Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niwa z Bryzą- po oporach, bez brawury:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 274
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zdaje się, że nie pokazywałam jeszcze otóż i nasza kotłownia, a raczej syfownia przez duuuże" S"

ce't piec, po prawej skrzynka dowodząca;) IMG_4241..jpgi przewspaniały bojler wiszący tuż nad okienkami(...) widać też jak nam piknie pan hydraulik orurował to ogromne pomieszczenieIMG_4242..jpgi jeszcze tu przeze mnie zwane śmigiełkoIMG_4247..jpga to były nasze zapasy "ekogroszku" ... taki on jest eko jak ja baletnica.....na dzień dzisiejszy jego plusem jest tylko to, że to co się nie spali(ja to wyjmam i na wjazd pokładam, coby Mój Bartuś mógł przez nasze bajorko wjechać)IMG_4252..jpg reszta to gównie;) jedna wielka lippa...........z tym groszkiem, o:p

Jadziem dalsze;)

troskie mnie sie boczkiem zrobiło, wybaczcie. toż i nasz przedpokój temi rencami malowany, jakżem już wspomniała:D i drabina w klopieIMG_4271..jpgNasze cudowne drzwi wejściowe, z których nie korzystamy, bo niby po co, nieem;) nieobrobione jeszcze, ale i one doczekają się obróbki. Obok gustowna rura odpływowa- pomysł naszego hydraulika- po co ją podtynk, jak szafe sie postawi, nieeem......... i jeszcze kawałek praleczki widać-ale już tydzień czasu stoi na docelowym miejscu i sobie działa :D:D:Djest cooooool;)IMG_4283..jpgB. montuje lampę alladyna;)IMG_4305..jpg tuż po zamontowaniu, było takIMG_4311..jpg karnisze po montażu i przystrojeniu wyglądały takIMG_4604..jpgi ubrana lampa w towarzystwie karniszy ma się tak

IMG_4605..jpg a tu już zaczyna się dziać, podłoga w kuchni hihihihihihiIMG_4435..jpg i się dzieje( ostrość zdjęć jest daleka od ideału, ale to z wrażenia tak ;))IMG_4449..jpg tak o jest w kuchniIMG_4482..jpg tak prezentuje się kącik kominkowyIMG_4487..jpg a tu już radosna twórczość naścienna kolegi na temat"wariacja o księciuniu " ;)

IMG_4553..jpg

Dobra, wróćmy do domu: taka będzie podłoga w przedpokoju i wiatrołapie- tu widać próg gabinetu)IMG_4583..jpga tak się będzie miało łączenie płytki kuchenne- płytki przedpokojowe i panele salonowe w tym ząbkuIMG_4590..jpg a teraz ścianka w kiblonie i jak widać świeżo przerobione dopływy pod natrysk- bo za szeroko było:mad:IMG_4591..jpg

jedźmy dalej:)

taki fragment podłogi w przedpokoju mamyIMG_4594..jpgtaką lampę( po dłuuuuuuugich negocjacjach) w tymże samym przedpokojuIMG_4601..jpgczyli takąIMG_4597..jpga tak o wujek B. pilnował pralki podczas pierwszego prania- czy aba gdzie sama nie pójdzie ;)IMG_4609..jpgtu się robiła nasza 1-sza ściana łazienkowa, taka była prosta, że na górze trza było skuć 3cm z grubości:mad:IMG_4630..jpg tak wyszła

uwaga, uwaga najważniejszy temat- KUCHNIA:

otóż i co wyszło po zm ieszaniu naszych potrzeb, gustów i rad fachmena z salonu :IMG_4733..jpgIMG_4738..jpgIMG_4735..jpgIMG_4736..jpgdodam skromnie żeeee, nieeee iż, niestety nie udało mi się zmienić kolorów frontów(dlategoż jezdem troszkie złaaa....... i juz mi się kuchnia nie podoba, a jak przyjedzie to w ogóle chyba sie popłaczę....na prawdę to nie był dobry wybór....!!!!!!!)

z kuchennych wieści- w poniedziałek przywiozą nam oną a we wtorek będzie montaż, takżę tego .... wyczekaliśmy się i wreszcie bedzie , tylko czemu taka brzydka???:(

IMG_4737..jpg

no kutwa, kutwa, kutwa...mało, że drażliwy temat k-g to jeszcze net się rwie wrrrrrrrrrrrrr :evil:

tak wyglądają nasze okna dachowe, tj ich obróbka...IMG_4747..jpg jak Kubeł to zobaczył to ....szkoda słów- no płyty trzymają się nie wiadomo na czym tzn. od strony okna są nieprzymocowane.... :eek:IMG_4749..jpg i jeszczze 1 fotka oknaIMG_4753..jpg a to już komin w pokoju na górzeIMG_4758..jpg

wróćmy do przyjemniejszych tematów:łazienka:D

ścianka prysznicowa w płytkachIMG_4793..jpgi geberit też trza było przesunąć żeby się nie dopieprzać w łokieć przy siadaniu IMG_4866..jpg IMG_4874..jpg i nie da się więcej fotek wkleić nie wiedzieć o co caman... :eek: w każdym razie stan na wczoraj- mamy jeszcze płytki położone na ściance po lewej patrząc od geberita i na przedłużeniu ściany z geberitem, tj.pod prysznicem:). to tyla.

bużki:bye:

Chciałam powiedzieć, żeeeeeeeeeeeeee tudzież ;) mamy już kuchnię zamontowaną i w ogóle stoi, nie trzeba jej niczym podpierać ;) ....ale jutro B. będzie rozmawiał z Sz.P. od mebli, bo kutwa:evil::evil: nie za takie pieniądze do Chu....a wafla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-po pierwsze primo:jedna szafka jest za wąska...

-po drugie primo: jeden blat przyjechał uszkodzony i źle przycięty :evil:

-po trzecie primo ultimo: wsie szafki miały być z blumotion, a nie są!( tu mi dymi para z uszu.....)

-po czwarte kutwa mać : :mad: uchwyty są krzywooooo.....

-po piąte :........ wykonanie, lakier na frontach .....piiiiiiiiiiiiiiiiiii-NO KUUUU.TWA GO MAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad::mad::mad:

koniec :p na dziś ....

jutro będzie lepiej ;)

• 2 weeks później...

nasza seryjna lazienkowa podłoga:p.s. spodobało mi się mycie płytków przy pomocy tego otóż wiedra i B. się podśmiechujkuje, że mi taki ekupi - pałkers ;)IMG_5077..jpgtak o wygląda pogląd na całość płaszczyzny płaskiej ;)IMG_5076..jpgprzy gebericiku- i jegoż obudowa :DIMG_5078..jpg i pod prysznicem ;)IMG_5079..jpg a to widać jak wsadzimy łepetynę za (jeszcze chwilowo) wirtualne drzwi :D:D:D:IMG_5080..jpg

http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png

jeszcze tylko i show U bliskie spotkanie płytek przedpokojowych z łazienkowymi- te w przedpokoju już mają fugę :pIMG_5083..jpg i :IMG_5086..jpgi tu już wpełzły do wiatrołapu:D hihihihih:DIMG_5084..jpgahah to taamto sierściowe pod drzwiami to wiadomo kto- Fred.

ahah, jeszcze tylko dopowie-dopiszę, żeeeeeeeeee jutro wstawiamy(ja i Kubeł, no bo ja kobieta pracująca jezdem...;)) drzwi prysznicowe i K. zafuguje część łazienki i podokleja mozaikę , we wtornik dofuguje resztę i może zrobimy próbną kąpiel, kto wie, kto wieeeee........................:oops:;)

khę, żem się rozmażyła tym pierwszym prysznicem, łojjojojojjjj:)

wróć na ziemię Niwka- jeszcze min.3 dni romantycznej kąpieli w miseczce ;)

dobra, koniec smentów :

nadejszla wiekopomna chwila:

widok z salonomona:

to czarne pokractwo na suficie to będzie za jakieś (może) 2 tygodnie normalny okap:)IMG_5009..jpgIMG_5010..jpgIMG_5011..jpga tu po lewej od szafki będzie stała koleżanka lodówka, ale jeszcze się zejdzie( tak jak z moim korzystaniem z kuchni ...)IMG_5012..jpgIMG_5013..jpg