieieieiiehieheiheieheiheiehehehhhh:D:D:D:D::D seseseeee :)

Ogólniście zajebowiście ;) cały czas do przodu , staramy się systematycznie ;)

Ahah, jeszcze drobne usprawiedliwienie żęeeeeeeeeeeee ja w tygodniu to mam takiego komputra co to jak coś piszę (że w sensie jakowoś odpowiedzia) to mnie nie chce zamieścić tegoż na Fm i jest ogólnie nie fajnie i fuuuj.....:( i dopieroż kiedy B. powóci z pracy to mam komputra, który nie fixum dyrdum i jest Łoki :oops: ;) :)

AAAAAAAA, bo Niwusia ma jeszcze drzwi do pokoju "herbaciana róża" i 3/4ościeżnicy z wiatrołapu do garażu i3/4 z wiatrołapu do przedpokoju iii 7/8 rónież we łazience i tam tyż drzwi som ;) hiehh- drzwi jak drzwi tandeta...ale co zrobić Nie dla Nas kwitnie ananas.....;) :D

AAAAAa, bo że zdjęciów ni ma- to wiadomo dlaczego, bo wiadomo kto wiadomo co montuje ...;)

Edytowane przez Niwa
bo żem se zapomn iała

A no i mnię jeszcze natchnęło na przestrzeń międzyszafkową :yes: :yes: .....;)

mnię się w tym małym rozumku upier.dzieliło , żęęęęęęęę chcem tapetę i już! i gdyby nie taki jeden osiołek co to stoi w zaparte że tapeta jest be i fuuj to już Niwusia miałaby tapetkę pikną w kuchni :eek: ale to przecież tak się ni da, żeby zawsze było z górki, nieeem ;)

no iiiiii dzisiaj jakżem przegooglowywała " kremowa kuchnia" to mnię olśniło fioletowo-śliwkowo-bakłażanowe szkło :D hiehieheiheeheh:D:D:D i póki co taki mam pomysł, hieh ;) no i ten miałam zapęda co by se podskoczyć do Ikea po takowy 1 panel ścienny ino nie wiem czy tam w takowym kolorku trafię, bo na stronie nie było :eek: .....hmmmmmmmmmmmm ...

dobra, tymczasem ;) narty :bye:

• 1 month później...

Tak jakżem nabazgroliła we wkomentarzownikach :D:D:D - uwielbiam tworzyć takie słowotwory :D:D:D - u Nas gra i buczy :D , żyjemy, pomalutku jadziem dalej walcem ;) i tu se zacytujemy koleżankę Niwke , a jak ;) :

i wszystko się zgada ... raz nie ma kompa, raz neta :( .....

Bardzo Was przepraszam za nieobecności...kuuuurna, żeby to tera nadrobić to gdzieś z miesiąc mi trzeba .... :eek:

normalnie łooochsz.........

khm, z wieści najnowszych :

• gdzieś jakoś od 28. lutego Lucjanka już nie mamy :( :cry::cry::cry: .... zaginął :( ....
  • mamy już płytki w kuchni(jasne szare z venezia, czy jakoś tak- ogólnie wolałam takie 10x10 a la metallowe, ino za późno jużci było i ło, po japcochach ..... ) wygląda jak przez okno ;), ale teraz to tak na prawdę chodzi nam tylko o to, aby to już jakoś zakończyć nie ważźne jak wyglada byleby już było ...:)
  • mamy drzwi wewnętrzne z DoorPol-u model ...nie pamiętam, i znów troszkę zawiedliśmy się na firmie, która je montowała .... no comments, znaczy później jak mnię czasu styknie ;)
  • w ciągu przeciągu nie mamy własnego prądu- i nie zapowiada się coby na święta zdążyli Sz.P. lenie z RWE.... skrzynkę mamy, ale ponoć zamiast przejściowego czegoś mamy końcowe i ędą to poprawiać .... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :evil:
  • i co jeszcze...???? na obecną chwilę tylae pamiętam ;) aaaaaaaa, nieeeee, bo jaj jeszcze 1 pokój na górze pomalowała żem .... ale panelki jeszcze czekają , bo ...panowie od drzwi mmuszą je poprawić .....

to tyla, takżę tego...

Bardzo Wam Dziękuję z a Emocjonalne wspracie!!!! :hug::hug::hug: wszystkich razem i każdego z osobna!!!! :hug:

jak będzie chwilka to powklejam fotki, al tera lece, bo kurak się piece :p

• 6 months później...

Bezzdjęciowy bełkot- c.d.

Marnie u mnie ze zdjęciami, gdyz poniewóż nie umiem ich zgrać i wkleić- bo się chyba cofać zaczęłam..... :/

z wieści parafialnych ;) :

do 7 rano w Niedzielę Wielkanocną układaliśmy panele w salonie.... tak, tak do 7( bo co pół godziny Bartek poddawał w wątpliwośc czy straczy nam materiału na cały salon) i się zeszło .... ale stykło - i nawet 3 sztunie zostały :D:D:D podczas ich kładzenia "spociła" nam się ściana sąsiadująca z łazienką...

od maja prąd mamy już Nasz własny prywatny- i jak wszyscy żałujemy, bo koszty też są tylko nasze i kurna jakoś coś ZaDUŻE :eek:

w maju zaczęliśmy kłaść ocieplenie zewnętrzne(znaczy nie my, tylko "kubły") i skończyli we wlipcu- to dość specyficzny rodzaj pracy ;)

"spocona" ściana w krótkim czasie pozyskała jeszcze 2 siostry równie spocone, a i nawet schodek się jeden spocił wrrrrrrrrrr :mad: w sierpniu okazało się, że mamy wyciek na trójniku w łazience- żeby nie było nam, za łatwo chyba wszystko się pierdzieliło .....

do dziś mamy zdjęte panele w salonie- bo tak trzebabyło trosze wykuć i w łazience skute płytki na podłodze i ścianie (sztuk 3- dzięki Bogu, że łaskawie się z nami obszedł) ... panele zawitają na salonomową podłogę gdzieś za miesiąc- wyschnąć dolewka musi .... :mad:

mamy barierkę na balkonie -(miała być do końca września) przyjechała na początku października:D:D:D:D

za to "pan schodek" (tez miał być do końca września) do dziś się nie pojawił, ale jemu wybaczam, bo tak:)

aaaaaaaaaa, mięliśmy przez miesiąc cały 3 pieska, tzn. 2 nasze wewnątrz ogrodzenia i 1 na zewnątrz- bo jakaś menda ludzka wyrzuciła go z samochodu :mad::mad::mad: chcięliśmy go wziąć, ale Stefan (tak, ten mały gnojek) rzucił się na niego i mało co się nie pozabijali - bo to też był piesek.... kolega zawióżł go do babci i teraz Czarny- tak go nazwaliśmy - pilnuje kurek :D

ahahhhhh, i żeby zwierzęcy watek wykończyć to Stówka znów nam się rozmnożyła,więc mamy 2 psy i 5 kotów- ktoś życzy sobie kotka?????? (3koteczki,1kotek- jk na złóść). no i już ze 3 tygodnie dokarmiamy kotki nasze kochane myszkami, które łapią się na łapki przy lodówce(więc przechodzą sobie z garażu przez cały dom, a 2-ie to zrobiły sobie toaletę w MOJEJ SZUFLADZIE kuchennej Wrrrrrrrrrrrr ) Aha, złapało się sztuk 7(ostatnio 2/dobę).... no i jak tu być zadowolonym zżycia ludziem???

tyle moich smętów, obiecuję się naumiec zgrywać te moje arcydzieła fotograficzne i natychmiast je zapokazać :)

pozdrawiam wszelakich czytaczy, którzy dotarli do samego końca tego smętu :hug::hug::hug:

aaaaaaaaa i żeby poprawić Nasze nastawienie do świata zmywarka kaputła :D ot, tak .... no po co ma nam iśc z górki , cooom- jak pod górkę to nam juz zawodowo leci ........;)

(Bartek podejrzewa, że koleżanka myszka narobiła w zmywarce bigosu i ot zwarcie gotowe) - ja tam nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem- staram się nie zwariować :D

no , buźki :*

• 2 weeks później...

Po środzie jakoś .... jest czwartek a schodki Nasz wspaniałe jeszcze nie zdębiały :D( bo będą dębowe) ...

ogólnie wczoraj miał przyjechać też pan serwisant z "wielkiego" Defro, ale jakoś nie mógł dojechać ...-piiiiiiiiiiiiiiii :mad: ... i B. dzwoni i się pyta what's up? a oni, ze nie przyjadą. I śmy się wku.rzyliśmy wrrrrrrrrr i serio świerzbi mnie żeby ich zaskarżyć wrrrrrrr :mad::mad::mad: albo przynajmniej skontaktować się w sprawie z UOKiK-iem albo chociaż "Uwagą" ... bo sprawa nie jest z typu "machnąć ręką".

normalnie aż włosy z głowy same mi wypadaja- rwać ich nie muszę!!!! zapłacilismy za ten "wspaniały piec" - to wymawiam z zaciśniętymi ząbkami, ironią i nieskrywaną wściekłością bliższą szałowi...wiecej niz za mój samochód (a mam niczego sobie japonkę:)) - to chyba kurna mogę domagać się traktowania mnie tak jak się należy!!!!! To miał być mercedes wśród pieców a nie tico.....

WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR ...takżę pozytywne sytuacje to u Nas ciągle deficyt..., ale nic to ;) bedzie dobzie, i pan będzie zadowolony i małżonka będzie zadowolona ;) cały czas do przodu:D

AAAAAa, nie no hello ;) nie można być takim niesprawiedliwcem,

odkryłam-> pozytywne situacjone:

• dokładnie rok temu myłam się w plastikowej misce stojącej na gołej wylewce- dziś mam cywilizowany prysznic:D

• dokładnie rok temu gotowałam na turystycznej maszynce-( o ile w ogóle gotowałam) dziś korzystam z indukcji i piekarnika:D

• dokładnie rok temu mieliśmy pożyczoną lodówkę od Naszych wspaniałych budowlańców- dzisiaj mam własną i nie muszę do niej kucać i mieszczą się "tygodniowe zakupy" :)

• dokładnie rok temu naczynia trzymałam pod ściereczką na jedynym naszym meblu- rozpadającym się stole -dzisiaj mają swoje mieszkanka w szafkach kuchennych:)

• myłam je po 3-y sztuki w umywalce w kotłowni- dzisiaj mam zlew i niedziałająca zmywarkę :)

• dokładnie rok temu mieliśmy 10'' odbiornik, dzisiaj mamy (z mieszkanka, stare ale jare:D) kino domowe

• dokładnie rok temu naszym łóżkiem była rama łóżkowa, styropian i dmuchany materac z którego schodziło powietrze- dzisiaj wysypiamy się na sofie:)

• woziliśmy pranie 60km- dzisiaj ten luksus stoi w pralni na górze :)

• w domku było kielecko zimno i "przewiewnie" - dzis Bryza jest ocieplona i słychać tylko jak wywrotki z A2 przejeżdżają, osobówek już nie słychować :)

• w domu bvyło 100 000 kabli i kabelków, licznik i wchodziliśmy przez kotłownię- dziś mamy skrzynkę na miejscu, prąd w kontaktach i wolne drzwi wejściowe :)

• nie mieliśmy internetu i wtedy zaczęłam oddalać się od Zgromadzenia Sióstr FM- dziś dzień zaczynam od FM i wracam na łono rodziny FM :)

Takżę jednak dużo pozytywnego tego czegoś jest w Moim/Naszym życiu :D !!!!!!!

Kocham Was- 3-majcie się :hug::hug::hug:

• 1 year później...
  • 2 months później...